To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Pytania, porady i dyskusje - Dawna ekipa Oazy - lekarze i opinie

Anonymous - Sob Lip 28, 2007 15:25

A dr Jałonicka pięknie szyje. Zarówno Ryjek † jak i Cypek wyglądają jakby się tacy urodzili. :mrgreen:
Ja za Cypka zapłaciła 112 zł, ponieważ nie chciał zasnąć i narkoza została mu podana dwa razy.

Nisia - Pon Lip 30, 2007 09:57

AngelsDream napisał/a:
Prawda taka, że ja wolę zapłacić więcej i mieć pewność, że ktoś leczący moje szczury ma na ich temat jednak większą wiedzę niż ja i w tym momencie pieniądze są dla mnie sprawą drugorzędną.

To tak jak ja.
AngelsDream napisał/a:
Viss, ja powiem tak - zadzwoniłam, wiem kto jest na dyżurze i dla mnie wszystko jasne się stało. Oaza nie jest tania, ale jak się człowiek nauczy do kogo ma jeździć, to się spokojnie wychodzi na swoje.

Odkąd wróciła Lewandowska, trzyma rękę na kasie (niestety, łasa na pieniądze jest). Dlatego Jałonicka radzi przychodzić, zwłaszcza z większą ilością szczurów aniżeli 1, wtedy, kiedy nie ma Lewandowskiej (godziny podane wyżej). Bo będzie musiała skasować rzetelnie według cennika. Kiedy jest sama, to czasem przymyka oko.
Na całe szczęście wychodzi jakoś tak, że Lewandowska jest w lecznicy zwykle podczas dyżurów Kaczmarczyk, a nie Jałonickiej. Może kwestia doświadczenia? W sumie Kaczmarczyk mniej umie.
Dlatego trzeba wcześniej sprawdzić telefonicznie, kto o danej godzinie przyjmuje :) A jeśli mowa o takim drobiazgu, jak odrobaczenie, to może lepiej pójsć do weta z mniejszym doświadczeniem, przyjmującego w tańszej lecznicy. Byle wiedział, że odrobacza się szczury iwermektyną i znał dawkowanie.
Ale zabiegi operacyjnie lepiej robić w Oazie. Kwestia nie tyle opieki po zabiegu, co umiejętności lekarzy (wszak tam sie przyjmuje głównie gryzonie, zajęczaki i fretki) i SPRZĘTU. Byłam ostatnio u dr Blanc i mówiła, że Oaza ma najlepszy sprzęt do leczenia gryzoni w Warszawie.

Co do kastracji. Ja rok temu za kastrację samiczki i wycięcie dwóch guzów zapłaciłam coś koło 180 zł. Bo też nie chciała zasnąć...

Oli - Pon Sie 13, 2007 18:59

Od srody dr Jalonicka idzie na urlop i nie bedzie jej 2 tygodnie. Teraz lepsza wiadomosc w temacie o dr Kacprzak. :wink:
Oli - Pon Sie 13, 2007 19:03

dr Kasia dzisiaj odwiedzila lecznice z Zosia :mrgreen: i prosila przekazac dwie wiadomosci:

1. pozdrawia wszystkich pacjentow i ich wlascicieli (szczegolnie Cida i Angels :wink: )

2. zaczela pracowac :> - osoby chetne na wizyte musza zadzwonic do lecznicy i umowic sie, bo dr Kasia przyjezdza jak narazie tylko na umowione wizyty.

Anonymous - Pon Sie 13, 2007 20:20

Nareszcie! Dzielna kobieta, szybko wróciła.
Oli - Pon Sie 13, 2007 20:22

I jak narazie wpada z Zosia, jaka ta mala jest cudowna!!! Boska dziewczynka z brazowo-ruda burza wlosow na glowie! :serducho:
AngelsDream - Pon Sie 13, 2007 21:11

Olimpia napisał/a:
1. pozdrawia wszystkich pacjentow i ich wlascicieli (szczegolnie Cida i Angels :wink: )

Odpozdrawiamy :)

Nisia - Pon Sie 20, 2007 13:09

Podziwiam. Tak szybko wróciła.
Nie omieszkam skorzystać :)

Nisia - Pią Wrz 07, 2007 08:39

Informacja z forum Oazy:
Cytat:
Poza tym pragnę poinformować, że ustaliłyśmy z dr.Kasią Kacprzak-Kamińską, że z wielkim prawdopodobieństwem wróci do pracy na przełomie listopada/grudnia 2007r.

Nisia - Pią Wrz 07, 2007 09:03

Oaza opracowala i podala na stronie jeden spojny grafik: http://www.lecznica-oaza....k%20dyzurow.htm
Anonymous - Pią Wrz 07, 2007 09:45

No jak ich nie kochać. :serducho: :mrgreen:
Zwolnili jedną kiepską, druga nie będzie leczyła, zajmie sie szpitalem tylko.
A mnie dr Jałonicka z Lewandowską powiedziały, że za stadko szczurów (czyli więcej niż jeden, ilość chyba bez znaczenia) jest już ustalona cena, wizyta kosztuje 40 zł.

Anonymous - Pią Wrz 07, 2007 09:46

Napisze tez tu, bo informacja jest ważna.

Dr Jałonicka z Lewandowską powiedziały, że za stadko szczurów (czyli więcej niż jeden, ilość chyba bez znaczenia) jest już ustalona cena, wizyta kosztuje 40 zł.

AngelsDream - Pią Wrz 07, 2007 10:35

Viss, zgadza się: korzystaliśmy z tej opcji ostatnio :)
Anonymous - Pią Wrz 07, 2007 11:30

My też. :) Przy 6 chłopa to mega ulga. Bardzo mnie to cieszy. Myślą o małych zwierzątkach i dbają o klienta.
Anonymous - Czw Wrz 13, 2007 19:02
Temat postu: [polecam] [Warszawa] Oaza, dr Justyna Jabłońska
Świetna. Typowo Oazowe podejście do zwierząt, uwiodła mi dziś Kawcie do reszty. :roll: Bardzo duża wiedza i serce.
Myślę, że za miesiąc, gdy z tą teorią zazna więcej praktyki, będzie równie dobra jak Jałonicka.