|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Devona Pon Gru 16, 2013 22:32 |
[polecam] [Wrocław] Tomasz Piasecki |
Autor |
Wiadomość |
Azi
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 09:28 [polecam] [Wrocław] Tomasz Piasecki
Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek |
|
|
Wiem, że jego nazwisko wymieniane jest w innym wątku, ale uważam, że zasługuje na własny temat
Polecam teraz i polecać będę chyba zawsze. Miałam już swoje chwile "zwątpienia", ale po wczorajszym i dzisiejszym, Piasecki zasłużył na wielkiego plusa. Owszem, najtańszy to on nie jest, ale ma serce do zwierząt i jest dobrym specjalistą.
Dodatkowo - wczoraj o godzinie 22:30 wysłałam mu smsa z zapytaniem o bardzo niepokojące objawy u Fniszki, prośbą o telefon do dobrego całodobowego weta. Poprosiłam o sygnał, że zadzwonię. Oddzwonił sam, pół godziny później. Umówił się ze mną na klinikach dawnej AR, poza godzinami przyjmowania. Wielki plus, przede wszystkim za całodobowe serce, nie tylko od 8 do 16.
Kontakt:
Strona www http://wet.wroclaw.pl/
Adres:
ul. Głogowska 2-4
53-621 Wrocław
tel.: (71) 790-14-99
e-mail: lecznica@wet.wroclaw.pl
dr Piasecki przyjmuje w takich godzinach:
Pon. 16.00 – 20.00
Czw. 16.00 – 20.00
Pt. 16.00 – 20.00
Sob. 10.00 – 13.00 - tylko umówione zabiegi chirurgiczne |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Sob Mar 31, 2012 12:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
strup
|
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 13:00
|
|
|
Azi, Czy ten lekarz ma możliwość zrobienia rtg, i pobrania szczurkowi krew? Ile to moze u niego kosztować? |
_________________ ruth. oktawia. mela. fibi. odetta. bit. box. bletka. bless ya. puff. bella. dorotka.
(*) hera. schizma. kryszna. kometa. sziwa. freya.
|
|
|
|
|
Pacyfka
|
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 13:13
Zwierzątka: Brownie |
|
|
strup,
Ja do doktora Piaseckiego chodzę na kliniki przy placu grunwaldzkim. Zdjęcie RTG kazał mi zrobić w klinikach obok, zdjęcie wykonywał radiolog. Bez drukowania zdjęcia ta przyjemność kosztuje 50zł (dwa zdjęcia płuc, od góry i z boku).
Nie wiem jak jest na Głogowskiej.
Natomist, jesli chodzi o pobieranie krwi, to zdaje się, że u szczurów tego się nie robi, ponieważ do badań jest potrzebna zbyt duza ilość krwi jak na tak malutkie zwierzątko.(ale pewne nie jestem, może coś się zmieniło) |
_________________ Moje potworki
W serduchu moje aniołki: Tanisek, Denzelek, Ibiś, Aspiś, Daimonek, Portosik, Bluesik, Rokoko, Postrzałek, Lukierek [']
|
|
|
|
|
strup
|
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 13:59
|
|
|
Pacyfka, Dziękuję za odpowiedz. |
_________________ ruth. oktawia. mela. fibi. odetta. bit. box. bletka. bless ya. puff. bella. dorotka.
(*) hera. schizma. kryszna. kometa. sziwa. freya.
|
|
|
|
|
pixxa
uwaga gryzę :)
|
Wysłany: Śro Wrz 10, 2008 23:04
Zwierzątka: 3 koty, 4 fretki, szczurzasty, chomisiowa, krab i rybki |
|
|
dr Piasecki do 22 września jest na urlopie. |
_________________ http://fretkipi.webd.pl/WordPress
Stronka już gotowa Zapraszamy |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 14:01
|
|
|
Jak u niego cenowo wygląda wizyta ze szczurkiem? Nie śmierdzę kasą ale raczej nic innego mi nie pozostaje jak się wybrać.
I jeszcze pytanie: czy na Głogowskiej ma wszelki niezbędny sprzęt czy tylko na "Grunwaldzie"? |
|
|
|
|
Azi
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 14:24
Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek |
|
|
Chyna, cenowo wygląda to tak, przynajmniej ja tak miałam, że za kontrole jako-taką chyba nic się nie płaci (nie wiem, bo ja zawsze cos jeszcze dodatkowo biorę) i płacisz tylko za podanie leków, zabieg, rtg.
