|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Sprzedam klatkę Hagen74,9 X 38,1 X 92,7 CM. |
Autor |
Wiadomość |
Bożena
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2018 09:40 Sprzedam klatkę Hagen74,9 X 38,1 X 92,7 CM.
|
|
|
Sprzedam dużą klatkę po szczurkach. Klatka jest w bardzo dobrym stanie i posiada bogate wyposażenie : dwa hamaczki, kilka półeczek i dwie wiszące kuwetki, domki, drabinki, podesty, miseczki, poidelko oraz rury, w tym kolorowa sprowadzona z zagranicy, z kulami widocznymi na zdjeciu z dodatkowym wyposażeniem. Klatkę przerobiłam, montując dodatkowe drzwiczki u góry i z boku. Gratis dodaję wszystko co się w niej nie zmieściło. Polecam, jest piękna i warta dużo więcej, idealne luksusowe mieszkanko dla ogonków. Tylko odbiór osobisty w Poznaniu. Cena 350 zł...do negocjacji |
_________________ Bożena z Poznania |
|
|
|
|
Bożena
|
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2018 20:41
|
|
|
Bożena, dopisz w ogłoszeniu, że klatka nie spełnia minimalnych wymiarów dla szczurów i może co najwyżej robić za chorobówkę. |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2018 23:24
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Albireo, trochę przesadziłaś z tą chorobówką - ja bym tam nie chciała trzymać żadnego chorowitka w klatce prawie na metr wysokiej To jednak zagrożenie upadkiem dla chorego zwierza, nawet przy 100 hamaków. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Bożena
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2018 23:53
|
|
|
Proszę zobaczyć zdjęcia |
_________________ Bożena z Poznania |
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2018 05:17
|
|
|
Pyl, fakt, na chorobówkę za wysoka Co nie zmienia faktu, że nie spełnia minimalnego wymiaru głębokości, czyli 40 cm. Bożena, widziałam zdjęcia i nawet bogate wyposażenie nie zastąpi tych 2 cm. Po to są minimalne wymiary, żeby nie schodzić z nimi w dół o nawet 1 cm. |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
Karol739 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2018 19:21
|
|
|
Albireo, według mnie to delikatnie przesadzasz. Klatka jest duża, a.te 2 centymetry to już darować można. Dałbym 250, ale fajnie by było, żebyś wysyłała też klatki. Odbiór osobisty nie wchodzi w grę. Mieszkam w Białymstoku, a dodatkowo nie jestem pełnoletni. |
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2018 05:17
|
|
|
Karol739, nie zgodzę się. Po coś ustaliliśmy kiedyś minimalne wymiary, prawda? Najpierw będzie "2 cm w prawo czy lewo nie robi różnicy", a potem przesunie się do 5 cm? To już dużo, zwłaszcza, gdy szczur z ogonem przekracza często te 40 cm długości, więc w takiej klatce nie będzie mógł się nawet swobodnie odwrócić, żeby nie zahaczyć o coś ogonkiem. Mam klatkę o takich minimalnych wymiarach i przy moim Perfekcie Maxi Maxi wydaje się malutka i aż żal by mi było trzymać w niej szczury. |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pią Lip 27, 2018 15:35
|
|
|
Albireo, przy Twoim Perfekcie to każda klatka wydaje się malutka, obviously. Różne szczury mają też różne rozmiary, drobne samiczki mogą być dosłownie dwa razy lżejsze od dorodnych samców, czyli zarazem mniejsze. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|