|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
KnAS, czyli Klub (nie)Anonimowych Szczuroholików |
Autor |
Wiadomość |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2016 22:04
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
jokada, to idź i nie grzesz więcej |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
 |
ema0505

|
Wysłany: Sob Sie 06, 2016 00:27
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Cytat: | ema0505, 21.12.2015: Na rok 2016 planuję dwa szczury w tym jeden fuzz, bo bardzo brakuje mi łysego w stadzie. |
Jednak nie przewidzialam tego, że w pierwszym półroczu 2016 odejdzie ode mnie aż 5 ogonów. Została nas 5 w tym dziadek (2 lata i 8 miesięcy) oraz Tutek, który ma nieoperacyjny guz złośliwy z wieloma przerzutami.
Przez tak drastyczne zmniejszenie stada pozwalam sobie na zmianę postanowienia.
Do końca roku 2016 doszczurzę się o 2 maluchy. Docelowo liczba szczurów nie będzie przekraczać 7 sztuk. |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
 |
|
|
|
 |
limomanka

Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Sob Sie 06, 2016 12:45
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
ema0505, trzymam kciuki za wytrwanie w postanowieniu Choć myślę, że po takiej stracie, sama masz odpowiednią motywację |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
 |
Lama

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2016 15:53
|
|
|
No dobra, jestem gotowa na zwierzyniec. Aktualne postanowienie:
Maksymalnie 2-3 szczury, dopiero od września/października. |
|
|
|
 |
Gamabunta

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2016 21:35
Zwierzątka: 2,5kg wyrobu psopodobnego |
|
|
Od tego nie da się uwolnić. Od kiedy mam dzikie dzieciaki w domu to tak mi wróciła tęsknota do szczurów, że serduszko mi pęka. |
_________________ Takiż to świat. Niedobry świat. Czemuż innego nie ma świata? |
|
|
|
 |
Lama

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2016 22:07
|
|
|
Ja już 8 lat bez szczurów, masakra... |
|
|
|
 |
Gamabunta

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2016 22:39
Zwierzątka: 2,5kg wyrobu psopodobnego |
|
|
Lama, podziwiam. Ja niecałe dwa lata, a wiem, że jak tylko się wyprowadzę to zamontuje sobie stado. |
_________________ Takiż to świat. Niedobry świat. Czemuż innego nie ma świata? |
|
|
|
 |
Lama

|
Wysłany: Śro Sie 10, 2016 13:45
|
|
|
Próbowałam zagłuszyć GMR chomikami i świnkami morskimi - niestety bez efektu. |
|
|
|
 |
smeg

|
Wysłany: Śro Sie 10, 2016 14:00
Zwierzątka: brak |
|
|
Od zeszłego miesiąca straciłam 3 kolejne szczury (stado staruszków). Mam tylko 4 - najmniej od 7 lat |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
jokada

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 09:46
|
|
|
Bosh, doszczurzyłabym się, ale kasy mam zdecydowanie za mało
GMR atakuje, marzy mi się fuzzowa dziewczynka...
proszę o aktualizację postanowień
jokada, 12.10.2016: Maksymalnie 4 szczury; niedoszczurzanie do sierpnia 2017; chyba że nieszczęśliwie zmniejszy się liczba szczurów poniżej 4... |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
 |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 10:42
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
ema0505, Lama, jokada, zrobione. Trzymam kciuki.
Melduję, że mi się ostatnio udało dotrzeć do zaplanowanego celu - mam 4 ogony, doszczurzam się dwoma maluchami, będzie idealna liczba ogonów, czyli 6. Trzymajcie teraz kciuki, abym tej liczby nie przekroczyła, bo najmniejsze nawet doszczurzenie zawsze wywołuje zmasowany atak GMR |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
 |
jokada

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 11:03
|
|
|
Pyl napisał/a: | bo najmniejsze nawet doszczurzenie zawsze wywołuje zmasowany atak GMR | oj coś o tym wiem, od doszczurzenia się prawie trzy miesiące temu - cały czas mnie GMR trzyma |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
 |
|
|
|
 |
limomanka

Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 11:04
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Dziewczyny, trzymam za Was kciuki |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 11:10
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Pyl, dasz radę. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 12:03
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
U mnie GMR pojawia się przy jakiś super zdjęciach wymarzonych szczurów, ale mam tak dość, że raczej jestem na etapie "nigdy więcej szczurów" niż "wezmę kolejne".
Póki co jest 5 i więcej nie będzie. Na wygaszenie stada na pewno się ostatecznie nie zdecyduję, ale doszczurzać się też nie mam zamiaru, przynajmniej na razie.
Trzymam kciuki za resztę uzależnionych i walczących |
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|