Przesunięty przez: mmarcioszka Śro Wrz 25, 2013 23:06 |
Wrocław! samotny szczur w parku na Nowowiejskiej |
Autor |
Wiadomość |
ferulka
|
Wysłany: Sob Sie 31, 2013 18:56 Wrocław! samotny szczur w parku na Nowowiejskiej
|
|
|
witajcie,
Dziś byłam na spacerze z dzieckiem w parku na Nowowiejskiej, karmiłyśmy kaczki kiedy nagle pod moimi nogami usiadł szczur zwabił go chyba chleb. Był biało- czarny. Miałam kiedyś szczurki i moim zdaniem był to szczur hodowlany. Niestety nie miałam jak z dzieckiem go łapać, a do parku mam daleko. Czy ktoś z Wrocławia mieszka koło parku na Nowowiejskiej? i czy tylko szczury hodowlane mają kolor biało-czarny? Szczurek schował się w norce koło stawu.
w razie pytań mój mail to:
ferulka@o2.pl |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 16:56
|
|
|
To zapewne szczur "wypuszczony na wolność" z powodu braku czasu / wakacji właściciela albo ofiara wzięcia szczurka "na spacer".
Jak jest ciepło jakoś sobie radzi (chleb dla kaczek), ale gdy się ochłodzi, szans praktycznie na przeżycie nie ma. Dobrze byłoby go złapać (żywołapką na przykład, albo wiaderkiem z czymś smacznym w środku) i ktoś by go na pewno przygarnął. |
|
|
|
|
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 17:02
|
|
|
Ja mieszkam dość blisko, mogłabym podejść. |
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 18:23
|
|
|
Biała, to dogadaj się z ferulką i pójdźcie razem, zawsze to łatwiej i wiadomo na pewno, że szukasz w dobrym miejscu (ja kiedyś szukałam w Łazienkach szczura wypuszczonego w Poznaniu ).
Mogę zapłacić za leczenie i pomóc w szukaniu domu.
Nie ma ktoś we Wrocławiu żywołapki? Może jakie organizacje? Bo tak najprościej się łapie, a szczurzydło pewnie zdziczało troszkę.
To trzyma kciuki za powodzenie safari. |
|
|
|
|
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 18:51
|
|
|
Starsza Pani, żywołapki ma na pewno schronisko, tylko ja nie mam możliwości wzięcia na DT, więc potrzebowałabym jakiś zdeklarowany wcześniej. |
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 21:15
|
|
|
Biała napisał/a: | Starsza Pani, żywołapki ma na pewno schronisko, tylko ja nie mam możliwości wzięcia na DT, więc potrzebowałabym jakiś zdeklarowany wcześniej. |
Popytaj po zaszczurzonych z Wrocławia, może ktoś da DT do czasu znalezienia transportu.
Ja zaraz też zacznę szukać. |
|
|
|
|
Mai-ah
Mai-ah Ihuhaotila
|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 22:33
Zwierzątka: szczurcie |
|
|
Ja mogę dać DT chopakowi na niedługi czas bo mam panienki. Niestety realnie fizycznie mogłabym pomóc w łapaniu najwcześniej w piątek, bo dla mnie to drugi koniec Wrocławia a mam napięty tydzień. |
_________________ Moje diablęta: http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0
Ze mną: Tika, Kropka, Runa, Amie, Louve, Alfred
Za TM hasają: Zuzannna, Rati, Tosia, Mirabella, Brienne, Lili, Figa |
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 22:38
|
|
|
Dla takiego żyjącego na wolności hodowlanego szczurka każdy dzień usiany jest wieloma niebezpieczeństwami i stanowi dla niego zagrożenie (psy, koty, ludzie, głód i chłód), więc im szybciej uda się złapać, tym lepiej dla niego. Poza tym jeśli coś go przestraszy, to znów może się zgubić i nie wróci na stare miejsce
Biała, kiedy mogłabyś spróbować złapać szczura, jeśli Mai-ah da DT? |
|
|
|
|
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Pon Wrz 02, 2013 07:05
|
|
|
Ebia, Nawet dziś/jutro. |
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Pon Wrz 02, 2013 20:18
|
|
|
Biała napisał/a: | Ebia, Nawet dziś/jutro. |
To łapcie go szybko, bo za niecałe 2 tygodnie jest wystawa szczurów we Wrocławiu i transport do Warszawy . Jeszcze chłopak do weta zdąży wpaść. |
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Wto Wrz 10, 2013 22:13
|
|
|
Hop Hop
Czy szczurka udało się złapać ? |