To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Warzywa i owoce - temat ogólny

ciacho - Wto Lip 22, 2008 08:06

to ja w tygodniu kupie im kokosa :P jeszcze nigdy nie jadły,a nie byłam przkonana :)
Bema - Nie Lip 27, 2008 10:46

Banany i ziemniaczki - to był hit!
nutaka - Nie Lip 27, 2008 11:16

moje tez nie lubią jabłka...kiepsko tez im idzie zjadanie surowej marchewki.. a tak o wszystko uwielbiają a najbardziej kalafior i brokuły, oststnio kalarepa :] banany tez lubią<najbardziej suszone>
Anonymous - Nie Lip 27, 2008 14:47

a moj jeden uwielbia pomidory :) znikaja z predkoscia swiatla hehe jablko tak sobie nie jakis hit, a za ogorkiem nie przepadaja wcale. Marchewke lubia pochrupac ale w malych ilosciach :D
raterka - Pon Lip 28, 2008 13:08

Moja Tinka uwielbia gotowaną marchewke ale surowej nawet nie powącha,jabłuszko to tylko poskrobie i zostawi, i to tyle nic więcej niejada z warzyw i owoców :shock:
no... raz wrzuciłam ugotowanego ziemniaka do klatki to sie tinka obudziła i go zaatakowała :lol: więcj się nie skusiła :?

S - Pon Lip 28, 2008 21:04

Ostatnim hitem w klatce jest gałąź jabłoni z jabłkami.
Wiszący szczurek z ząbkami wbitymi w jabłko i łapkami w powietrzu to niezapomniany widok.

falka - Pon Lip 28, 2008 21:06

Off-Topic:
S, :D ubawiłam się

ciacho - Wto Lip 29, 2008 08:52

słyszałam, że nie wolno dawać gryzoniom słaty i kapusty bo mają dla nich za dużo azotu
Lavi - Wto Lip 29, 2008 09:20

ciacho napisał/a:
słyszałam, że nie wolno dawać gryzoniom słaty i kapusty bo mają dla nich za dużo azotu

Też właśnie to słyszałam, dlatego unikałam dawania im sałaty. Kapuste czasami, kawałeczek dawałam. Za to jak jadła kalafior! Surowy.. Razem ze mną wcinała :mrgreen:

ciacho - Wto Lip 29, 2008 10:11

kalafior dostały chyba tylko raz, ja im daje z zielonych warzyw brokuły, uwielbiają je :D chciałam dać jednemu raz kapustę to nawet nie ruszył, nie przepadaja też za jabłkiem i czasem zjedzą seler lub por, czekam kiedy będą buraki :P daje im też czasem gotowane ziemniaczki ale mało, truskwaki :D winogronka czereśnie i to chyba tyle.
A co z cytrusami? ktos daje ogonom?

[ Komentarz dodany przez: falka: Wto Lip 29, 2008 11:28 ]
błąd ort. poprawiony, falka

Anonymous - Wto Lip 29, 2008 10:45

Moje szczury lubia tez liscie jezyny i porzeczki. Srednio obgryzaja galazki drzew owocowych... Daje im takze swierzo zerwane klosy i uwielbiaja je. Oooo i jeszcze lubia bardzo agrest, bob a maliny nie bardzo :)

[ Dodano: Wto Lip 29, 2008 11:46 ]
moje ogony nawet ciupeczke cebuli podgryzly kiedys :shock: i salate tez lubia (kroliki jakies) hehehe

ciacho - Wto Lip 29, 2008 10:52

no dobra a co z tymi cytrusami?
musze spróbować z tymi lisćmi jeżyn i porzeczek.

Anonymous - Wto Lip 29, 2008 10:54

gdzies wyczytalam ze sa zdrowe dla szczurasow i widzialam tez suszone wiec im dalam swieze :) a z tymi cytrusami to kiedys dalam moim chlopakom mandarynki kawalek to nie bardzo do gustu im przypadla
falka - Wto Lip 29, 2008 10:55

ciacho, cytrusy nie są wskazana dla samców, ze względu zawartą w nich substancję, która może powodować powstanie nowotworu.
ciacho - Wto Lip 29, 2008 10:57

myślałam, że nie powinny tego jeść, nie dawno jeden z moich chłopaków zabrał mi z talerza kawałek pomarańcza, jak go dorwałam i zabrałam to piszczał jak głupi dlatego mnie to zastanawia.

a takie pytanko jeszcze jedno czemu samcom nie wolno?