|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Ogólne fretten.nl |
Autor |
Wiadomość |
monijjca
PaniPasiukowa
|
Wysłany: Śro Wrz 30, 2015 15:17
Zwierzątka: pasiukowe |
|
|
haaaalo, ktoś coś ? |
_________________ INCREDIBLE Rats hodowla szczurów rodowodowych
Tosia, Zosia, Lola, Pepper, Temida, Amelia, Fleur, Thyri, TraumTanzerin zwana Alicją, Catwoman, Czarna pcheła, Francessca ♡
(*) Nikt nam nie powiedział kiedy mamy się pożegnać, ile mamy czekać aby znowu się pojednać.. - Na zawsze w moim
|
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Śro Paź 28, 2015 11:59
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Halo!Halo! Też bym coś zamówiła
Dołączyłabym się, bo ja chcę tylko taką miseczkę http://www.fretten.nl/ind...653e8fd7fabcde9 <3 I skoro tam jest dolarami, to jak tam płacicie? |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
aniucha0711
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 00:11
|
|
|
Cytat: | I skoro tam jest dolarami, to jak tam płacicie?
|
A nie w euro? Ostatnim razem przeliczaliśmy używając przelicznika walut i wysyłaliśmy pieniądze w złotówkach jednej osobie - mmarcioszce albo Devonie. Już nie pamiętam A jedna z Pań, po uzyskaniu kwoty od wszystkich zainteresowanych zamówiła płacąc ze swojego konta bankowego w euro |
_________________ Ze mną szczurki: Ugryź, Blix, Ciastuś.
Mąż: Michał
Za TM: Berserker, Urwij, Lizak, Zgredek. |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 00:17
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Ja też mogę się chętnie "podpiąć", bo przydałyby mi się dwie niebieskie i dwie różowe pochylnie. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2015 21:00
|
|
|
aniucha0711 napisał/a: | Cytat: | I skoro tam jest dolarami, to jak tam płacicie?
|
A nie w euro? Ostatnim razem przeliczaliśmy używając przelicznika walut i wysyłaliśmy pieniądze w złotówkach jednej osobie - mmarcioszce albo Devonie. Już nie pamiętam A jedna z Pań, po uzyskaniu kwoty od wszystkich zainteresowanych zamówiła płacąc ze swojego konta bankowego w euro | Paczka przyszła na mój niemiecki adres i "załatwiłam" jej transport do Polski, mmarcioszka płaciła, ale z konta polskiego, tylko zrobiła przelew walutowy. Niestety, z powodu braku samochodu nie jestem w stanie zagwarantować przewozu przesyłki. Mogę zapytać znajomego, czy podjąłby się zabrania paczki i przekazania polskiemu kurierowi, ale niczego nie obiecuję. Na pewno jestem w stanie zaoferować zrobienie przelewu w euro z konta zagranicznego, bez żadnych prowizji, po uprzednim otrzymaniu równowartości w złotówkach (po kursie sprzedaży z kantoru, nie banku), tylko ktoś musiałby ogarnąć pojedyncze wpłaty tak, żebym dostała tylko kwotę końcową. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2015 14:52
|
|
|
Sytuacja wyglada nastepujaco - jest opcja przewieziena paczki do Polski w polowie grudnia. Trzeba sie tylko sprezyc z zamowieniem, zeby ogarnac wszystko: liste produktow, przelewy, platnosc za calosc, zamowienie i dostawe przed 14 grudnia!
Z mojego konta i tak obowiazuje prowizja (nie doczytalam, ze sklep ma tylko holenderskie konto), pewnie wieksza niz w przypadku polskiego banku. Jezeli mmarcioszka zgodzi sie zajac finansami, to chyba latwiej bedzie powtorzyc ostatni scenariusz. Musimy ustalic ostateczne terminy wyslania listy rzeczy i przeslania pieniedzy i mozna zamawiac. Ile czasu ostatnio zajela realizacja zamowienia przez sklep od momentu wyslania pieniedzy na ich konto do dnia dostawy do mnie? |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2015 16:55
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Z tego, co widzę poprzednim razem wpłata ode mnie poszła 27.maja, a paczka u Devony była 10.czerwca, czyli 2 tygodnie.
Jeśli są chętni, to mogę zrobić zamówienie, ale mamy baaardzo mało czasu - w poniedziałek musiałabym zrobić przelew, a to oznacza, że przelewy od Was musiałyby pójść najpóźniej w weekend, a najlepiej do piątku rano.
Zróbcie tutaj listę tego co chcecie razem z linkami.
Co do kosztów: liczcie 1€=4,40zł, przesyłka do Devony gratis, a dostawę już w Polsce rozliczymy indywidualnie później. |
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2015 12:09
|
|
|
Podbijam, bo czesc postow zniknela z powodu awarii forum. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Noe
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2015 19:50
|
|
|
Devona a jak to zamowienie by przyszlo to mozesz mi wyslac osobno ? Ja mieszkam tez w De .Jak wtedy z platnoscia by bylo? Bylabym zainteresowana 2 Sputnikami w kolorze blady roz ( light pink )dol iten sam blady roz ( light pink )gora |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2015 22:13
|
|
Noe napisał/a: | Ja mieszkam tez w De | |
|
|
|
|
Noe
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2015 07:44
|
|
|
Hanami a coz Cie tak rozsmieszylo jak mozna wiedziec ? |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2015 09:01
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Właśnie... też tego nie zrozumiałam |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Sob Lis 28, 2015 14:42
|
|
Noe po prostu, że popularnie mówi się "mam coś/kogoś w de", gdy się chce wyrazić swoje lekceważenie. To od dawien dawna "salonowe" określenie czterech liter.
A rozumiecie, co oznacza określenie "cztery litery"?
Jeśli o mnie chodzi to rozśmieszył mnie kontekst sytuacyjny. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|