Odżywianie - Warzywa i owoce - temat ogólny
ciacho - Wto Lip 22, 2008 08:06
to ja w tygodniu kupie im kokosa jeszcze nigdy nie jadły,a nie byłam przkonana
Bema - Nie Lip 27, 2008 10:46
Banany i ziemniaczki - to był hit!
nutaka - Nie Lip 27, 2008 11:16
moje tez nie lubią jabłka...kiepsko tez im idzie zjadanie surowej marchewki.. a tak o wszystko uwielbiają a najbardziej kalafior i brokuły, oststnio kalarepa banany tez lubią<najbardziej suszone>
Anonymous - Nie Lip 27, 2008 14:47
a moj jeden uwielbia pomidory znikaja z predkoscia swiatla hehe jablko tak sobie nie jakis hit, a za ogorkiem nie przepadaja wcale. Marchewke lubia pochrupac ale w malych ilosciach
raterka - Pon Lip 28, 2008 13:08
Moja Tinka uwielbia gotowaną marchewke ale surowej nawet nie powącha,jabłuszko to tylko poskrobie i zostawi, i to tyle nic więcej niejada z warzyw i owoców
no... raz wrzuciłam ugotowanego ziemniaka do klatki to sie tinka obudziła i go zaatakowała więcj się nie skusiła
S - Pon Lip 28, 2008 21:04
Ostatnim hitem w klatce jest gałąź jabłoni z jabłkami.
Wiszący szczurek z ząbkami wbitymi w jabłko i łapkami w powietrzu to niezapomniany widok.
falka - Pon Lip 28, 2008 21:06
Off-Topic: | S, ubawiłam się |
ciacho - Wto Lip 29, 2008 08:52
słyszałam, że nie wolno dawać gryzoniom słaty i kapusty bo mają dla nich za dużo azotu
Lavi - Wto Lip 29, 2008 09:20
ciacho napisał/a: | słyszałam, że nie wolno dawać gryzoniom słaty i kapusty bo mają dla nich za dużo azotu |
Też właśnie to słyszałam, dlatego unikałam dawania im sałaty. Kapuste czasami, kawałeczek dawałam. Za to jak jadła kalafior! Surowy.. Razem ze mną wcinała
ciacho - Wto Lip 29, 2008 10:11
kalafior dostały chyba tylko raz, ja im daje z zielonych warzyw brokuły, uwielbiają je chciałam dać jednemu raz kapustę to nawet nie ruszył, nie przepadaja też za jabłkiem i czasem zjedzą seler lub por, czekam kiedy będą buraki daje im też czasem gotowane ziemniaczki ale mało, truskwaki winogronka czereśnie i to chyba tyle.
A co z cytrusami? ktos daje ogonom?
[ Komentarz dodany przez: falka: Wto Lip 29, 2008 11:28 ]
błąd ort. poprawiony, falka
Anonymous - Wto Lip 29, 2008 10:45
Moje szczury lubia tez liscie jezyny i porzeczki. Srednio obgryzaja galazki drzew owocowych... Daje im takze swierzo zerwane klosy i uwielbiaja je. Oooo i jeszcze lubia bardzo agrest, bob a maliny nie bardzo
[ Dodano: Wto Lip 29, 2008 11:46 ]
moje ogony nawet ciupeczke cebuli podgryzly kiedys i salate tez lubia (kroliki jakies) hehehe
ciacho - Wto Lip 29, 2008 10:52
no dobra a co z tymi cytrusami?
musze spróbować z tymi lisćmi jeżyn i porzeczek.
Anonymous - Wto Lip 29, 2008 10:54
gdzies wyczytalam ze sa zdrowe dla szczurasow i widzialam tez suszone wiec im dalam swieze a z tymi cytrusami to kiedys dalam moim chlopakom mandarynki kawalek to nie bardzo do gustu im przypadla
falka - Wto Lip 29, 2008 10:55
ciacho, cytrusy nie są wskazana dla samców, ze względu zawartą w nich substancję, która może powodować powstanie nowotworu.
ciacho - Wto Lip 29, 2008 10:57
myślałam, że nie powinny tego jeść, nie dawno jeden z moich chłopaków zabrał mi z talerza kawałek pomarańcza, jak go dorwałam i zabrałam to piszczał jak głupi dlatego mnie to zastanawia.
a takie pytanko jeszcze jedno czemu samcom nie wolno?
|
|
|