|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Szczur i sylwester. |
Autor |
Wiadomość |
Szczurówka
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 12:42 Szczur i sylwester.
Zwierzątka: .... |
|
|
Witajcie.
Nie znalazłam takiego ani podobnego tematu, a jeśli jest to proszę moderatora o zrobienie tego co stosowne.
Powiedzcie mi, jak pomóc szczurom przetrwać sylwestra? To będzie pierwsze sylwestra moich szczurów i boje się jak one zniosą te głośne odgłosy puszczania petard
(my oczywiście nie puszczamy)... wiem że różne szczury różnie reagują, a niektóre potrzebują leków uspokajających tj. neospasmina etc.
Proszę o porady. |
_________________ ... |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 12:49
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Szczurówka, wszystkie moje szczury, nawet te chore na serce, miały w serdecznym poważaniu sylwestrowe wystrzały. Nigdy się więc tym nie przejmuję |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 12:50
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Szczurówka, U nas zaraz pod oknem szczurzego pokoju są puszczane fajerwerki. Szczury mają hałasy w głębokim poważaniu. Po prostu sobie śpią. |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 12:57
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
U mnie nigdy nie było z tym problemu, przy żadnym szczurze, nawet tych sercowych. Od 10 lat w Sylwestra zajmuję się sobą, a nie zwierzakami, bo zwyczajnie śpią i mnie nie potrzebują |
|
|
|
rumcia
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 12:57
|
|
|
u mnie tylko jedynie psinka boi się sylwestrowych wystrzałów. Reszta nie jest tym nawet zainteresowana |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 13:00
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Miałam ogonka co za sylwestrem nie przepadał i raczej ze względu na rozbłyski niż na sam dźwięk - wystarczyło narzucić kocyk na klatkę. |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 13:10
Zwierzątka: .... |
|
|
Dziękuje za odpowiedzi
A co zrobić jeśli szczur rzeczywiście zrobi się strachliwy gdy zaczną się fajerwerki? |
_________________ ... |
|
|
|
|
rumcia
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 13:12
|
|
|
może tak jak mówi wilczek777, . Wrzucić kocyki do jego domku,powinien się uspokoić jak się opatuli i wciśnie w kąt,no i dać mu trochę spokoju na ten czas |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 13:12
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Szczurówka, nie zrobi się, serio. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
mikanek
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 13:58
Zwierzątka: 2 koty, 1 królik, 3 szczury |
|
|
U żadnego z moich szczurów nie zauważyłam stresu w sylwestra, mieszkając w mieście przyzwyczajone są że codziennie coś głośnego za oknem się dzieje, także strzelanie fajerwerkami nie robi wrażenia. Mają swoje domki, jak im za głośno to się chowają. |
_________________ Toffi & Ryjek & Paszczak
*za tęczowym mostkiem hasa Susełek* Mikaś* Rychu, Nelisława * Muminek* Mika* Victoria*Surik*Hipcio*Pimplak*Gocia*Gajutek*Mika*Migotka*Julcia*Suri*Bubu*Kotlecik*Surik |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 19:41
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
mikanek napisał/a: | Mają swoje domki, jak im za głośno to się chowają. |
Dokładnie. Jeśli byłyby wypuszczone z klatki, mogłyby się gdzieś schować i nie chcieć wyjść, ale w swoim domku pewnie po prostu się do siebie przytulą i będą zachowywać jak zwykle. W klatce czują się bezpiecznie |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Czw Gru 26, 2013 20:46
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
W najgorszym razie, można dodatkowo wstawić klatkę że szczurkami do łazienki. Większość naszych łazienek jest bez okien, więc tam jest najciszej. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Irsa
|
Wysłany: Nie Gru 29, 2013 17:50
Zwierzątka: 9 szczurzych panien |
|
|
Moje w zeszłym roku nic sobie nie robiły z wystrzałów,spały i już. |
_________________ Miranda |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|