|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Nie Kwi 08, 2012 20:37 |
Szczury dzikie i ich potomstwo w hodowli |
Autor |
Wiadomość |
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 20:37
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
szczu*milka, dlaczego trzymasz zwierzęta w kotłowni? |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 20:40
|
|
|
szczu*milka, po pierwsze: jest baaardzo małe prawdopodobieństwo, że szczur mógłby ją zapłodnić przez kratki (o ile w ogóle jakiekolwiek jest...).
Jeśli nie wiesz, czy miałabyś usypiać małe, to wejdź w dział adopcyjny. Cały czas są szczury, które szukają nowego domu, moim zdaniem niepotrzebny nam kolejny miot.
Jeśli się boisz o jej zdrowie, to obserwuj ją dokładnie. Nie widzę potrzeby usypiania samej ewentualnej matki tylko dlatego, że powiła miot z dzikusem (o ile sama jest zdrowa). |
_________________ Ze mną: Chiki, Ama, Yoru, Bambi, Latte
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
karola
Dołączyła: 10 Kwi 2009 Posty: 1236 Skąd: zza zachodniej granicy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 20:41
Zwierzątka: szesnaście szczurzych łapek i cztery psie |
|
|
szczu*milka napisał/a: | nie pytam o to co zrobić z dzikusem tylko czy mojej szczurzycy nic nie grozi | Grozi. Ewentualna ciąża, związane z nią ewentualne komplikacje itp. A rada żeby pozbyć się dzikusów z piwnicy jest BARDZO na miejscu. Bo nawet jeśli tym razem Twoja szczurzyca nie zaszła w ciążę to nie znaczy, że się to nigdy nie wydarzy.
szczu*milka napisał/a: | jakieś badania mogą je ocalić czy muszę uśpić wszystko ?? | Hmm, tego nie rozumiem. Obserwuj swoją szczurzycę. Jeśli będzie w ciąży to albo ją wykastruj albo pozwól odchować miot. A ewentualne choroby jak to się mówi wyjdą w praniu i będą prawdopodobnie możliwe do wyleczenia. |
_________________ Muzyka - Strofa - Shaaby - Saidi
Tęsknię za: Robin - Tobbą - Tiril - Taszą - Melodią |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 20:44
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
szczu*milka, dlaczego trzymasz samotnie szczurzycę w kotłowni? Wnioskuję z podpisu, że masz jedną szczurzycę. Zapłodnienie przez dzikusa jest mało prawdopodobne, ale mogło się zdarzyć. Trzeba było zwierzęta trzymać w pokoju. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
szczu*milka
wszystko na odwrót ^_^
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 22:26
Zwierzątka: Albi ^_^ |
|
|
Off-Topic: | wuwuna, mam remont w domu i sama mieszkam w pokoju który jest w kotłowni, ale mam tam tylko łóżko i szafę, to za mało miejsca jeszcze na klatkę, w dzień trzymam je na podwórku a na noc kotłownia właśnie |
Asmena, dziękuję za odpowiedź
Off-Topic: |
karola, no to oczywiste co piszesz gdyby był miot to nie zostawiłabym go, tylko Zuzy nie chciała bym stracić i tak weta zaliczymy jak tylko będę w domu
Layla, jestem w trakcie szukania jej partnerki gdyż towarzyszka zdechła tydzień temu była stara i miała guza powłok brzusznych nieusuwalnego |
|
_________________ *Kami*,*Wacek* za TM
|
Ostatnio zmieniony przez H. Pon Cze 06, 2011 23:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 23:49
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
szczu*milka, jak to trzymasz szczura na dworze w klatce, ale bez nadzoru OO? A co jeśli przyjdzie pies i ją zje np Duży pies jest w stanie przełamać zabezpieczenia klatki.
Do tego masa innych niebezpieczeństw.
W jakim wieku jest samica? (bo tylko jeśli jest za młoda, stara może umrzeć przy porodzie, w innych przypadkach mało prawdopodobne, o ile nie będzie z ciążą komplikacji) |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2012 20:36
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Część postów została scalona z innych tematów.
Ze względu na poruszanie tematu rozrodu szczurów i planowania rozmnażania temat zostaje przeniesiony na forum dla Hodowców. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|