|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Słownik Szczurzego Języka - interpretacja zachowań |
Autor |
Wiadomość |
Justka1
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 16:36 Słownik Szczurzego Języka - interpretacja zachowań
Zwierzątka: małe stadko |
|
|
W tym temacie umieszczamy zachowania szczurów i opis, co one oznaczają. Założony przez Maniak
Moj chlop meczy mi ciure ostatnio cichym mowieniem jej imienia przez kratki,a ta fuka na niego i chodzi po kratkach za nim.
Moj chlop nie zrobil jej nigdy krzywdy,ciura go nie gryzie jak ja wyjmuje z klatki.Ogolnie sielanka.Jak ja tak robie jak moj chlop,czyli szepcze przy kratkach jej imie to nie reaguje.
Dlaczego tak sie dzieje??Dlaczego na niego fuka?? |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Wto Mar 12, 2013 13:19, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Azi
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 17:02
Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek |
|
|
Ja bym zadała inne pytanie - po co on w ogóle ją złości? Mnie to jakoś nie śmieszy, ale może po protu zły dzień mam dzisiaj...
Fukanie kojarzy mi się jedynie z pokazaniem, że to terytorium szczura i żeby się trzymał z daleka. Ciebie traktuje jako stado, może nawet samicę alfa więc na Ciebie nie fuka. |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
|
|
|
|
Maniak
...:::Marzena:::...
Dołączyła: 19 Lis 2006 Posty: 558 Skąd: Z pierwszej stolicy ;)
|
Wysłany: Śro Sty 24, 2007 21:18 Słownik Szczurzego Języka
Zwierzątka: szczury, brat |
|
|
Bo ja to sobie tak siedziałam, i sobie myślałam że tak w ogóle to Pszczółka Maja to jest o mnie! No bo to takie małe szaleństwo z akcentem na drugiej sylabie od początku, (kabaret tych gości do Maraton Uśmiechu prowadza, szczerze nie lubie ale oni są fajni kabaret Szatle czy jakos tak nie wiem jak się pisze... ) i tak siedząc i myśląc, czego tu jeszcze nie ma a ze względu na tematykę powinno być, wymóżdżyłam sobie SSJ, w wykonaniu formowo-alloszczurowym tak więc Drogie Panie i Panowie wpisujcie tutaj różne zachowania typowe dla Waszch szczurów, żeby początkujący i C mniej wiedzieli co się dzieje
Piszmy więc zachowanie i to co według nas może to oznaczać
Merdanie ogonkiem, bądź jego końcówką - stes, lęk, niepewność, chęć ucieczki przed czymś duuużym i groźnym...
Fukanie - A pódzież Ty, bo jak nie to Ci kłaki z tyłka powyrywam, coś ala syczenie kota i warczenie u psa, mało przyjazne...
Stroszenie sierści - Jestem duuży i do jasnej anieli groźny, choć na takiego nie wyglądam...
Niski skrzek, pisk - Weź Ty sobie człowieku idź ja tu sobie smacznie śpie, a Ty mie bezczelnie budzisz...
Kontunuować proszę |
_________________ whatever you do,. do it well. |
|
|
|
|
Niuniak
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 11:29
Zwierzątka: Szczuraki : Manfred, Leon, Kasieńka, Kuba =) |
|
|
stawanie na tylnych łapkach (podczas szczurzych "bójek") - boję się ciebie ale jak bedzie trzeba to będę się bronić / ew. ja jestem większy i nie masz nademną przewagi
ps. a nie ma tu już takiego tematu? |
|
|
Juni [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 11:31
|
|
|
Zgrzytanie ząbkami - "O taak Głaszcz mnie jeszcze, i tam za uszkiem trochę..." / połączone z merdaniem ogonem - złość
Pulsowanie oczkami - szczur wybitnie szczęśliwy |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 11:38
|
|
|
Pulsowanie oczami - również szczur zestresowany. Zauważyłam u moich dziewczyn jak jedziemy w transporterze do weta. Trudno wnosic, że to ze szcześcia.
Jest tez różnica w zgrzytaniu zębami. Raz oznacza to niezadowolenie (jak odbieram za duży kawałek jedzenia, to na mnie tak właśnie zgrzytają, pewnie szargają moje dobre imię ), raz szczęscie i dobrą zabawę.
Wicie ogonem - Juko wije także podczas zabawy. |
|
|
|
|
PALATINA
[']
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 14:12
Zwierzątka: pies, 2 koty, 2 knurki morskie... i rybeczki :) |
|
|
Off-Topic: | O! Toż to mój stary temat z pewnego forum trafił tu za mną ! |
Iskanie sie wzajemnie - zacieśnianie więzi w stadzie, okazywanie dominacji (ponoc dominant częściej iska niż bywa iskany - u mnie jest różnie. Choć moja śp.Zurka strzygła sierść innym szczurom na głowach i była wybitna dominantką). |
|
|
|
|
wanna
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 19:42
Zwierzątka: Gupik Niesmiertelny |
|
|
bieg w podskokach do właściciela i uciekanie - pobaw się zemną! Gonisz!
obgryzanie paznokci właściciela - troszke mi tu zawadzasz...
wysoki pisk lub krótkie wysokie popiskiwanie - ratunku!!! |
|
|
|
|
Elbereth
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 19:55
Zwierzątka: szczury, psy, patyczaki |
|
|
przymrużanie oczu - roooooooozkosz
Off-Topic: | MANIAK90 napisał/a: | kabaret Szatle czy jakos tak nie wiem jak się pisze... |
Chatelet . |
|
_________________ Moje ogoniaste słoneczka:
Dziewczyny: Kora, Bella, Nela
Chłopaki: Ferdinand, Kit, Nevis
Po Drugiej Stronie Tęczy: Nora, Vani, Franz |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 20:05
|
|
|
rozpłaszczanie - no drap mnie drap mnie tak mi dobrze
wywalanie miski z jedzeniem - co ty mi tutaj za badziew dajesz?!
odpychanie twarzy właściciela łapami - ych! odejdź!
gryzienie ust właściciela - to zaraz, kto tu był właścicielem? |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
Niuniak
|
Wysłany: Czw Sty 25, 2007 23:50
Zwierzątka: Szczuraki : Manfred, Leon, Kasieńka, Kuba =) |
|
|
z tym wywalaniem miski to tak nie do końca. u mnie wywalała jedna baba jedzenie żeby zwrócić na siebie moją uwagę - zwlaszcza jak ich nie puściłam wieczorem - lub za krótko byly.przestala dopiero jak klatka zrobiła się większa i miska cięższa -a jedzenie dostają ciagle to samo |
|
|
Maniak
|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 00:34
|
|
lizanie palca- albo potrzebuje soli albo daj ci umyje te brudne paluchy |
Ostatnio zmieniony przez falka Wto Lut 12, 2008 22:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Juni [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 11:21
|
|
|
MANIAK90, albo i okazywanie czułości Coś jak "dziękuję, że mnie drapiesz za uszkiem, ja Cię poliżę bo drapać nie umiem" |
|
|
|
|
Maniak
|
Wysłany: Pią Sty 26, 2007 23:41
|
|
zgrzytanie ząbkami u moich- chyba oznacza ciekawośc, bardzo często kiedy czują coś innego albo są gdzieś indziej, można je usłyszeć |
|
|
|
|
wanna
|
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 12:46
Zwierzątka: Gupik Niesmiertelny |
|
|
MANIAK90 napisał/a: | kiedy czują coś innego albo są gdzieś indziej |
to chyba raczej niepewność |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|