|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Nie Gru 01, 2013 11:51 |
Znów szczur na Paluchu... Dumbo? Mink? |
Autor |
Wiadomość |
Starsza Pani
|
Wysłany: Nie Lis 24, 2013 21:01
|
|
|
nimka napisał/a: | Starsza Pani napisał/a: | A, i zapomniałam napisać, na zapleczu znalazła się jeszcze jedna szczura, już po kwarantannie |
heh... fajnie
to jakiś zasiedziały egzemplarz? bo ja od kilku miesięcy co kilka dni przeglądam kwarantannę-bazę na stronie palucha i nie było żadnego innego szczura którego bym tutaj nie ogłosiła... |
Ja też przeglądam od kilku lat i jej nie widziałam. Pewnie zapomnieli wpisać albo cuś. Jeśli jest dziewczynką, ma DS. Jeśli jest chłopcem, będziesz musiała wcisnąć kolejną klatkę ...
I jeszcze dowiedziałam się od nowej Client Service, że są szczury długowłose .... Podróże na Paluch kształcą . |
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Nie Lis 24, 2013 21:29
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
tak szybko ma DS? |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 00:17
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Starsza Pani napisał/a: |
I jeszcze dowiedziałam się od nowej Client Service, że są szczury długowłose .... Podróże na Paluch kształcą . |
ale powinny być
aż sobie wyobraziłam... mmm... |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 01:10
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
No bo są - odmiana sierstna zwana LH. Tyle, że nie sądzę, żeby pojawiały się na Paluchu. I żeby tam ktoś o tym wiedział |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Pon Lis 25, 2013 12:20
|
|
|
Pyl napisał/a: | No bo są - odmiana sierstna zwana LH. Tyle, że nie sądzę, żeby pojawiały się na Paluchu. I żeby tam ktoś o tym wiedział |
Ale to ten z Palucha miał być długowłosy . Fakt, włosy mu odrastają i w porównaniu z tym co było, jest zdecydowanie długowłosy (miejscami).
A był wyłysiały z powodu pasożytów, wet miejscowa podała mu coś na pasożyty. |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 01:41
|
|
A jak mam znaleźć zdjęcia tych szczurków długowłosych? Wujek Google odmówił pomocy... ani "rat LH" ani "rat long hair" ani polska nazwa nic nie zdziałała. Chciałam sobie popatrzeć
Starsza Pani - jak będziesz już coś wiedziała to dzwoń do mnie, albo jeśli mniej pilne to napisz na forum, zaglądam codziennie
W czwartek po południu zamierzam być w PV - na kontroli z Czesiem. To tak informacyjnie |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 10:44
|
|
|
Off-Topic: | nimka napisał/a: | A jak mam znaleźć zdjęcia tych szczurków długowłosych? Wujek Google odmówił pomocy... ani "rat LH" ani "rat long hair" ani polska nazwa nic nie zdziałała. Chciałam sobie popatrzeć
|
Jest pełno, wpisz long haired rats. A jak nie znajdziesz, to Ci przywioze tego z Palucha. |
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 11:08
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
nimka, spróbuj harley rats, kilka zdjęć szczurów wyskakuje (obok motocykli ) |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Śro Lis 27, 2013 20:14
|
|
|
Szczur jest facetem dumbo, kolor brązowo-szary, wąsy kręcone, a futerko wygląda jak powygryzane przez mole - może być double rexem (to pogląd wet, do potwierdzenia przez kogoś, kto się zna na futerkach).
Rana na ogonie się ładnie goi (jest strupek), na Paluchu dostał dwie dawki ivermektyny, wczoraj StrongHold, więc pasożytów brak. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 11:23
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Na tym pierwszym zdjęciu to on w ogóle na doubla nie wygląda. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 12:12
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
ja bym powiedziała, że może rex, ale łysiejący - pewnie kwestia wieku, warunków: odżywiania, pasożytów, etc. |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 21:50
|
|
|
Quaq powiedziała, że to prawdopodobnie velveteen. Ale będzie miała okazję mu się dłużej poprzyglądać .
I to jest pierwszy zaczipowany szczur na forum . |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 23:55
|
|
wszczepili mu chip na paluchu? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 00:10
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Chyba w ten strupek na ogonie To w końcu ważne, żeby rozpoznać szczura jak go ktoś ukradnie/zgubi... Eh... |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Sob Lis 30, 2013 12:36
|
|
|
Zaczipowany przez pomyłkę, więc jedyny, wyjątkowy i niepowtarzalny . |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|