Klatki i wyposażenie - Samodzielna budowa klatki
Nik - Czw Paź 29, 2009 19:19
Viss, proszę o pomoc. Jak dodać zdjęcie do posta?
[ Dodano: Czw Paź 29, 2009 19:20 ]
mam zdjęcia na kompie, a jestem ciemna w tym temacie wiec prosze, napisz tak, jakbym byla niedorozwinieta
[ Dodano: Czw Paź 29, 2009 19:22 ]
jest inny sposob? tzn. taki bez fotosika itp. bo nie mam na niczzym takim konta
wuwuna - Czw Paź 29, 2009 19:45
Nik, wchodzisz na fotosik TU LINK nie musisz mieć konta. Wciskasz "dodaj zdjęcie" i pewnie już sobie dalej poradzisz.
EpKee - Czw Paź 29, 2009 19:47
chociazby www.imageshack.us
wchodzisz w ten adres, po prawej masz browse - wybierasz z kompa fotke, potem wciskasz "start upload" i tyle, jak sie zrobi, to wybierasz odnosnik "thumbnails for forums i wklejasz tutaj w znaczniki IMG
Nik - Sob Paź 31, 2009 10:19
http://www.fotosik.pl/pok...4ab029b032.html
[ Dodano: Sob Paź 31, 2009 10:21 ]
O.o Działa! to ta klatka Nie no, głównie mi chodzi o to, czy wymiary są w porządku
Ninek - Pią Sty 15, 2010 12:01
Nie do końca chodzi o budowe całej klatki, ale tak mniej-więcej pasuje do tematu.
Mam Furet Towera. Obecnie mieszka w nim zaledwie 9 dziewczyn. Żeby odciążyć sie troche ze sprzątaniem postanowiłam przedzielić towera na pół żeby oba moje stada mogły mieszkać w dwóch jego połówkach. Ale nie chodzi mi o zwykłe przedzielenie (bo jak wiadomo są w nim dwie kuwety, więc nie jest to takie trudne). Chce go całkowicie rozdzielić, tak żeby powstały dwa Furety XL.
Nie mam tylko pomysłu jak zrobić dach w dolnej części Zależy mi na czymś, do czego można przymocować jakieś hamaki, itp, ale kompletnie brakuje mi pomysłów.
Może jakieś rady forumowych budowniczych?
wuwuna - Pią Sty 15, 2010 13:17
Ninek napisał/a: | Może jakieś rady forumowych budowniczych? | Jakiś stelaż zamówić (ramę na wymiar metalową czy z aluminium) i obłożyć grubą siatką?
Nakasha - Pią Sty 15, 2010 14:41
W Leroy Merlin można kupić metalową siatkę o drobnych oczkach (powlekaną zielonym plastikiem/osłonką) oraz długie, cienkie, metalowe (również zielone) podpórki do kwiatków. Podpórki można przyciąć na wymiar przecinakiem i połączyć w 2 prostokąty. Siatkę można przymocować do podpórek (na zaciski) i tak otrzymane osiatkowane prostokąty przymocować do klatki na karabińczyki.
Ninek - Pią Sty 15, 2010 16:31
Zielona, plastikowa osłonka to kiepski pomysł. Chwila moment i jej nie ma Moje bestie to straszne gryzonie.
Myślałam też o zwykłej ocynkowanej siatce na drewnianym stelażu (tak, żeby móc zrobić drzwiczki). Bo w sumie nie jest mi potrzebne coś mocno solidnego (rozwiązanie na jakieś pół roku), a byłoby sporo taniej.
Musze ścignąć ojca i pokombinować no i wymyślić sposób na załatanie dziur w górnej kuwecie
Dzięki za rady
Oli - Sob Sty 16, 2010 01:04
a nie łatwiej by było właśnie załatać tylko tę dziurę w górnej kuwecie? sachma ma jakoś to rozwiązane, bo w końcu ma stada mieszane.
[ Dodano: Sob Sty 16, 2010 14:24 ]
dorzucam coś co mogłoby rozwiązać problem http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=6557
Ninek - Sob Sty 16, 2010 20:40
Oli, u mnie to nie jest jedna dziura. Kiedyś miałam tak to rozwiązane i efekt był taki, że rano znalazłam oba stada razem a kuwete z wygryzionymi rogami. Od tamtej pory w 3 rogach powstały normalne, duże przejścia, które tylko wygładziłam, żeby zarazy sie nie pokaleczyły.
Poza tym mi zależy na dwóch klatkach osobno, żeby jedną można było dookoła 'zabezpieczyć' bo moje stada totalnie sie nie tolerują.
Oli - Sob Sty 16, 2010 22:03
to pozostaje kupić pełną kuwetę - Oleczka takowe sprowadza.
Małpa - Pią Lut 05, 2010 20:59
Ja też planuję zrobić z tatą klatkę. Może coś nam z tego wyjdzie. Tata narazie się zgodził, tylko nie wiadomo czy znajdzie czas. No i trzeba jakoś znaleźć fundusze.
Mateo - Pią Lut 26, 2010 23:56
Ja z ojcem zrobiłem klatkę z szafki. Dzwiczki z szafki urwalismy i tata zrobił takie z kratami (tata stolarz) nastepnie zamontowaliśmy i zrobilismy zamek, żeby nie pouciekały. Do środka włożylismy małe drzewko, parę półek, hamaczek i rurkę.
Klatka wyglądała cos jak to:
http://goha77.fm.interia....zki/klatka2.JPG
Pozdrawiam, Mateo!!
Małpa - Sob Lut 27, 2010 23:29
Drewno nie śmierdzi?
Niamey - Sob Lut 27, 2010 23:59
Mateo, fajnie wygląda ta klatka
|
|
|