To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Versele Laga

falka - Sob Cze 07, 2008 12:30

Off-Topic:
Layla, jak chcesz próbkę to ja jestem przecież za tydzień w Gd :)

Layla - Sob Cze 07, 2008 12:33

falka, ooo chętnie :*
sachma - Pią Cze 13, 2008 14:04

od tygodnia jestesmy na Complete + VITAKRAFT VITA SPECIAL BEAUTY - efekt swietny :) szczurom smakuje, wszystkie sie przekonaly :) nie grymasza i jedza :) i po raz pierwszy z miski znika WSZYSTKO :D tak wywalalam 1/4 mieszanki.. teraz nic nie wywalam :) nie widze zadnych zmian - kupki ladne, futro ladne jak zawsze ;) skorka dobra, energia jest, nie widac zadnych alergii czy skutkow ubocznych stosowania tej karmy :) tak wiec teraz moge polecic z czystym sumieniem ;)
marhef - Pią Cze 13, 2008 14:33

sachma napisał/a:
i po raz pierwszy z miski znika WSZYSTKO

Też to zauważyłam u moich (rat complete + natura szczura) i jestem w ciężkim szoku.
Wpierniczają ten granulat aż miło, futerko mają ładne i błyszczące, dużo energii, Itaka i Isztar ładnie przybierają na wadze a Zuz i Mistle - wręcz przeciwnie, coraz mniej rozpływających się boczków.
Widzę same pozytywy :D

helen.ch - Pią Cze 13, 2008 14:36

marhef napisał/a:
wręcz przeciwnie, coraz mniej rozpływających się boczków.
chyba czas na nas, te boczki słodkie, ale 600 gram szczurzycy ... to chyba przesada ;)
Maga - Wto Cze 17, 2008 22:05

U mnie VL Rat Complete nie schodziło kompletnie - było to jedyne co zostawało w misce (wymieszałam ją z Tropifitem i z Deli Nature) to były te granulki :-/.
Wybredne małpy mam.

LunacyFringe - Śro Cze 18, 2008 18:45

Maga, po co mieszać , jak to może być jedyna karma. Wiadomo, że wtedy będą wybrzydzać.
Maga - Śro Cze 18, 2008 22:11

Zawsze mieszam, bo uważam że taka karma jest fajniejsza - dorzucam ryż preparowany, suszone owocki, surowy makaron, zioła HP itp.
Ta karma VL im nie podchodzi - co ciekawe moim tymczasowiczom wchodziła super.

Natalia - Czw Cze 19, 2008 17:17

Ja bym przetrzymała tylko na Rat Complete - wtedy pewnie by się przekonały ;) .
sachma - Śro Cze 25, 2008 17:27

zauwazylam minus!

karmy schodzi wiecej niz zwykle :D miske uzupelnialam do tej pory raz dziennie, czasem raz na dwa dni... teraz uzupelniam dwa razy dzienne :D zastanawiam sie czy mogly sie od niej uzaleznic :roll: bo jedza ją tak chetnie i w takich ilosciach ze az sie wystraszylam patrzac dzis na date ostatniego zamowienia w planecie.. ale chcąc nie chcąc.. zamowilam kolejne 5kg :lol: zbankrutuje :D

Anonymous - Śro Cze 25, 2008 17:57

sachma, a gdzie zamawiasz 5kg bo na planecie-zoo widzę tylko 500g?
LunacyFringe - Śro Cze 25, 2008 18:16

Ren, pewnie sachma zamówiła kilka razy po 500 g ;)
sachma - Śro Cze 25, 2008 19:02

ja zamawiam w ilosciach hurtowych :P zamowilam 10 paczek po 0.5 - czyli 5kg ;) jak dla mnie kurier jest za drogi zeby placic za niego co miesiac.. wole co dwa czy trzy miesiace ;)
Nisia - Pon Cze 30, 2008 10:38

Moim niejedzącym granulatów szczurom zakupiłam Rat Complete. Bo stwierdziłam, że 10 zł nie majątek...

Słuchajcie, czy oni tam coś dodają? Coś uzależniającego? Bo szczury jedzą jak szalone...

Natalia - Pon Cze 30, 2008 11:04

Nie sądzę, VL to przecież dobra firma jest ;) na pewno nie na poziomie Meganow'ego uzależniacza.

Skoro tyle jest dobrych opinii, to muszę ruszyć tyłek i albo zamówić na planecie zoo, albo się przejechać do M1 :D .