|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: babyduck Śro Cze 30, 2010 19:16 |
Planowany miot T of Anahata - 30.06.2010 :) |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha

|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 15:40 Planowany miot T of Anahata - 30.06.2010 :)
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Planowany miot T:
Juuko of Anahata + Hermes z TazManie
Juuko:
standard Dg, standard, russian blue, self
ur. 28.12.2009
Juuko to słodka, wesoła dziewczynka, która uwielbia biegać i zaczepiać inne szczury i ludzi, zachęcając do zabawy.
Hermes:
standard Dg, standard, russian blue agouti, self
ur. 03.07.2009
Hermes dosyć ostro przechodził burzę hormonów, ale teraz agresja całkowicie mu przeszła (także łupież testosteronowy ). Również jest wesoły i chętny do zwiedzania, a człowiekowi pozwala ze sobą zrobić po prostu wszystko.
Przodkowie miotu:
http://nakasha_kratakau.w...etrykamiotT.jpg
Wśród przodków jest sporo ogonków z Niemiec i oczywiście Czech. Również są w 5 pokoleniu z GB i Holandii.
Spodziewamy się:
uszka: standard (75%), dumbo (25%)
siersć: standard
kolor: russian blue, russian blue agouti
znaczenia: self
Krycie jest planowane na początek czerwca 2010.
Cena za jednego maluszka będzie wynosić ok 75-80 zł.
Możemy odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu, ale staramy się ten powód jednak podawać. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany mogą w ogóle nie być rozpatrywane. Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcemy znaleźć dla naszych szczurzych wnuków jak najlepsze domki.
Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantujemy, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy. Członkowie SHSR również mają pierwszeństwo.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce otwierają oczka i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
Inne warunki rezerwacji i zasady są opisane na naszej stronie - proszę zapoznać się z zakładką "warunki rezerwacji". W razie wątpliwości można śmiało pytać.
Miotem będzie się opiekować Ren - prosiłabym o kontaktowanie się w tej sprawie właśnie z nią. Miot urodzi się w Białymstoku. |
Ostatnio zmieniony przez Nakasha Śro Cze 30, 2010 16:57, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 15:45
|
|
|
szzzzlaaaaag, jestem chora z zazdrości, zazdroszczę wszystkim przyszłym domkom tych maluchów. ja to się chyba już nigdy nie doczekam swojego własnego russiana |
|
|
|
 |
Ren [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 15:49
|
|
|
Nakasha napisał/a: | Miotem będzie się opiekować Ren - prosiłabym o kontaktowanie się w tej sprawie właśnie z nią. |
Tak tak, ze wszystkim do mnie proszę |
|
|
|
 |
maria89
maery z dyftongiem

|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 17:14
|
|
|
Oj, ja też bym chciała - piękne małe będą... ale już czekam na trzy,więc muszę powiedzieć sobie basta! |
|
 |
Martuha

|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 17:56
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
Czemu Wy mi to robicie ? i znów będę musiała kupować nową,większą klatkę niedługo |
_________________ Za TM : Białeczka,Łysa,Tycia,Iva,Gaja i kilkanaście innych aniołków
Ze mną;Lillka SunRat's,Koffi Abraxas i Fetka |
|
|
|
 |
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 18:35
|
|
|
a ja się nie złamię, ja się nie złaaaaamię.... |
|
|
|
 |
Oleczka
Sklep Gryzoland

|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 23:51
Zwierzątka: szczurcie |
|
|
ooo a ja wlasnie zaczelam chorowac kurcze nio ja chce niebieskie dumbo |
_________________ Sklep dla Gryzoni i Kroliczkow
www.gryzoland.pl |
|
|
|
 |
Niamey
Zhongguo!

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 00:07
|
|
|
Oleczka, niebieskie dumbo to zuoo, które miesza nam w głowach |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
 |
susurrement
i'm a dreamer.

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 01:43
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
Oleczka, moja Czekoladka już Ci nie wystarcza?
ale na russian blue to i ja choruję.
na szczęście moje szczury postanowiły uleczyć moje GMR. mam ich obecnie tak dziką ilość, że zaczynam czuć różnicę w stosunku do wcześniejszych ilości. brudzą co nie miara i jedzą takie kilogramy karmy, że zbankrutuję jak tak dalej pójdzie
niemniej jednak miot będzie piękny trzymam kciuki za piękne i zdrowe potomstwo |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 11:07
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Pewnie znów się nie urodzą russian blue agouti, bo jakoś nie mam szczęścia. A może mam? Bo miejsca w klatce już brak |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 12:29
|
|
Ja bym bardzo chciała, aby się dla mnie urodziła panienka dumbo russian blue agouti. Trzeba będzie mocno kciukać |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 12:37
|
|
Ja zawsze kciukam za russian blue agouti - nawet jak nie ma na nie najmniejszych szans
|
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Bulletproof
...i wish i was

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 13:17
Zwierzątka: Minitygrys |
|
|
Tu to chyba mało prawdopodobne żeby wcale r.blue agouti nie było ( idę stąd, bo mnie tak bardzo kusi ten miot ) |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 13:26
|
|
Jest prawdopodobne, ale Matka Natura lubi płatać psikusy |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 13:42
|
|
Nie no, dark opale będą na 100%, ale nie wiadomo czy trafi się taka panna dumbo... |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|