Odżywianie - Warzywa i owoce - temat ogólny
Bema - Sob Wrz 06, 2008 13:17
Olimpia, mi tam brokuły pachną - w przeciwieństwie do szczurów
Oli - Sob Wrz 06, 2008 13:32
Off-Topic: | Ja zapach brokułów też lubię, ale nie w swoim pokoju i to przez kilka dobrych godzin. |
ciacho - Wto Sty 20, 2009 08:27 Temat postu: Jabłko Pytanko: Czy Wasze ogony lubią jabłko?
Moje nie przepadają i jedzą jak nic innego nie ma, troche dziwne mi się to wydaje bo mam 2 szczury i żaden nie lubi, czy to naormalne?
Layla - Wto Sty 20, 2009 08:31
Scaliłam z tematem warzyw i owoców...
Moje jabłko kochają, jedzą często. Wystarczy, że jeden lubi, reszta podłapuje
ciacho - Wto Sty 20, 2009 08:35
dzięki za przeniesienie, to dziwne u mnie ogólnie warzyw nie lubią
Layla - Wto Sty 20, 2009 08:39
Bo to często zależy od tego, co lubi pierwszy szczur/szczur alfa Moje ogólnie warzywa wcinają, Omar np. zje każdą zieleninę, a także seler, korzeń pietruszki, natkę, marchew, jabłko, gruchę, winogrona - wszystko. Reszta chłopaków siłą rzeczy podpatruje i się uczy
Badoha - Wto Sty 20, 2009 08:46
Moje dziewczyny uwielbiają brukselkę, wcinają brokuła, marchew, jabłko
Layla - Wto Sty 20, 2009 08:47
Właśnie, bruksella też u nas schodzi. I kapucha pekińska.
Anonymous - Wto Sty 20, 2009 09:51
U mnie Bushi zje kazde warzywo i owoc jakie mu dam i chyba komunikuje sie ze Starym mimo, ze nie mieszkaja razem bo on tez zaczal jesc wiecej zieleniny, a wczesniej srednio przepadal np. za jablkiem.
Moje chlopy uwielbiaja: pomidora i cukinie (ja jedza w kazdych ilosciach),winogron, truskawki, agrest, liscie porzeczki i agrestu, czeresnie.
Lubia: jablko, papryke, gotowany kalafior, brokuly, szczypiorek, kukurydze, por,marchewke.
Srednio lubia: ogorka, kapuste pekinska, rzodkiewke, surowego banana.
ciacho - Wto Sty 20, 2009 11:55
nie powinno sie dawac ogonom kapusty, sałaty ani brukselki bo mają za dużo azotu co może się źle skończyc dla gryzoni....
moje lubią jeszcze szpinak
Ps. sorry za pisownię "ci" z kreską hehe bo u mnie nie działa
Layla - Wto Sty 20, 2009 11:58
Sałaty nie daję, a brukselka i kapusta w małych ilościach nie zaszkodzą...
Anonymous - Czw Sty 22, 2009 09:42
Layla napisał/a: | Sałaty nie daję, a brukselka i kapusta w małych ilościach nie zaszkodzą... |
Zgadzam sie Jak ktos daje sporadycznie to ja nie widze problemu
ewela9 - Nie Mar 01, 2009 16:54
Ja mojej nali daje marchewkę, pietruszkę i korzeń i natkę, brokuły, ziemniaki, surowe jak i gotowane na parze i wcina wszysko ( choc nie przetestowałm wszystkich warzyw i owoców bo mam ją od tygodnia) a z owoców to jabłko i banana tez zje.
Anonymous - Nie Mar 01, 2009 17:40
ziemniaki surowe?
Nie wiem czy to dobry pomysl...
Oli - Nie Mar 01, 2009 23:16
katasza napisał/a: | ziemniaki surowe?
Nie wiem czy to dobry pomysl... |
Najlepszy do uśmiercenia - w surowych ziemniakach jest trucizna. Nikt Ci z rodziców/wujków nie opowiadał nigdy jak to sobie wywoływali lub ktoś z ich kolegów wywoływał gorączkę jedząc surowego ziemniaka by nie iść do szkoły? Polecam ten temat http://www.grupy.otopr.pl...usn,499843.html
|
|
|