Odżywianie - Versele Laga
helen.ch - Nie Maj 17, 2009 15:56
Moi chłopcy też lubią, mają granulat w misce u góry woliery i zwykłą karmę na dole, granulat znika szybciej i do końca .
Andzia - Wto Cze 23, 2009 22:35
No więc znalazłam Prestiga na wagę Pani ma takie wielkie pudła i wychodzi z nich taniej. Wklejam zdjęcia na prośbę L.
Z popcornem
Standard - jak dla mnie trochę za dużo tych walcowatych prasowanek. więcej niż w paczkowanym chyba a moi chłopcy za tym nie przepadają i zostawiają w misce.
Orzechowa - wygląda ładnie, ale nie miałam jej bo orzeszki dla Genta nie wskazane
dream* - Śro Cze 24, 2009 01:42
bo ta standard to albo dla krolika albo dla swini lub innego typowo roslinozernego zwierzaka
a juz niedlugo zamiast rat/hamster duo:
Andzia - Śro Cze 24, 2009 09:18
fairy*, chyba tak dlatego ja kupuję więcej tej popcornowej a i tak mieszam z inną karmą jeszcze.
dream* - Śro Cze 24, 2009 15:08
Andzia, a z ciekawosci, ile placisz za kg?
Anouk - Śro Cze 24, 2009 15:11
fairy*, ta karma będzie do zdobycia w Polsce?
dream* - Śro Cze 24, 2009 15:54
Dynialu napisał/a: | fairy*, ta karma będzie do zdobycia w Polsce? |
tak wyprze ona linię Rat/hamster DUO i to w zasadzie już się powoli dzieje, jeszcze tylko z magazynów zejdzie stara linia, ale ponoć do konca tego miesiąca ma być do zdobycia nowa karma ma zawierać więcej nutriceutyków, być lepsza jakościowo, smakowo lepsza
niestety już widzę, że podrożeje o 2-3zł/kg
ale zmiany które zostały wprowadzone moim zdaniem są tego warte, choć karmą szczurzą się jakoś nie interesowałam i nie pytałam przedstawicielki tej firmy, ale na szynszylową czekam z utęsknieniem
agacia - Śro Cze 24, 2009 21:18
Widzialam dzisiaj w sklepie karme Cuni pro,wiec pewnie szczurza tez bedzie
Andzia - Czw Cze 25, 2009 19:41
fairy*, za kilogram około 10-12 zł
LunacyFringe - Czw Cze 25, 2009 20:16
Ja wlaśnie kończę Rat&Mouse Duo i szczerze powiem, że nie jestem zadowolona
Szczury wcinają, moje jedzą wszystko. Ale ten granulat ma taki dziwny zapach, dla mnie obrzydliwy i siuśki śmierdzą jakoś intensywniej. Raczej już tego nie zamówię.
karola - Sob Cze 27, 2009 18:12
LunacyFringe, popieram. Zapach jak zepsuty zakwas chlebowy W dodatku te kawałki są bardzo duże i kruszą się. Więcej było sprzątania niż jedzenia...
Anonymous - Sob Cze 27, 2009 18:31
karola napisał/a: | Zapach jak zepsuty zakwas chlebowy W dodatku te kawałki są bardzo duże i kruszą się. Więcej było sprzątania niż jedzenia... |
Zgadzam sie... U mnie tego nie jedza, bo te kawalki sa za duze i w ogole jakos mi sie nie podobaja.
L. - Sob Cze 27, 2009 19:09
Lol. Ja nie czuje takiego zapachu może ostatki serii Wam sie trafiły?
Bo VL wprowadza powoli na rynek nowy granulat a'la Rat&Mouse ale mniejszy i ulepszony.
Dostaliśmy 20kg tego na wystawie w Ols, ale związku z tym, że ona dopiero w sierpniu to go nie ruszałam. A ciekawa jestem jak to wygląda.
Neverestin - Sob Cze 27, 2009 19:49
U mnie także siuśki po Rat&Mouse Duo śmierdzą intensywniej i sam granulat również ma dziwny zapach [ podejrzewałam najpierw VL complete ,który kupiłam pierwszy raz i co go nie tykają ,ale odsypałam i zapach znowu się pojawił >>’ ] . Nie kruszy się i jest duże owszem ale akurat u mnie to plus - a nawet Japońcy jakoś to tam jedzą. Tyle ,że sam zapach u mnie przekreśla tą karmę , mam nadzieje ,że ten nowy granulat będzie lepszy.
VL Complete to u mnie totalna porażka , nawet tego nie powąchały po paru dniach dawania tylko tej karmy. Za to Rat Nature to inna bajka – znika wciągu paru h. ;3
L. - Sob Cze 27, 2009 21:18
Neverestin, bo RN ma dużo dodatków i szczury mają z czego wybierać.
a RC jest jednolite. moje na początku też jadły RC z małym aczkolwiek oporem.
a jak im mieszam RC z czymś innym to najpierw wyjadają dodatki, a dopiero potem RC.
tyle,że ja im nie dosypuje nowej karmy dopóki wszystko z miski nie zniknie.
|
|
|