To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Versele Laga

natkapatka - Pon Lis 21, 2011 22:18

Ja kupilam Complet z worka zbiorczego 9,50 za 0,5 kg i Pro 1 kg za 10 zł. Do tego doszły koszta przesyłki, ale oczywiscie byly jeszcze hamaczki i domek owocek, wiec jakos nie wyszło tragicznie. W zologiku widziałam pare dni temu Complete za jakies 17 zł.
Powiedzcie z Versele Laga Rat Crispy jakie jest?

Kasik - Pon Lis 21, 2011 22:23

natkapatka napisał/a:
Powiedzcie z Versele Laga Rat Crispy jakie jest?

A gdzie Ty to znalazłaś? :shock: To w ogóle gdzieś jeszcze jest dostępne?

Asmena - Pon Lis 21, 2011 22:30

natkapatka napisał/a:
W zologiku widziałam pare dni temu Complete za jakies 17 zł.

Ja od daaawna nie kupuję karm w zoologiku, to jest wyjątkowo nieopłacalna sprawa. Jak już muszę kupować w ten sposób, bo jeszcze nie mam z neta, to zwyczajnie kupuję Tropifit (700g za 4zł).

Nashi - Pon Lis 21, 2011 22:33

Odnośnie wypowiedzi natkapatki, w jakich sklepach internetowych można kupić karmy dla gryzoni na wagę? Chodzi mi tutaj oczywiście o jakieś sensowne firmy. ;)
Asmena - Pon Lis 21, 2011 22:35

Nashi, chociażby w tym podanym przeze mnie:
http://www.zoo-product.et...a-szczura,V13-1

U Oleczki były takie opcje co jakiś czas (głównie z Rat Complete).

jolaada - Wto Lis 22, 2011 07:20

Na allegro też widziałam ofertę ale chyba tego samego sprzedawcy.Cena za 0,5 kg w opakowaniu zastępczym.
natkapatka - Wto Lis 22, 2011 08:41

Kasik, a tu, bo zamawialam Herbal Pets i inne. Co to za karma i co kryje w środku :)

https://www.zoologiczny.s..._185_195___8862

jolaada, ten sprzedawca z Allegro miał wystawione tylko Complet i te duże worki Pro z tym, że w opisie aukcji doczytalam sie jeszcze o innych produktach dla szczurka i właśnie, że karmy dostępne ze zbiorczych opakowań. Z tego co teraz porównuje to ten sam sklep internetowy co podała Asmena.

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=11218460

Przez neta wychodzi taniej, ale albo trzeba w kilka osób zamówić, albo samemu większe zakupy zrobić, zeby koszt przesyłki jakoś rozlozyl się w miarę sensownie.

Kasik - Wto Lis 22, 2011 14:01

natkapatka, szczerze mówiąc wątpię, czy ta karma jest dostępna, nigdzie już jej nie ma chyba, bo ją wycofali. Ale jak się dowiesz, to daj znać. Ona chyba jest na zasadzie VL zero, z tym że zbilansowanej pod szczura. Generalnie uboższa niż VL rat nature czy complete.
Karmell - Nie Gru 04, 2011 20:51

Mam pytanie do tych co karmią VL Rat Complete..
Czy Wasze szczury też czasem kopią w jedzonku? Tzn. Czy wybierają 'najlepsze' kawałki? A jeśli tak to czemu? :shock: Bo tam są przecież takie same chrupki, a Kora tak robi.. :|

Kasia_89 - Nie Gru 04, 2011 20:56

Może ma nadzieję znaleźć coś lepsiejszego? :P
Karmell - Nie Gru 04, 2011 20:59

No tak.. O tym nie pomyślałam :P
unicorn - Pon Gru 05, 2011 13:26

Mam zamiar zrobić zakupy na animali, jaki smak crocków VL kupić? :roll:
smeg - Pon Gru 05, 2011 15:53

Ja kupiłam kurczakowe dla fretek, 7/8 szczurów za nimi szaleje :P Ale nie wiem, czy są takie na animalii.
unicorn - Pon Gru 05, 2011 16:41

Są. ^^
Karmell - Wto Gru 20, 2011 14:08

Dzisiaj jadę po karmę i zastanawiam się czy kupić im tą co zawsze (Rat Complete) czy zaryzykować i kupić im jakąś inną.. Jak myślicie? :roll: