Pytania, porady i dyskusje - Dawna ekipa Oazy - lekarze i opinie
Nisia - Pon Paź 01, 2007 09:24
WAŻNE!
Od 1.X został wprowadzony obowiązek zapisów na wizyty popołudniowe (po 15) i weekendowe!
Cel - zmniejszenie kolejek.
Lekarki proszą o punktualne przychodzenie na umówione wizyty i precyzowanie przy zapisach ile będzie zwierząt i z jakim problemem. Aby można było zaplanowac czas trwania.
W razie rezygnacji z wizyty - proszą o informację.
Tygrys - Pon Paź 01, 2007 13:32
Viss, a u nas w lecznicy za wizytę z 5 szczurami - 10 zł...
Nisia - Wto Paź 02, 2007 08:24
Wczoraj w lecznicy dowiedziałam się szczegółów w kwestii zapisów.
Zapisy, oczywiście, obowiązują.
Jeśli zgłosi się pacjent niezapisany, może zostać zapisany na inny dzień lub poczekać, aż lekarz będzie miał okienko i będzie mógł go przyjąć.
W razie nagłych wypadków, wymagających szybkiej pomocy lekarza, pacjenci przyjmowani są poza kolejnością.
Anonymous - Wto Paź 02, 2007 08:56
Off-Topic: | Jasne Tygrys, tyle, że ja jestem ze stolicy, a ty z małego miasta. Porównania są bezsensowane. |
Najlepiej do Oazy przychodzić przed południem, albo przynajmniej ciut przed 15h. Praktycznie nikogo nie ma.
Tygrys - Wto Paź 02, 2007 09:29
Off-Topic: | Viss wiem, ale tak mnie to trochę zszokowało |
Nisia - Wto Paź 02, 2007 10:41
Off-Topic: | Tygrys, jak na Warszawe to i tak nie jest drogo. Zwlaszcza biorac pod uwage jakosc leczenia. W sumie, ponoc lepszego w Polsce trudno znalezc |
Acha, zapomnialam. Oaza uruchomila rentgen
Nisia - Śro Lis 07, 2007 10:07
Doktor Kasia ma już stałe godziny dyżurów! Na razie tylko troszkę, ale z biegiem czasu ma być coraz więcej:
dr Lidia Lewandowska napisał/a: | Witam,
ustaliłyśmy dziś z dr.Kasią, że powoli zacznie znów bywać w lecznicy. Na razie będą to 2 dni. W miarę jak mała Zosia (córeczka Pani doktor) będzie się robiła coraz bardziej samodzielna będziemy te godziny poszerzać.
Na razie grafik Pani doktor wygląda tak:
Poniedziałek 11.00 - 14.00
Środa 11.00 - 14.00
Środa będzie dniem zabiegowym i Pani doktor nie będzie tego dnia przyjmować pacjentów internistycznych tylko operować.
Na wizyty do dr.Kacprzak-Kamińskiej należy przychodzić w poniedziałki między 11.00 - 14.00 (bez wcześniejszych zapisów).
Pierwszy dyzur 12.11.2007r.
|
Jeśli ktos chce zobaczyć córeczkę pani doktor, to zdjęcie jest na tej stronie: http://www.lecznica-oaza....opic.php?t=1412 Naprawdę śliczne dziecko, polecam!
AngelsDream - Sob Gru 15, 2007 14:25
No to ja się dopiszę. Z Orbithem byliśmy w zeszły poniedziałek, właśnie u doktor Kacprzak. Po pierwsze pamiętała nas, po drugie pamiętała Cida. Po trzecie zapłaciliśmy wprawdzie 104 zł, ale mamy 2 zdjęcia RTG w tym, siatkę rozcieńczonej enrofloksacyny już w strzykawkach, jedna w zapasie i pełne badanie: łącznie z uszami, zębami, sercem i oczami. Szczur szybko doszedł do siebie, a w lecznicy zero stresu. Nawet oczkami pulsował Trwało to może troszkę długo, ale wszystko dokładnie, wytłumaczono nam i nie mieliśmy żadnych wątpliwości, że szczurek i my zostaliśmy obsłużeni tak, jak trzeba.
Nisia - Pon Gru 17, 2007 10:44
A czy odnieśliście wrażenie, że tylko U Kacprzak jest tak, że jak się prosi o ogólne zbadanie szczura, to lekarka łapie też za latarkę i patrzy w oczy (szczura oczywiście )?
Anonymous - Pon Gru 17, 2007 11:12
Ja nie zaobserwowałam, wszystkie trzy panie u których byłam (Jałonicka, Kacprzak i Lewandowska) wykonywały ta "procedurę" w ten sam, pełny sposób.
AngelsDream - Pon Gru 17, 2007 15:52
Kacprzak będzie operować Grottiego... Obu braci, jednego dnia.
