|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Sob Paź 12, 2013 13:10 |
[Kraków] samiec i samica trzymane razem (5 miesięczne) |
Autor |
Wiadomość |
Chita
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 10:11 [Kraków] samiec i samica trzymane razem (5 miesięczne)
Zwierzątka: Pies, Kot, Modliszki |
|
|
Przeglądając szczurze ogłoszenia z Krakowa na gumtree trafiłam na takie:
http://www.gumtree.pl/cp-...czury-526554151
Jak widać na zdjęciu samiec i samica są trzymane razem w jednej klatce długo po tym jak powinny być rozdzielone, ciąża 100%. Pozostaje pytanie czy płeć szczurów została prawidłowo określona i jak długo są we wspólnej klatce. Temat założyłam mając nadzieję, że znajdą się dobrzy ludzie, którzy pomogą w tym przypadku (podejrzewam, że sprawa przerosła aktualnego właściciela, być może szczurcia miała już miot? To jednak tylko moje spekulacje.)
Nie wiem czy dobry dział, jeżeli źle dopasowałam prosiłabym o przeniesienie. |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 16:00
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
na oko ze zdjęcia obie to samice...
żadnego wybrzuszenia pod ogonem nie widzę. |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Chita
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 18:44
Zwierzątka: Pies, Kot, Modliszki |
|
|
Też tak myślałam (ewentualnie zakładałam kastrata) bo dziwne, że samica nie ma jeszcze maluchów zakładając, że siedzą w klatce od dłuższego czasu. |
|
|
|
|
Emi2410
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 21:47
|
|
|
Już się zainteresowałyśmy tym ogłoszeniem, odpowiedź od właścicielki: "od urodzenia sa razem nie jest samiec wykastrowany a samiczka jest chyba bezplodna bo by juz miala dawno dzieci mozna odebrac nawet dzis bo jestem w domu pozdrawiam"
Nie wiem ile w tym prawdy, xiao-he z drugiego forum jest na jutro umówiona z tą panią. Samiczka najprawdopodobniej trafi do mnie na DT. |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Śro Wrz 25, 2013 08:56
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Samiczka może być ewentualnie wnętrem |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
noovaa
|
Wysłany: Śro Wrz 25, 2013 09:01
Zwierzątka: Brygada Ryzykownego Ratunku |
|
|
To oznaczałoby dość pilny zabieg |
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Śro Wrz 25, 2013 09:06
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
noovaa, ciężko jest nie zauważyć jąder u samca. Szczurki muszą się czymś fizycznie różnić skoro kobieta twierdzi, że ma parkę. Więc wydaje mi się prawdopodobne, że albo samiczka jest w ciąży albo jest samcem. Ta pani chce się ich szybko pozbyć, może próbuje ową ciążę zataić. Opcji jest wiele, dopóki szczura nie zobaczy ktoś doświadczony odpowiedzi nie poznamy. |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
noovaa
|
Wysłany: Śro Wrz 25, 2013 09:11
Zwierzątka: Brygada Ryzykownego Ratunku |
|
|
cornflakegirl, też mi się wydaje, że choćby miała już 6 miotów, to kobieta o tym nie powie.
Ogólnie staram się trzymać zasady: Nigdy nie wierzyć na słowo osobie, która ma interes w tym, by mnie okłamać.
Dziś podobno xiao ma je odebrać i będzie się szukać DT. Kobieta z tego co słyszałam odda byle komu, byle szybciej, więc trzeba zabrać.. szczególnie że jakoś przed zimą i w zimę więcej szczurów znajduje się na ulicy niż w ciepłe pory roku . Jak nie odda, nie wiadomo co jej do głowy przyjdzie. |
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Wrz 25, 2013 09:24
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
noovaa napisał/a: | szczególnie że jakoś przed zimą i w zimę więcej szczurów znajduje się na ulicy niż w ciepłe pory roku |
Moim zdaniem najwięcej na śmietnikach i klatkach schodowych ląduje w wakacje. Ale nie zmienia to sytuacji tej parki - skoro pani chce się ich za wszelką cenę pozbyć, nie można ryzykować. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Emi2410
|
Wysłany: Sob Paź 12, 2013 10:29
|
|
|
Nie, pani nas wystawiła i oddała szczury komuś innemu mimo naszych próśb. Do zamknięcia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|