To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Versele Laga

Niamey - Wto Gru 20, 2011 14:15

Karmell, zależy jaką inną :P Możesz spokojnie wypróbować jakąś inną karmę, choć na wszelki wypadek przydałoby się trochę starej, gdyby miały problemy ze zmianą.
Karmell - Wto Gru 20, 2011 14:26

No chodzi mi o VL, ale nie wiem czy się opłaca. Czym one się różnią? Rat Complete od Rat Nature, czy jak to tam się pisze.. ^.^"
Niamey - Wto Gru 20, 2011 14:27

Rat complete to granulat, a rat nature to karma różnorodna.
Mai-ah - Wto Gru 20, 2011 23:34

Mi jest ciężko dziewczyny przestawić ponownie na VL, kiedyś im kupowałam Rat Complete, później nie mogłam jej nigdzie dostać i kupowałam jakieś "lepsiejsze" mieszanki na wagę. Po jakimś czasie ucieszona wypatrzyłam i zakupiłam znowu Rat Complete, a tu dziewczyny bunt - nie chciały jej jeść. W innym sklepie wyhaczyłam VL co prawda dla świnek - Cavia Nature, ale bunt trwa. Staram się im to jakoś przemycić, ale ciężko idzie.... :(
rysia.13 - Czw Gru 22, 2011 16:51

Moje pyszczki też nie chciały się przerzucić z mieszanki na Rat Complete, ale Rat Nature już wcinały chętnie :D
unicorn - Nie Sty 08, 2012 16:01

Jak oceniacie rat & mouse pro?
natkapatka - Nie Sty 08, 2012 17:30

unicorn, moje szczurki nie jedza, za to pies bardzo chetnie pozarł kilka kawalków
karola - Nie Sty 08, 2012 17:34

unicorn, dobra karma i w dobrej cenie. Moje poprzednie szczury po "dorośnięciu" jadły rat & mouse pro jako podstawę i były w świetnej formie. Chociaż przez pierwsze kilka dni po zmianie karmy było ciężko, musiałam je przegłodzić nie dając nic poza granulatem. Ale polecam :)
Martini - Nie Sty 08, 2012 17:34

unicorn, ja jestem uprzedzona do granulatów, ale moje szczurasy jadły - tylko nie miały wyjścia. Bez spazmów radości. Wbrew teorii, że na granulacie stada wyrównują wagę, u mnie część się na tym roztyła, chociaż jedzenia nie było do wypęku.
karola - Nie Sty 08, 2012 17:37

Martini napisał/a:
u mnie część się na tym roztyła
Na rat & mouse pro? W życiu bym nie powiedziała, że to możliwe. U mnie właśnie dziewczyny się wagowo wyrównały.
Martini - Nie Sty 08, 2012 17:49

karola napisał/a:
U mnie właśnie dziewczyny się wagowo wyrównały.

No wyrównały się - do góry.

quagmire - Nie Sty 08, 2012 18:06

Moi chłopcy przez kilka miesięcy dostawali Pro wymieszany z Complete i też przytyli. A dostawali wyliczone ilości. Do tego i Duo i Complete mają aż 20% białka. Odkąd wiem, że to za dużo, to nie podaję.
Asmena - Nie Sty 08, 2012 18:09

Nie wiem, jak Wy to robicie... Ja moim nigdy nie wyliczalam specjalnych ilości, jestem na to za leniwa. Po prostu sypię im jedzenie, jak mają pustą miskę. A żaden z moich szczurów otyły nie był... A przechodziłam przez różne karmy i VL używam najczęściej...
Martini - Nie Sty 08, 2012 18:20

Asmena, też się nie bawię w szczegółowe wyliczanki. Nie chciałoby mi się, zwłaszcza że nad każdą musiałabym stać i patrzeć, ile zjada.
unicorn - Nie Sty 08, 2012 19:19

Mam dylemat. :yyy: