|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Niedrożność jelit, megacolon. |
Autor |
Wiadomość |
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 22:17
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
pszczoła, a pasożyty? Ew. nieprawidłowe ph kału? |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 23:14
|
|
|
pszczoła, mojej szczury podobne objawy przytrafiły się przy bardzo zbitej, twardej konsystencji stolca, wręcz ostrego na brzegach. Oprócz zaczerwienienia i podrażnienia wystąpiło też wysunięcie kawałka jelita na zewnątrz.
Do dziś nie wiem, jaka była tego przyczyna - nie zmieniałam wtedy diety i objawy wystąpiły tylko u jednej (może coś znalazła i zjadła na wybiegu?) |
|
|
|
|
monijjca
PaniPasiukowa
|
Wysłany: Śro Gru 16, 2015 23:57
Zwierzątka: pasiukowe |
|
|
Dziś byliśmy u weta z Mephisto. Dzieciak wczoraj miał biegunke taką że szkoda gadać...rano tez za ciekawie nie wyglądał. W sumie od kilku dni jakoś nie paliło mu się do wychodzenia z klatki, ale jakoś nie podejrzewałam niczego złego...wkoncu nie musi zawsze chcieć biegać z tymi moimi głupimi babami. Mniejsza..dopiero po przeczytaniu całego tematu zaczęło mi świtać, że w sumie synuś albo ma biegunke (aczkolwiek nigdy takiej jak wczoraj nie mial) albo ma pronlem zeby cokolwiek wydusic z siebie. Trzeba mu pomoc i lekko wydusic lub masowac brzucho. Kupki są ze śluzem, walą przeokropnie...gorzej niz niemowlęce (Skisłam)
U weta Mefi dostał zastrzyki i kroplówke. Do domu jakieś proszki do rozrobienia...i nie ma nic jesc do jutra. Na usg wyszło ze jest zapchane jelito w jednym miejcu (babeczka sama do konca nie wiedziała). Mały miał 35stopni temperatury.... Jutro robimy rtg. Najgorsze to, ze naszego weta nie ma..rozchorowal sie. Ma byc dopieroooo w sobote. Nic tylko czekac na niego. |
_________________ INCREDIBLE Rats hodowla szczurów rodowodowych
Tosia, Zosia, Lola, Pepper, Temida, Amelia, Fleur, Thyri, TraumTanzerin zwana Alicją, Catwoman, Czarna pcheła, Francessca ♡
(*) Nikt nam nie powiedział kiedy mamy się pożegnać, ile mamy czekać aby znowu się pojednać.. - Na zawsze w moim
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|