Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: smeg
Nie Cze 29, 2014 13:01
Kraków - 6 szczurków do oddania
Autor Wiadomość
Inq 
szczurnięta :P

Wysłany: Pią Cze 13, 2014 22:07   
   Zwierzątka: 2 szczurze panny i 3 kocurki :)

wrzosowa napisał/a:
Jest na tych zdjeciach co dzis dodalam, tylko mamy 4 czarne maluchy, poznajemy je po bialej koncowce ogona-ten bialy pasek maja roznej dlugosci ;)
Na zdjeciach niestety wlasnie nie widac tych koncowek ;)
Ale jutro rano zrobie zdjecie konkretnie jej, tymczasowo nazywamy ja Czesia ;)

Ona chyba ma taki całkiem malutki koniuszek biały prawda? Czekam na fotki w takim razie :)
Coś tam próbowałam na tych nowych zobaczyć, ale niewiele widać ;) Chyba na jednym wisi na klatce ;)
A jaki ma charakter? :) Da się już coś o maluszkach powiedzieć, czy jeszcze zbyt wcześnie? :)

wrzosowa 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 09:42   
   Zwierzątka: Mary, Gienia, Mania, Mimi i Cosia. No i pies - Szeryf, który ich pilnuje ;)

Czesia ma taki malutki biały koniuszek, w ogóle na tych zdjęciach "z dzieciństwa" to czarne maleństwo to ona zawsze jest - bo w sesji brały udział tylko ona, Mimi i Benio ;)

A tak wygląda dzisiaj rano:

Jeśli chodzi o charakter, to na razie trudno mi coś więcej powiedzieć, wszystkie mniej więcej tyle samo rozrabiają - jak to maluchy ;) Ale też są kochane - lubią lizać po rękach i obgryzać palce, jak je oswajam to włażą mi też do nogawki spodni dresowych :) I między sobą dużo się bawią, zaczęły się już małe przepychanki, jakieś jakby zapasy, zabawę w ściganego itp. A jak się nabrykają to razem przytulone kładą się słodko spać w norce, którą zrobiłam na wersalce z poduszki ;)
Będę obserwować dalej Czesie, jak zauważę coś charakterystycznego dla niej to dam znać, ale tak ogólnie to żaden w zachowaniu nie odstaje od grupy - nie mamy ani żadnego samotnika, ani żadnego dominującego innych czy coś ;)
Ostatnio zmieniony przez wrzosowa Sob Cze 14, 2014 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

Inq 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 11:30   

wrzosowa napisał/a:
Czesia ma taki malutki biały koniuszek, w ogóle na tych zdjęciach "z dzieciństwa" to czarne maleństwo to ona zawsze jest - bo w sesji brały udział tylko ona, Mimi i Benio ;)

A tak wygląda dzisiaj rano:

[url=http://i1370.photobu...7f3.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://i1370.photobu...fdf.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://i1370.photobu...c61.jpg]Obrazek[/URL]

Jeśli chodzi o charakter, to na razie trudno mi coś więcej powiedzieć, wszystkie mniej więcej tyle samo rozrabiają - jak to maluchy ;) Ale też są kochane - lubią lizać po rękach i obgryzać palce, jak je oswajam to włażą mi też do nogawki spodni dresowych :) I między sobą dużo się bawią, zaczęły się już małe przepychanki, jakieś jakby zapasy, zabawę w ściganego itp. A jak się nabrykają to razem przytulone kładą się słodko spać w norce, którą zrobiłam na wersalce z poduszki ;)
Będę obserwować dalej Czesie, jak zauważę coś charakterystycznego dla niej to dam znać, ale tak ogólnie to żaden w zachowaniu nie odstaje od grupy - nie mamy ani żadnego samotnika, ani żadnego dominującego innych czy coś ;)

Śliczności :D I ten brzusio bielusi do zacałowania :mrgreen: :serducho:

Na pewno teraz taki wiek, że same zabawy jej w głowie :D Będzie miała koleżankę w swoim wieku to będą razem dokazywać :D Już się nie mogę doczekać :zakochany:

A dziś jadę do Krk :) aż szkoda, że ona jeszcze za malutka a my wyjeżdżamy we wtorek bo już bym ją porwała :zakochany: <lol>

ef09 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 12:29   

heeej, są jeszcze jakieś dziewczynki? jedną lub dwie przygarnę chętnie. jestem z Krakowa.

wrzosowa 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 12:51   
   Zwierzątka: Mary, Gienia, Mania, Mimi i Cosia. No i pies - Szeryf, który ich pilnuje ;)

ef09, Zostały jeszcze 2 dziewczynki - Cosia (jest czarna) i Mimi (dwukolorowa). Imiona dałam tylko tymczasowo, żeby się orientować kto jest kto ;) Jesteś zainteresowana oboma czy jedną z nich? :)

