To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Warzywa i owoce - temat ogólny

Bema - Sob Wrz 06, 2008 13:17

Olimpia, mi tam brokuły pachną - w przeciwieństwie do szczurów ;)
Oli - Sob Wrz 06, 2008 13:32

Off-Topic:
Ja zapach brokułów też lubię, ale nie w swoim pokoju i to przez kilka dobrych godzin.

ciacho - Wto Sty 20, 2009 08:27
Temat postu: Jabłko
Pytanko: Czy Wasze ogony lubią jabłko?

Moje nie przepadają i jedzą jak nic innego nie ma, troche dziwne mi się to wydaje bo mam 2 szczury i żaden nie lubi, czy to naormalne?

Layla - Wto Sty 20, 2009 08:31

Scaliłam z tematem warzyw i owoców...

Moje jabłko kochają, jedzą często. Wystarczy, że jeden lubi, reszta podłapuje ;)

ciacho - Wto Sty 20, 2009 08:35

dzięki za przeniesienie, to dziwne u mnie ogólnie warzyw nie lubią :/
Layla - Wto Sty 20, 2009 08:39

Bo to często zależy od tego, co lubi pierwszy szczur/szczur alfa ;) Moje ogólnie warzywa wcinają, Omar np. zje każdą zieleninę, a także seler, korzeń pietruszki, natkę, marchew, jabłko, gruchę, winogrona - wszystko. Reszta chłopaków siłą rzeczy podpatruje i się uczy :)
Badoha - Wto Sty 20, 2009 08:46

Moje dziewczyny uwielbiają brukselkę, wcinają brokuła, marchew, jabłko :mrgreen:
Layla - Wto Sty 20, 2009 08:47

Właśnie, bruksella też u nas schodzi. I kapucha pekińska.
Anonymous - Wto Sty 20, 2009 09:51

U mnie Bushi zje kazde warzywo i owoc jakie mu dam i chyba komunikuje sie ze Starym mimo, ze nie mieszkaja razem bo on tez zaczal jesc wiecej zieleniny, a wczesniej srednio przepadal np. za jablkiem.

Moje chlopy uwielbiaja: pomidora i cukinie (ja jedza w kazdych ilosciach),winogron, truskawki, agrest, liscie porzeczki i agrestu, czeresnie.

Lubia: jablko, papryke, gotowany kalafior, brokuly, szczypiorek, kukurydze, por,marchewke.

Srednio lubia: ogorka, kapuste pekinska, rzodkiewke, surowego banana.

ciacho - Wto Sty 20, 2009 11:55

nie powinno sie dawac ogonom kapusty, sałaty ani brukselki bo mają za dużo azotu co może się źle skończyc dla gryzoni....
moje lubią jeszcze szpinak :D

Ps. sorry za pisownię "ci" z kreską hehe bo u mnie nie działa :/

Layla - Wto Sty 20, 2009 11:58

Sałaty nie daję, a brukselka i kapusta w małych ilościach nie zaszkodzą...
Anonymous - Czw Sty 22, 2009 09:42

Layla napisał/a:
Sałaty nie daję, a brukselka i kapusta w małych ilościach nie zaszkodzą...

Zgadzam sie :) Jak ktos daje sporadycznie to ja nie widze problemu :)

ewela9 - Nie Mar 01, 2009 16:54

Ja mojej nali daje marchewkę, pietruszkę i korzeń i natkę, brokuły, ziemniaki, surowe jak i gotowane na parze i wcina wszysko ( choc nie przetestowałm wszystkich warzyw i owoców bo mam ją od tygodnia) a z owoców to jabłko i banana tez zje.
Anonymous - Nie Mar 01, 2009 17:40

ziemniaki surowe?
Nie wiem czy to dobry pomysl...

Oli - Nie Mar 01, 2009 23:16

katasza napisał/a:
ziemniaki surowe?
Nie wiem czy to dobry pomysl...

Najlepszy do uśmiercenia - w surowych ziemniakach jest trucizna. :] Nikt Ci z rodziców/wujków nie opowiadał nigdy jak to sobie wywoływali lub ktoś z ich kolegów wywoływał gorączkę jedząc surowego ziemniaka by nie iść do szkoły? Polecam ten temat http://www.grupy.otopr.pl...usn,499843.html