Ja to dziś widziałam. Jednemu leciała porfiryna, to zaraz drugiemu. Jeden piszczy, zaczyna drugi.
Na taki zabieg tylko tej lekarz ufam aż tak...
Nisia - Pon Lut 18, 2008 14:38
W związku z urlopem dr Jałonickiej i dr Lewandowskiej godziny dyżurów ulegają zmianie. Dr Jałonicka odpoczywa od dziś przez 2 tygodnie, zaś dr Lewandowska zaczyna urlop za tydzień i też nie będzie jej przez dwa tygodnie. Grafil został podzielony na dwa tygodnie nieobecności dr Jałonickiej. W drugim tygodniu nieobecności dr Lewandowskiej po prostu nie będzie jej dyżurów.
lek. wet. Lidia Lewandowska napisał/a: | TYDZIEŃ 1 (18.02-25.02.08 )
Lek.wet.Lidia Lewandowska
Poniedziałek 10-15 (dyżur mieszany interna/chirurgia)
Wtorek 10-15 (dyżur mieszany interna/chirurgia)
Środa 10-15 (dyżur mieszany interna/chirurgia)
Czwartek 10-15 (dyżur mieszany interna/chirurgia)
Piątek 10-15 (dyżur mieszany interna/chirurgia)
Lek.wet.Izabela Kaczmarczyk
Poniedziałek 10-15 (dyżur internistyczny)
Wtorek 10-15 (dyżur internistyczny)
Środa 10-15 (dyżur internistyczny)
Czwartek 10-15 (dyżur internistyczny)
Piątek 10-15 (dyżur internistyczny)
Lek.wet.Katarzyna Kacprzak-Kamińska
Poniedziałek 10-18 (10-12 interna, 12-15 chirurgia, 15-18 interna)
Środa 10-18 (10-12 interna, 12-15 chirurgia, 15-18 interna)
Lek.wet.Justyna Jabłońska
Poniedziałek 18-21 (dyżur internistyczny)
Wtorek 15-21 (dyżur internistyczny)
Środa 18-21 (dyżur internistyczny)
Czwartek 15-21 (dyżur internistyczny)
Piątek 15-21 (dyżur internistyczny)
TYDZIEŃ 2 (25.02.08-03.03.08 )
Od 23.02.08 zaczyna się mój urlop, dlatego w tygodniu 25.02 - 02.03.2008 w lecznicy osłabiony zostanie znacznie skład chirurgów (z 3 zostanie tylko 1). Dlatego w tym tygodniu nie będą umawiane planowe zabiegi typu np.kastracja, a wykonywane będą tylko te, które wykonane być muszą (przypadki nagłe, kontynuacje leczenia).
Dr.Kacprzak będzie na sali chirurgicznej w poniedziałek i środę od godz.10-15. W gabinecie przyjmować będzie od 15-18.
Godziny dyżurów dr.Izy Kaczmarczyk i dr.Justyny Jabłońskiej nie ulegną zmianie (będzie tak samo jak w tygodniu 1).
TYDZIEŃ 3 (03.03 - 07.03.2008)
Wraca dr.Ania Jałonicka.
Grafik wraca do normy
Nie będzie tylko możliwości zapisywania się do mnie. |
EDIT Moja sugestia. Może by tak scalić wszystkie tematy o wetkach w Oazie?
AngelsDream - Sob Mar 08, 2008 08:13
Nisia, scaliłam dwa główne tematy.
I uwaga: od pewnego czasu obserwuję znaczący wzrost cen w Oazie. Za wycięcie guza i histopatologię zapłaciliśmy 210 złotych, aż jestem ciekawa, czy kontrole również będą płatne. Nie ukrywam tego, że w moim odczuciu ceny są trochę sztucznie wywindowane przez monopol, jaki Oaza ma w leczeniu małych zwierząt. Chciałam podyskutować o tym na forum Oazy, ale nie doczekałam się na link aktywacyjny do konta.
Poziom leczenia i opieki nad pacjentami nie zmalał na szczęście.
Anonymous - Sob Mar 08, 2008 22:24
AngelsDream napisał/a: | Nie ukrywam tego, że w moim odczuciu ceny są trochę sztucznie wywindowane przez monopol, jaki Oaza ma w leczeniu małych zwierząt. | i w sumie nic nie mam do dodania. Kastracja 120 zł, operacja wycięcia czegoś tam 150 zł.... to jest więcej niż lekka przesada.
Ja jeszcze mogę zapłacić, bo zarabiam, ale co ma powiedzieć 15-18 latek? Już widzę jak rodzice płacą raz za razem 150 zł..
AngelsDream - Sob Mar 08, 2008 22:25
Edycja.
Co do kastracji, to płaciliśmy 110 zł za Ghosta, a u Cida na pewno mniej niż 100...
Szkoda w sumie trochę.
|
|
|