Inq, jeśli byście mieli czas i chcieli odwiedzić Małą, to możecie wpaść - tylko ja mieszkam na obrzeżach Krakowa, na Starym Bieżanowie ;) A za 11dni weźmiecie Ją już na stałe :) I będę Wam co kilka dni wrzucać świeże zdjęcia, to też będziecie widzieć jak fajnie rośnie ;) :mysza:

Agmana 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 17:09   

wrzosowa,

Gdyby była jeszcze jakaś dziewuszka to najpewniej bym ją przygarnęła...

wrzosowa 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 17:53   

Agmana, dziewczynek do oddania mamy 4, w tej chwili wszystkie są już zarezerwowane, ale gdyby ktoś zrezygnował - to od razu dam Ci znać :)

Agmana 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 18:00   

wrzosowa,

Dzięki, a maluchy masz naprawdę przebajeczne :)

Inq 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 20:23   

wrzosowa napisał/a:
Inq, jeśli byście mieli czas i chcieli odwiedzić Małą, to możecie wpaść - tylko ja mieszkam na obrzeżach Krakowa, na Starym Bieżanowie A za 11dni weźmiecie Ją już na stałe I będę Wam co kilka dni wrzucać świeże zdjęcia, to też będziecie widzieć jak fajnie rośnie

Hej , no teraz dopiero przeczytałam a już wróciliśmy do domu 8) No trudno, w takim razie będę oczekiwać na jak najwięcej zdjęć i za 11 dni będzie u nas :serducho: :mrgreen:

Chyba, że byłaby możliwość żeby małą zabrać w niedzielę 22 czerwca? Pytam dlatego, bo jedziemy do Lublina teraz w środę i wracać będziemy w niedzielę przez Kraków, więc byłoby po drodze :) No nie wiem, co o tym myślisz? :)

Karena 
SITH HAPPENS

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 20:43   
   Zwierzątka: szczurze damy

wrzosowa, Proszę ponownie o zmianę zdjęć na miniatury.

🐭 -Hamaki na forum-
▶ -Facebook : Hamaki od 'Wilki Szpilki"-

wrzosowa 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 21:14   

Karena, próbowałam wielokrotnie, sprawdzałam tutaj na forum jak dodawać miniaturki i naprawdę mniejszych miniaturek nie umiem zrobić... Mogę co najwyżej nie dodawać zdjęć, tylko linki do nich (jeśli one za dużo miejsca zajmują itp)...?

hekatomba 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 21:45   
   Zwierzątka: cztery szczurzyce oraz stawonogi: rybiki cukrowe, kosarze pospolite i kątniki domowe (gościnnie)

wrzosowa, korzystasz z Photobucketa, więc wejdź kolejno w ustawienia swojego konta (kliknij w swój login w prawym górnym rogu ekranu i wybierz opcję User Settings). Następnie klinij w zakładkę Albums (znajduje się ona pomiędzy zakładką Personal i Privacy). W polu Links zaznacz opcję IMG Thumb, po czym zapisz zmiany klikając Save. Wejdź w wybrane przez siebie zdjęcie, które chcesz umieścić na forum. Po prawej stronie znajduje się lista dostępnych odnośników do zdjęcia (Links to share this photo). Powinny tam widnieć kolejno takie opcje jak: HTML, Direct, IMG i dodana opcja IMG Thumb. Kopiujesz link zawarty w tym właśnie polu i wklejasz go bezpośrednio na forum. Efekt (pozwoliłam sobie wykorzystać jedno z Twoich zdjęć):

wrzosowa 

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 21:52   

hekatomba, dzięki wielkie, już to robię! :) ))

Karena 
SITH HAPPENS

Wysłany: Sob Cze 14, 2014 23:12   
   Zwierzątka: szczurze damy

wrzosowa, trzeba było krzyczeć :) Pomogłabym :D
Sama korzystam z photobucket więc gdybyś jeszcze pomimo instrukcji hekatomby potrzebowała pomocy - daj znać ;)

🐭 -Hamaki na forum-
▶ -Facebook : Hamaki od 'Wilki Szpilki"-

Inq 

Wysłany: Pon Cze 16, 2014 13:08   

Hej, przypominam się :) Tam wyżej pytałam o możliwość odbioru malutkiej 22 w niedzielę :) Pytam bo pojutrze wyjeżdżamy i jeśli mielibyśmy zabrać małą w niedzielę to musimy się przygotować już przed wyjazdem na jej powrót razem z nami :) Zakupić jedzonko, wyszykować klatkę i zabrać transporterek ze sobą, bo byśmy podjechali w drodze powrotnej z Lublina :) Nie wiem co o tym myślisz?
Wiem, że to 3 dni wcześniej niż napisałaś, ale chyba nie byłoby dużej różnicy dla małej :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi