Odżywianie - Versele Laga
sachma - Pon Sie 17, 2009 09:29
moje dostały to zmieszane z różnymi karmami - wybierały granulat i jadły o.O' ogólnie nie jest fatalnie, ale moje zawsze wyjadają nową karmę więc dopiero za kilka dni będę wiedziała czy smakuje czy jadły z ciekawości
[ Dodano: Sob Sie 29, 2009 22:48 ]
Czy ktoś widział na naszym rynku coś takiego?
http://www.versele-laga.c...20644&pro=20723
i może wiecie czym te karmy się różnią? niestety nie ma % składu, a w zwykłym prestige rat nature nie ma w ogóle składu
i przy okazji czy ktoś widział w jakimś sklepie 15kg paczki rat nature?
Alexis - Sob Sie 29, 2009 23:24
up
Layla - Wto Wrz 22, 2009 07:15
Chciałam ostrzec przed karmą VL Snack Nature. To znaczy ostrzec przed jej stosowaniem u szczurów ze skłonnością do tycia. To jest karma uzupełniająca, ale wiadomo, że co się nie dosypie, najszybciej znika właśnie ona. Niestety zrobiłam błąd i Omar mi na niej utył, wcinał ogromne ilości i nie umiał przestać Reszta też jadła, ale że są budowy normalnej, nikomu nic nie przybyło. Jeśli macie szczury-grubaski, zdecydowanie lepszy jest chyba granulat, do którego powróciłam. I przy okazji pytanie w kwestii granulatu VL Duo - moje szczury go strasznie marnują, roznoszą po klatce i zakopują Czy mam spokojnie podchodzić do tego, bo sobie znajdą jak będą głodne, czy panikować, że umrą z głodu?
sachma - Wto Wrz 22, 2009 07:25
Layla, moje sobie szukają. jak wywalą jedzenie z miski to nie dosypuje do póki nie zjedzą tego co mają w ściółce.. dwa dni walki przyniosło efekty - karma ze ściółki smakuje gorzej, więc lepiej jej nie wywalać..
Layla - Wto Wrz 22, 2009 07:28
sachma, mam dwumiesięcznego dzieciaka, on nie rozumie baaardzo wielu rzeczy
karola - Wto Wrz 22, 2009 15:28
Layla napisał/a: | czy panikować, że umrą z głodu? | Moje wolały być głodne... A po drugim dniu mojego "bycia nieubłaganą" zaczęły na ten granulat sikać i stawał się niejadalny. Zrezygnowałam.
Anonymous - Pią Wrz 25, 2009 07:27
karola, u mnie bylo podobnie. Wszystko lezalo w sciolce, a jedzenia szukaly w kuchni na podlodze Zbieraly okruszki...
Cola - Śro Lut 24, 2010 18:52
moje laski nigdy nie jadły jednolitej karmy, ale dziś kupiłam w hurtowni (za 12zł, więc się nie opłaca:P) Rat&Mouse PRO i tak się rzuciły, że teraz leżą i pusują im oczka uwierzcie mi, że w ten sposób to one niezwykle rzadko okazują zadowolenie...
Oli - Śro Mar 10, 2010 01:34
Mam pytanie do osób, które karmią swoje ogony Rat Complete, czy u Waszych szczurów po tej karmie kupy bardziej śmierdzą? Nie wiem w czym szukać winowajcy, a RC jedzą od ponad miesiąca.
Off-Topic: | zadałam pytanie w dwóch miejscach, bo nie wiem kto co czyta |
PALATINA - Śro Mar 10, 2010 09:05
Ja nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie śmierdziały.
Sakowa - Pią Maj 21, 2010 14:58
Kupiłam moim dziewczynkom Versele Laga Rat Nature i powiem szczerze że jestem zadowolona:) zjadają wszystko nie wywalają i nie zakopują tak jak to robiły z vitapolem.
Bardzo im smakuje, jak otworzyłam paczkę w całym pokoju zapachniało he he myślę że zostanę przy tej karmie, załamało mnie tylko to że w zoologu nie idzie dostać (przynajmniej u mnie) przysmaków z lepszych firm z najlepszych jest vitapol... fakt kolby serowe tej firmy panienkom smakują ale wolała bym dawać im kolby pewniejsze firmy, znacie może lepszą firmę produkującą kolby dla szczurów?
Niamey - Pią Maj 21, 2010 15:43
kolby jr farm są bardzo dobre, do zamówienia przez internet - Oleczka ma duży wybór (kolby są w dziale produkty jr farm) http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=98 i bodajże wysyła kurierem.
Też jestem bardzo zadowolona z Rat Nature - jest to jedna z niewielu karm niejednorodnych, z których znika praktycznie wszystko.
Asica21 - Pią Maj 21, 2010 16:28
Ja co do tej karmy muszę powiedzieć, że tak całkiem wszystko to nie znika . Kupiłam RN i Meganke pokarm naturalny dla szczura, nasypałam do jednej miseczki jedno, do drugiej drugie i.....rano Meganki było ciupinkę na dnie a RN zostało ok. połowa miseczki, pomieszałam dziewuchom obie karmy no i przebierają, przebierają ale zjadają. Następnym razem poszukam czegoś innego, może spróbuję granulat VL...? zobaczymy.
Sysa - Pią Maj 21, 2010 16:33
Asia Wika, Megan szczurom smakuje, ale jest niezdrowy, to tak jak z cukierkami u dzieci (lub u mnie) Ja bym im postawiła sprawę jasno: "jecie albo głodujecie"
Niamey - Pią Maj 21, 2010 17:15
Najlepiej wsyp im sam rat nature, nie będzie problemu, że Megan wyjadają
|
|
|