|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Otwarty przez: Layla Śro Lis 25, 2009 19:28 |
Przygarnij wacika... |
Autor |
Wiadomość |
Maszka
|
|
|
|
|
czarnapantera
|
Wysłany: Śro Sty 29, 2014 08:36
Zwierzątka: 2 szczurki i 3 myszki |
|
|
Jestem kolejną fanką wacików . W niedzielę przygarnęłam dwóch chłopców z Fundacji Ogony.
Przedstawiam Dolara i Funta - cudne dwa waciki z laba adoptowane z Fundacji Ogony . Chłopcy są niesamowici, widać że genialnie zsocjalizowani z człowiekiem, bo od samego początku wiszą na kratkach, żeby poświęcać im uwagę. Mimo, że się jeszcze trochę boją chęć przebywania w pobliżu człowieka jest silniejsza, do tego to niezwykłe miziaki i pieszczochy .
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Sty 29, 2014 11:01
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
czarnapantera, cudowni chłopcy Załóż im temat w dziale "wasze szczury" - chętnie poczytam o Waszych perypetiach i pozachwycam się jeszcze |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
freyasouris
rozhuśtana...
|
Wysłany: Śro Sty 29, 2014 23:49
Zwierzątka: Bobek Kot &Kizia,Mizia i Filc |
|
|
a ja mam ich Brata na prawdę warto takiego mieć, przy okazji ozdjęciuję w temacie swym, tymczasem pozdrawiamy Panów Braciszków! |
_________________ Moje Futerka Ogoniaste: <`>Apostazja i Ekskomunika, Nefretete i Rubi, Nezumi,Remi, Grubciu, Ofca, Sasanka<`>. Kizia & Mizia + Filc |
|
|
|
|
czarnapantera
|
Wysłany: Czw Sty 30, 2014 00:26
Zwierzątka: 2 szczurki i 3 myszki |
|
|
Temat założę . No to my też pozdrawiamy braciszka . Pewnie, że warto, albinoski są kochane |
|
|
|
|
Diablinadali
|
|
|
|
|
Kasioowaa
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2014 23:45
Zwierzątka: 3 ogonki |
|
|
Tutaj wacik z mojego miasta, niestety nie moge go przygarnac bo u mnie same baby
http://olx.pl/oferta/odda...html#ff3550b783
Pisze ze to samiczka, ale pisalam do tej Pani i okazalo sie ze to samczyk. |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2014 07:41
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
http://forum.szczury.biz/...p=975177#975177 |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2015 18:54
|
|
|
Jakby ktoś chciał wacika, to jest świeża dostawa młodych dziewuszek. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
aresarma
|
Wysłany: Pon Maj 23, 2016 19:12
|
|
|
Gdyby ktoś coś wiedział o wacikach do adopcji bardzo proszę o informacje, poszukuję młodego samczyka. |
|
|
|
|
ol.
|
|
|
|
|
fuflon
|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2017 19:54 Rozróżnianie
|
|
|
Cześć. Wczoraj przyniosłam do domu dwa waciki uratowane z laboratorium. Od dłuższego czasu nurtuje mnie jedna rzecz: jak je rozróżnić??? Dziewczyny na pierwszy rzut oka są naprawdę identyczne (choć różnią się nieco charakterem). Oglądać z bliska nie miałam jeszcze okazji, bo nie chcę ich stresować zanadto, a dziewuchy nie są też zbyt zsocjalizowane jeszcze. Może znajdę jakiś detal, który je różni... niemniej aktualnie mam ochotę którąś pacnąć po grzbiecie roztworem barwnika spożywczego . Jak rozwiązujecie ten problem? Może z czasem nauczę się rozróżniać tak jak rodzice bliźniaków? |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Wto Wrz 12, 2017 07:49 Re: Rozróżnianie
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
fuflon napisał/a: | Cześć. Wczoraj przyniosłam do domu dwa waciki uratowane z laboratorium. Od dłuższego czasu nurtuje mnie jedna rzecz: jak je rozróżnić??? Dziewczyny na pierwszy rzut oka są naprawdę identyczne (choć różnią się nieco charakterem). Oglądać z bliska nie miałam jeszcze okazji, bo nie chcę ich stresować zanadto, a dziewuchy nie są też zbyt zsocjalizowane jeszcze. Może znajdę jakiś detal, który je różni... niemniej aktualnie mam ochotę którąś pacnąć po grzbiecie roztworem barwnika spożywczego . Jak rozwiązujecie ten problem? Może z czasem nauczę się rozróżniać tak jak rodzice bliźniaków? |
Jeśli masz konieczność ich rozróżniać, to najbardziej nietoksyczną i trwałą na jakiś czas metodą jest wycięcie nożyczkami niewielkiego obszaru futerka - o średnicy do 1cm, np. na grzbiecie czy przy ogonku.
Rozróżnianie przydaje się w kwestiach zdrowotnych - póki obie zdrowe to może nie ma sensu ich oznaczać? Natomiast jeśli któraś zaczęłaby kichać to przydałoby się oznaczenie, aby wiedzieć czy kicha zawsze ta sama i którą w razie czego leczyć. Wtedy to koniecznie - żeby nie było że np. antybiotyk dostaje raz jedna, raz druga.
Przy dorosłych labikach często widać różnice po prostu w wyrazie pyszczka, w masie ciała, w zachowaniu. Przy młodych może być problem |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|