To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2008 - Miot I Emerald Moon (Inannka ['])

Pacyfka - Pią Lut 29, 2008 14:20

jeziu jakie kochane :serducho: :serducho: :serducho: :mrgreen:
jej jeszcze cale dwa dni... czekamy.. czekamy :) :)

Łosoś - Pią Lut 29, 2008 15:15

nezu mantrujemy i trzymamy kciuki za maluchy :lapa: :lapa: :lapa:
s_s_s - Pią Lut 29, 2008 15:19

Jakie słodkie klusie :mrgreen:

:lapa: :lapa: :lapa:

mirabusia - Sob Mar 01, 2008 23:10

nezu, A powiedz mi kiedy bedzie cos wiadomo i czy szczuraski ewentualnie do adopcji kiedy by były?? Bardzo mi zalezy na 2 samiczkach i jesli mozna wiedziec z jakiego miasta jestes bo ja z Wrocławia i tak wlasnie poszukuje maluszkow ,aby dac im domek :)

[ Dodano: Sob Mar 01, 2008 23:14 ]
A czyli pojutrze cos bedzie wiadomo ja juz prawie spie wiec sorki jesli pytam o rzeczy na ktore udzielałes juz odpowiedzi :)

Azi - Sob Mar 01, 2008 23:27

mirabusia, może ja Ci odpowiem :) z tego co wiem, to na maluchy było bardzo dużo chętnych, którzy się jeszcze zapisywali przed urodzeniem, więc mówiąc szczerze wątpię, czy dwie samiczki z tego miotu będą wolne.

Miot ten jest z hodowli Emerald Moon, a nezu (poprawcie mnie, jeżeli się mylę), odchowuje swoje hmmmm praprawnuki i wnuki zarazem, dlatego w ramach rezerwacji chyba powinnaś rozmawiać z zywym-trudniej i L.

Off-Topic:
jeśli chciałabyś maluszka z hodowli najlepiej spojrzeć do działu shsrp i poczytać o planowanych i aktualnych miotach, oraz zapisać się na jakiś, wyczekiwanie ma swoje dobre strony ;)

nezu - Nie Mar 02, 2008 02:43

Nic dodać, nic ująć, azi powiedziała wszystko.
Ja się tylko opiekuję tym miotem, Marta, hodowczyni miała w hodowli wirusa, może i niegroźnego dla podrostków i dorosłych, ale już dla noworodków byłby niebezpieczny, dlatego Abra po kryciu nie trafiła spowrotem do hodowcy, tylko została u mnie.

No to, jak obiecałam, wszem i wobec przyznaję się do liczby, kolorów, typów futra i uszu w miocie I Emerald Moon..

Otóż, kochani moi, Abra ze swojego niezbyt dużego brzucha urodziła... 14 klusek.
Ponieważ najsłabszy chłopiec sobie nie poradził, do teraz żyje 13 ( i staram się, żeby ta liczba wyrosła i przeżyła).
Było 7 chłopców i 7 dziewczynek. Jest 6 chłopców i 7 dziewczynek.

Urodziły się tylko 4 dumbo w miocie, przy czym jeden dumbuś odszedł, więc żyją 3, dwa samcolki i dziewczynka (Inannka).

W miocie są:
4 rexy (blue agouti, blue, agouti i black)
2 standard (black blazed i agouti blazed)
i... 7 fuzzów! ( beige, blue agouti, blue, agouti, w kombinacjach blazed i self)

Według dokładnej rozpiski:
Samce:
1) standard, rex, blue, self
2) standard, rex, blue agouti, self
3) standard, standard, agouti, blazed, berkshire
4) standard, rex, agouti, self
5) dumbo, fuzz, blue, blazed (krzywy), berkshire
6) dumbo, fuzz (skrajnie skrajny, w typie Fenomena Lunacy na przykład). beige (lub raczej różowy.. ;) )

Samice:
1) standard, standard, black, blazd, berkshire
2) standard, rex, black, self (końce kilku paluszków białe)
3) dumbo, fuzz, blue, blazed, berkshire (Inanna)
4) standard, fuzz, agouti, self
5) standard, fuzz, agouti, self
6) standard, fuzz, beige, blazed, berkshire
7) standard, fuzz, blue agouti, self

Zdjęcia postaram się wrzucić dziś wieczorem, na chwilę obecną padam na ryj i nie mam siły ich wrzucać po kolei na fotosik, więc proszę o cierpliwość.. ;)

s_s_s - Nie Mar 02, 2008 05:08

Ugh, piękny miot :mrgreen:
Ratata - Nie Mar 02, 2008 07:35

Naprawdę piękny, piękny miot. Kciukam mocno, żeby pozostała przy życiu trzynastka okazała się szczęśliwą liczbą zarówno dla malców, jak i dla ich przyszłych właścicieli :lapa:
Mam też ogromną nadzieję, że Abra się uspokoi, chociaż ona zawsze była najbardziej szurnięta z całego miotu.

samar - Nie Mar 02, 2008 09:43

mmmmrrrr....jakie cudne te maluchy :serducho:
a ten.. o ten ---> 3) standard, standard, agouti, blazed, berkshire .... to mniam :slinisie:

Layla - Nie Mar 02, 2008 09:46

Ja kciukam za wszystkie kluchy, szczególnie za Inannę, bo chyba jestem jej matką chrzestną :mrgreen: :serducho:
mirabusia - Nie Mar 02, 2008 09:50

Dzieki wielkie za odpowiedz ,a do zywym-trudniej na pisałam na gg wiadomosc zobaczymy co odpisze ,dzieki jeszcze raz :)
satanka666 - Nie Mar 02, 2008 09:53

nezu napisał/a:
2) standard, rex, black, self (końce kilku paluszków białe)

onje! ;(

gratuluję i kciukam za malce! :serducho:

Pacyfka - Nie Mar 02, 2008 10:27

ale kolorowo i różnorodnie :serducho:
no to czekamy 'cierpliwie' na zdjęcia :mrgreen:

Azi - Nie Mar 02, 2008 12:02

oO'

no dobrze... wspominałaś coś we wczesniejszych postach, że dużo, ale 14?! Z takiego małego brzuszka? W szoku jestem, ale kciuków nie puszczam. :mrgreen:

Andzia - Nie Mar 02, 2008 13:15

Kciuki zaciśnięte :lapa: i jaka różnorodność :serducho: