Odżywianie - Versele Laga
Tess81 - Wto Sie 30, 2011 16:46
witajcie mam male pytanko kupilam na allegro wersele laga , ale karma na wage byla, wiec dostalam ja w woreczku foliowym. Z racji, tego,ze 1 raz kupowalam te karme, to chchialam sie upewnic, ze to faktycznie ta karma. Karma jest drobna , ma takie nieregularny ksztalt i jest koloru hhmm ceglastego? Czy to faktycznie versele? Bede wdzieczna za odpowiedzi,pozdrawiam
EpKee - Wto Sie 30, 2011 16:59
Możliwe, że to Rat Complete, granulat. Najlepiej jak zrobisz fotki
Tess81 - Wto Sie 30, 2011 17:08
to by sie zgadzalo. w opisie jest wlasnie rat complete sa jeszcze inne odmiany versele? jesli tak, to ktora polecacie ? Swoja Toske karmilam vitapolem, ale ostatnio poczytalam forum i okazalo sie ze to paskudna karma Teraz swoje dziewczyny chce traktowac lepszym zarelkiem
Szura - Wto Sie 30, 2011 18:22
Tess81, rat complete jest bardzo fajną karmą - unika się wybrzydzania, a jednocześnie większość szczurów ją lubi. W większym stadzie pomaga w kontroli wagi -chude na niej tyją, grube chudną. Dla mnie karma idealna.
Tess81 - Wto Sie 30, 2011 18:46
to ciekawe wlasnie, bo zrobilam szczurzycom maly eksperyment do jednej miski wrzucilam versele, do drugiej vitapol. vitapol znikl w zastraszajacym tempie versele jedza tez ,ale vitapol zniknal blyskawicznie.
Szura - Wto Sie 30, 2011 18:58
Tess81, pies też często wybierze pedigree czy inne chappi zamiast dobrej karmy - wzmacniacze smaku mniam mniam.
karola - Wto Sie 30, 2011 19:00
Tess81, prawdopodobnie jedzą to co znają. Do granulatu często szczury muszą się po prostu przekonać. A skoro już masz w domu VL to wywal ten Vitapol, po co robić szczurom krzywdę?
Tess81 - Wto Sie 30, 2011 19:18
Szura, tu sie musze nie zgodzic , bo kupilam ostatnio mojej Vedzie wlasnie pedigree, tak na sprobowanie, nie chciala tego ruszyc
co do vitapolu- Karola- to byl eksperyment teraz maja tylko versele .
Asmena - Wto Sie 30, 2011 19:29
Tess81 napisał/a: | kupilam ostatnio mojej Vedzie wlasnie pedigree, tak na sprobowanie, nie chciala tego ruszyc |
No ale przecież zwierzęta też mają swój gust Jednemu smakuje, drugiemu nie.
W każdym razie- takie zwierzę spomiędzy opcji 'jakość' a 'smak' wybierze tę drugą, to oczywiste. Dlatego to do nas, ich opiekunów, należy obowiązek wyboru opcji numer jeden A zwierzę się przekona I tak wszyscy dajemy naszym podopiecznym jakieś smakołyki oprócz karmy
aneczka1-13 - Wto Sie 30, 2011 20:36
Wiesz jeśli normalnie je lepszą karmę to możliwe że gorszej to już nie chce ruszyć.
PanKajetan - Śro Sie 31, 2011 09:51
Mam pytanie skierowane do tych, którzy karmią swoje ogonki Rat Nature :
Czy jest tam dużo (o ile są) płatków owsianych/owsa? Zamierzam kupić moim dumboszom tę właśnie karmę i mieszać ją z muesli, jak robiłam do tej pory - tylko używajac innej karmy. Problem w tym, że tam jest już sporo płatków i kupowanie pokarmu, w którym owe również masowo występują, mijałoby się z celem.
Nashi - Śro Sie 31, 2011 12:47
Według mnie nie ma w niej zbyt dużo owsa.
Off-Topic: | Przy BBcode zamiast <> wstawiaj []. |
PanKajetan - Nie Paź 16, 2011 09:46
Karmię od pewnego czasu szczurki Versele Lagą (a konkretniej, Rat Nature) i odnoszę wrażenie, że wody w poidełku szybciej ubywa. Czy ktoś też zauważył u swoich ogonków zależność pomiędzy żywieniem Lagą a pragnieniem?
Mao - Nie Paź 16, 2011 10:08
Hm... chyba ja.
Do niedawna miały Rat Nature i piły jak głupie, cała flaszka szła w pół dnia
teraz mają JRFarm Light, Wellness i Beaphare Care + i woda dłużej stoi.
Nashi - Nie Paź 16, 2011 10:35
Ja tego nie zauważyłam.
|
|
|