Odżywianie - Versele Laga
Anonymous - Pon Wrz 01, 2008 12:55
L. napisał/a: | + regularnie do głównej miski dosypuje granulat rat&mouse. | i przy takim urozmaiceniu one to jedzą?
L. - Pon Wrz 01, 2008 13:14
Viss, no a Twoje nie? O_O
moje laski już od roku dostają ten granulat właśnie tak dodatkowo ]
edit: Chłopaki Małej Mi też jak moje mają go jako dodatek.
Anonymous - Pon Wrz 01, 2008 13:21
L. napisał/a: | a Twoje nie? O_O | moje jedzą ze smakiem, ale jak jest cos lepszego, to granulat znika ostatni. Moje maja tylko granulat, z dodatkami j.w., więc jak dostana cos nowego/innego, to granulat idzie w poniewierkę.
Paweł69 - Pon Wrz 01, 2008 20:36
no proszę, a ja w niedzielę, ponad 15 kg rat duo mouse spuściłam zsypem z 6 piętra
Moje ogony nie miały ochoty tego jeść. Rozwlekały granulat po całej klatce i miały gdzieś fakt, że na 20 kg wydałam 130zł.
Z 12 ogonów karmę jadły tylko trzy osobniki i dwa z nich już nieżyją, a trzeci jest chory, może to zbieg okoliczności, ale postanowiłam wywalić granulat.
Oli - Pon Wrz 01, 2008 22:06
Paweł69 napisał/a: | no proszę, a ja w niedzielę, ponad 15 kg rat duo mouse spuściłam zsypem z 6 piętra | Nie lepiej było sprzedać komuś...
Ja stosuję dwa różne rodzaje jedzenia. Niestety granulat Rat Complete może jeść tylko jedno stado, bo w dwóch pozostałych są osobniki przebiałczające się od niego. Te dwa stada obecnie dostają mieszankę dwóch karm, ale zastanawiam się nad przerzuceniem ich na Duo R&M. Tylko nie wiem, czy fakt, że zawiera on jedynie 1,5% mniej białka niż RC pozytywnie wpłynie na tych co się przebiałczają. Zobaczymy.
Justka1 - Wto Paź 21, 2008 22:45
Gdzie kupię Rat Complete w worku nawet 10 kg? Może ktoś podpowiedziec?Byle tanio .
babyduck - Wto Paź 21, 2008 23:16
najtaniej jest chyba tu: http://www.paszczak-sklep...products_id=362
Większe opakowanie widziałam tylo przy cuni i cavia complete.
Justka1 - Wto Paź 21, 2008 23:25
Babyduck-Viss mi dala kiedyś linka do zoolandii,mam tam konto ale Rat Compete'a nie ma .Chciała bym kupić odrazu duży wór,bo do Wawy mam kawałek,chyba,że mi wyślą ale i tak na tak duże stado jakie mam lepiej mieć więcej.Przynajmniej wiem,że od tego mi nie zachorują...
Anonymous - Śro Paź 22, 2008 08:52
Justka1, ja bardzo intensywnie próbowałam dostać większe opakowanie, ale bezskutecznie. Są tylko w zagranicznych hurtowniach...
falka - Śro Paź 22, 2008 08:57
Justka1, ja bym spytała panią Kasię z planety na gg, może nie ma na sklepie ale Ci zamówi? Podaję gg: 1019811 powodzenia
Nisia - Pią Paź 24, 2008 14:18
falka napisał/a: | Justka1, ja bym spytała panią Kasię z planety na gg, może nie ma na sklepie ale Ci zamówi? |
Tym bardziej, że planeta ma teraz magazyn w Łodzi , więc Justka nawet by nie musiała płacić za przesyłkę...
Anouk - Nie Lis 23, 2008 09:17
Jest! Myślałam, że mieszkam w takiej czarnej dziurze, że gorzej być nie może... No więc byłam ostatnio w Bielsku-Białej, w zoologu. Tam zawsze na wierzchu wyeksponowane są karmy typu Animals, Vitapol itp. Tego dnia akurat obeszłam półki stroną, gdzie były legowiska dla psów i takie tam...Patrzę do kąta, a tam ledwo widoczne pakunki karm dla gryzoni Versele Laga. Rat's nature też Więc jakby ktoś z Bielska miał kłopoty ze znalezieniem jej, jest ona w zoologu w Sferze "Mini Oceanarium". Trzeba szukać uważnie
H. - Nie Lis 23, 2008 10:48
Off-Topic: | Dynialu, thank you |
szałas - Nie Lis 23, 2008 13:21
Dynialu, ano, tez zauwazyłem w Bielsku, że są, i w Sferze i na Sarnim stoku w zoologu też, tylko wydaje mi się, że te zoologi bielskie są bardzo drogie. Ja wolę kupować w Tychach pod MZK Tęcza - taniej i można prosić o "zniżkę dla biednych studentów"
Anouk - Nie Lis 23, 2008 13:27
szałas napisał/a: | Sarnim stoku w zoologu też |
A tak szukałam i nie znalazłam! Musiałam kupić jakieś dziadostwo od Vitakrafta
|
|
|