To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Versele Laga

Anonymous - Pon Wrz 01, 2008 12:55

L. napisał/a:
+ regularnie do głównej miski dosypuje granulat rat&mouse.
i przy takim urozmaiceniu one to jedzą? O_o
L. - Pon Wrz 01, 2008 13:14

Viss, no :shock: a Twoje nie? O_O
moje laski już od roku dostają ten granulat właśnie tak dodatkowo :wink: ]
edit: Chłopaki Małej Mi też jak moje mają go jako dodatek.

Anonymous - Pon Wrz 01, 2008 13:21

L. napisał/a:
a Twoje nie? O_O
moje jedzą ze smakiem, ale jak jest cos lepszego, to granulat znika ostatni. Moje maja tylko granulat, z dodatkami j.w., więc jak dostana cos nowego/innego, to granulat idzie w poniewierkę. :D
Paweł69 - Pon Wrz 01, 2008 20:36

no proszę, a ja w niedzielę, ponad 15 kg rat duo mouse spuściłam zsypem z 6 piętra :)
Moje ogony nie miały ochoty tego jeść. Rozwlekały granulat po całej klatce i miały gdzieś fakt, że na 20 kg wydałam 130zł.
Z 12 ogonów karmę jadły tylko trzy osobniki i dwa z nich już nieżyją, a trzeci jest chory, może to zbieg okoliczności, ale postanowiłam wywalić granulat.

Oli - Pon Wrz 01, 2008 22:06

Paweł69 napisał/a:
no proszę, a ja w niedzielę, ponad 15 kg rat duo mouse spuściłam zsypem z 6 piętra :)
:shock: Nie lepiej było sprzedać komuś... :drap:

Ja stosuję dwa różne rodzaje jedzenia. Niestety granulat Rat Complete może jeść tylko jedno stado, bo w dwóch pozostałych są osobniki przebiałczające się od niego. Te dwa stada obecnie dostają mieszankę dwóch karm, ale zastanawiam się nad przerzuceniem ich na Duo R&M. Tylko nie wiem, czy fakt, że zawiera on jedynie 1,5% mniej białka niż RC pozytywnie wpłynie na tych co się przebiałczają. Zobaczymy.

Justka1 - Wto Paź 21, 2008 22:45

Gdzie kupię Rat Complete w worku nawet 10 kg? Może ktoś podpowiedziec?Byle tanio :roll: .
babyduck - Wto Paź 21, 2008 23:16

najtaniej jest chyba tu: http://www.paszczak-sklep...products_id=362
Większe opakowanie widziałam tylo przy cuni i cavia complete.

Justka1 - Wto Paź 21, 2008 23:25

Babyduck-Viss mi dala kiedyś linka do zoolandii,mam tam konto ale Rat Compete'a nie ma :( .Chciała bym kupić odrazu duży wór,bo do Wawy mam kawałek,chyba,że mi wyślą ale i tak na tak duże stado jakie mam lepiej mieć więcej.Przynajmniej wiem,że od tego mi nie zachorują...
Anonymous - Śro Paź 22, 2008 08:52

Justka1, ja bardzo intensywnie próbowałam dostać większe opakowanie, ale bezskutecznie. Są tylko w zagranicznych hurtowniach...
falka - Śro Paź 22, 2008 08:57

Justka1, ja bym spytała panią Kasię z planety na gg, może nie ma na sklepie ale Ci zamówi? Podaję gg: 1019811 powodzenia :)
Nisia - Pią Paź 24, 2008 14:18

falka napisał/a:
Justka1, ja bym spytała panią Kasię z planety na gg, może nie ma na sklepie ale Ci zamówi?

Tym bardziej, że planeta ma teraz magazyn w Łodzi , więc Justka nawet by nie musiała płacić za przesyłkę...

Anouk - Nie Lis 23, 2008 09:17

Jest! Myślałam, że mieszkam w takiej czarnej dziurze, że gorzej być nie może... No więc byłam ostatnio w Bielsku-Białej, w zoologu. Tam zawsze na wierzchu wyeksponowane są karmy typu Animals, Vitapol itp. Tego dnia akurat obeszłam półki stroną, gdzie były legowiska dla psów i takie tam...Patrzę do kąta, a tam ledwo widoczne pakunki karm dla gryzoni Versele Laga. Rat's nature też :mrgreen: Więc jakby ktoś z Bielska miał kłopoty ze znalezieniem jej, jest ona w zoologu w Sferze "Mini Oceanarium". Trzeba szukać uważnie :]
H. - Nie Lis 23, 2008 10:48

Off-Topic:
Dynialu, thank you :D :hyhy:

szałas - Nie Lis 23, 2008 13:21

Dynialu, ano, tez zauwazyłem w Bielsku, że są, i w Sferze i na Sarnim stoku w zoologu też, tylko wydaje mi się, że te zoologi bielskie są bardzo drogie. Ja wolę kupować w Tychach pod MZK Tęcza - taniej i można prosić o "zniżkę dla biednych studentów" :]
Anouk - Nie Lis 23, 2008 13:27

szałas napisał/a:
Sarnim stoku w zoologu też

A tak szukałam i nie znalazłam! Musiałam kupić jakieś dziadostwo od Vitakrafta :(