Chyna napisał/a: | I jeszcze pytanie: czy na Głogowskiej ma wszelki niezbędny sprzęt czy tylko na "Grunwaldzie"? | co znaczy niezbędny?
na Głogowskiej ma RTG i wszystko co potrzebne do operacji i zabiegów. Zresztą operuje tylko na Głogowskiej. Nie ma USG. |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 14:40
|
|
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Azi napisał/a: |
Chyna napisał/a: | I jeszcze pytanie: czy na Głogowskiej ma wszelki niezbędny sprzęt czy tylko na "Grunwaldzie"? | co znaczy niezbędny? |
Em, to co dalej, czyli:
Azi napisał/a: | na Głogowskiej ma RTG i wszystko co potrzebne do operacji i zabiegów. Zresztą operuje tylko na Głogowskiej. |
O wiele drożej jest na Głogowskiej?
Ty chodzisz na Grunwald czy na Głogowską?
(Dzięki) |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 18:15
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Dr Piasecki jest najlepszym weterynarzem jakiego kiedykolwiek spotkałam. Widać, że kocha zwierzęta i jego praca sprawia mu przyjemność. Bardzo dobrze zna sie na szczurach.
Za samą wizyte ze szczurem nie zapłaciłam u Niego nic. Za operacje pod narkozą wziewną i Ivermektyne dla całego stada (na ponad dwie dawki) zapłaciłam 70zł (za samą operacje u innego weta płaciłam więcej).
Bardzo cenie też to, że otwarcie mówi o tym, co myśli o danym przypadku. |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
tamiska [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 19:39
|
|
|
Sama wizyta nic nie kosztuje. Dopiero placi sie za zabiegi i leki Nie jest drogo i dr Piasecki sam zajmuje sie szczurami, wiec mu ufam Zna sie na rzeczy jak nikt inny i jest super mila atmosfera. Zawsze pogada itd. |
|
|
|
|
Chyna [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 19:44
|
|
|
Dzięki. Okazuje się, że jednak nie będę raczej musiała do Niego jechać teraz bo z powodów podanych w moim temacie musiałam dzisiaj jechać szybko do innego weta i z nim konsultowałam przypadek Adrianka. Ale dziękuję Wam bardzo za wszelkie wypowiedzi. PS. Na Głogowskiej sama wizyta też jest bezpłatna jeśli tylko stawia diagnozę ale nie biorę leków i nie ma zabiegu? |
|
|
|
|
tamiska [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 11:05
|
|
|
Tak Wizyta jest bezplatna jesli nie bierzesz lekow i nie robisz zabiegu |
|
|
|
|
yes
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 22:27
Zwierzątka: juz tylko haszczak i ... stitch:) |
|
|
ja jedynie chciałam dodać, że na głogowskiej przyjmuje też żona doktora Piaseckiego. więc można iść rano do 14:00. ja akurat trafiłam na ten w/w urlop i przyjęła mnie dr. Piasecka. chwalę sobie bardzo. szczurkowi z nowotworem przysadki ofiarowała dzięki swojej wiedzy, a niewątpliwie i intuicji, 4 miesiące życia |
_________________ https://www.facebook.com/galeriatastas
www.yes.posadzdrzewo.pl |
|
|
|
|
Carmilla
przyszły zootechnik :)
|
Wysłany: Wto Lut 24, 2009 22:37
Zwierzątka: dwa szczurasy, psa i masę rodzeństwa :) |
|
|
A ja chciałam dodać, że ostatnio dr Piasecki zajmował się szczurzynką mojego kolegi, miała operację wycinania guza, ale po wybudzeniu z narkozy nagle wyszło, że ma kłopoty z płucami, niestety nie udało jej się odratować, mimo że doktor robił co mógł...
Rozpłakał się, kiedy wręczał nam jej ciałko... Powiedział, że to był w jego karierze pierwszy śmiertelny przypadek szczurka...
Naprawdę, uważam, że to dusza, nie człowiek. Serdecznie go polecam, widać, że zależy mu na małych pacjentach i do każdego przypadku podchodzi bardzo indywidualnie. |
_________________ Rubin i Gonzo *30 stycznia 2008, u mnie od 5.marca2008
|
|
|
|
|
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 19:25
|
|
|
Dr Tomasz Piasecki przyjmuje tylko we WTORKI od 8.30-10.00 Na placu Grunwaldzkim 45 |
Ostatnio zmieniony przez Biała Czw Mar 26, 2009 23:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|