|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Pią Maj 04, 2012 09:37 |
[WROCŁAW] Przyjmę pod swój dach dwóch chłopaków. |
Autor |
Wiadomość |
Chynaa
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 03:35 [WROCŁAW] Przyjmę pod swój dach dwóch chłopaków.
Zwierzątka: Lennon, Zak, Mike (Michael)), Pies Pumba |
|
|
Nicky został sam.
O czym musicie wiedzieć: jest chorowity, ale to - jak wynika z wpisu - ciągnie się od bardzo długiego czasu (z winy pewnej wetki nie leczone zapalenie płuc do pewnego momentu). Nie zaraża. Ma ok. roku i 6 miesięcy. Łysolek. Przyjazny. Czyścioch: wyliże, "wyiska" i co tam jeszcze Mu przyjdzie do głowy na pewno. Weźmie "pod swoje skrzydła". Zaopiekuje się. Jest na zdjęciu w avatarze.
Szukam dla Niego dwóch kompanów, ale nie starszych niż pół roku. 3-4 miesiące byłoby świetnie.
E-mail: laskowska_anna@o2.pl
(W niedzielę [01.04] będę po 18.00-19.00)
Pozdrawiam i czekam na odzew! |
_________________ Opaki | Filipek [`], Kuodzio Synek Mamusi [`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz [`], Noel [`], Lijam [`], Adrian [`], Robert [`], Artur [`], Gem [`], James [`], Chris [`], Alan [`], Nicky [`], Paul [`], George ['], Lennon, Zak, Mike
Cierpię na zaburzenia psychiczne, których nabawiłem się przychodząc na świat. / M. Python
|
|
|
|
|
espada
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 08:53
|
|
|
jeśli chcesz naszych chłopaczków to prosimy o wysłanie ankiety na pw
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11840 |
_________________ Ze mną: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11606
Za TM: Kwiecisty, Cizia, Brrunet, Facelia, Rakija, Tchórzyczka, Tentej, Dumbusia, Drechu, Tfetuś, Zygmunt, Borsuk, Sylwek, Malinka, Maćko, Siusia, Szisza, Kret, Nesti, Abies, Holly, Czili, Kofi, Liczi, Gucio |
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 17:47
|
|
To znaczy to jest tak, że już czartoria "ma" dwóch chłopców dla mnie, że tak to nazwę. Nie podobają mi się sformułowania "mieć" etc., ale dwóch chłopaków czeka.
Dlaczego ankieta na pw? |
_________________ Opaki | Filipek [`], Kuodzio Synek Mamusi [`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz [`], Noel [`], Lijam [`], Adrian [`], Robert [`], Artur [`], Gem [`], James [`], Chris [`], Alan [`], Nicky [`], Paul [`], George ['], Lennon, Zak, Mike
Cierpię na zaburzenia psychiczne, których nabawiłem się przychodząc na świat. / M. Python
|
|
|
|
|
espada
|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 17:56
|
|
|
chłopcy są u mnie i czartorii (w jednym domu), ankieta nie musi być na pw, może być jawnie na wątku jeśli wolisz; chodzi o tą standardową ankietę przedadopcyjną |
Za TM: Kwiecisty, Cizia, Brrunet, Facelia, Rakija, Tchórzyczka, Tentej, Dumbusia, Drechu, Tfetuś, Zygmunt, Borsuk, Sylwek, Malinka, Maćko, Siusia, Szisza, Kret, Nesti, Abies, Holly, Czili, Kofi, Liczi, Gucio |
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 09:27
|
|
espada napisał/a: | chłopcy są u mnie i czartorii (w jednym domu), ankieta nie musi być na pw, może być jawnie na wątku jeśli wolisz; chodzi o tą standardową ankietę przedadopcyjną |
Ankietę wypełniłam, poszła na pw.
Jeżeli zaistnieje taka potrzeba... a zresztą nie mam nic do ukrycia.
"1. Czy ma już szczury? Jeśli nie, nie wydawaj mu jednego szczurka skazując go na samotność! Zachęć do adopcji dwóch szczurków lub odmów. Nie spiesz się!
Do tej pory miałam pod opieką trzynaście Szczurków.
2. Czy posiada klatkę? Poproś o zdjęcie i podanie wymiarów. Szczurki są warte tego, by mieszkały w odpowiedniej klatce.
Zdjęcie zrobione kilka minut temu:
http://s254.photobucket.c...rent=klatka.jpg
Dodatkowo jest doczepiony długi "korytarz", który dostałam od Przyjaciółki. Na tym zdjęciu go nie ma.
Co do wymiarów: szukałam miarki, ale nie mogę znaleźć. Pół godziny temu prosiłam Mamę żeby mi ucho zakropliła, pracuje, nie chcę Jej zawracać znów głowy, mam nadzieję, że zrozumiesz.
Opisowo: kiedy przy niej staję "kuweta" sięga poniżej kolan a góra kończy się w okolicach szyi.
3. Do jakiego weterynarza chodzi? Jeśli nie ma szczurków, poleć weta rekomendowanego na forum.
Od wielu lat chodzę do dwóch Wetów: dr Mariusza Kniata ( http://www.znanylekarz.pl...erynarz/wroclaw ) oraz, w tej samej przychodni, Pani Magdaleny Stasiowskiej ( http://www.znanylekarz.pl...erynarz/wroclaw )
(Spacje wstawiłam specjalnie żeby linki "działały").
Jednak, jeżeli coś się dzieje a nie znamy przyczyn ("dziwne" przypadki) jadę do dr Piaseckiego.
4. Czym zamierza karmić szczurki? Jeśli to będą pierwsze szczury, poleć markę karmy. Jeśli karmi swoje szczury kiepską karmą, poleć dobrą karmę.
Na pierwszym miejscu Xtra Vital (beaphar), bo za nim przepadają... przepadały. Teraz sytuacja jest "nieciekawa".
Poza tym, m. in. rat complete Versele-Laga.
I różne dodatki z Herbal Pets.
(Teraz jeszcze dodam: miękkie jedzenie, warzywa, owoce, gerberki, co jakiś czas - ale nie za często! - ser, jajko etc.)
5. Czy zamierza rozmnażać szczury? Jeśli zamierza - odmów wydania szczurów.
Nie, od zawsze tylko chłopcy i nigdy nie myślałam o rozmnażaniu.
6. Czy będzie raz na jakiś czas informował o stanie zdrowia pupilków?
Oczywiście.
7. Czy ma w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, zapytaj o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
Są. Dwa Psy i cztery koty. Ale nie wpuszczam ich do pokoju. Kiedy mnie nie ma również nie mają możliwości się doń dostać.
Tak było zawsze. "Niepisane prawo."
8. Jak rozwiąże sprawę wyjazdów?
Jestem cały czas we Wrocławiu, nie wyjeżdżam.
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
"Skonstruowałam" wszystko tak, by nie doszło do gryzienia kabli i innych sytuacji, w których mogłaby się stać im krzywda.
Twoje chłopaki są za młode na wybiegi.
Ale branie na ręce itd. - jak najbardziej!
Pozdrawiam!
Anna" |
|
|
|
|
|
espada
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 14:09
|
|
|
Twoja ankieta została rozpatrzona pozytywnie |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 16:03
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Chynaa, domyślam się, że nieaktualne? |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2012 09:37
|
|
|
Brak odzewu. Zamykam. |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|