Przesunięty przez: mmarcioszka Śro Maj 07, 2014 13:17 |
Szczur Fuzz |
Autor |
Wiadomość |
makskor
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 09:35 Szczur Fuzz
|
|
|
Gdyby widział ktoś łysolka do adopcji ewentualnie w zoologu z gdańska byłbym wdzięczny za informację:) |
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 10:09
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Nie popieramy kupowania szczurków w sklepach zoologicznych także takiej informacji tu nie uzyskasz. Adopcje można śledzić w dziale oddam lub na facebooku Szczurze Adopcje. |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
FaerielDeVille
RCPL
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 10:59
Zwierzątka: soon the adventure will begin... again |
|
|
Ooo, mój koszulkowy wzór w podpisie! |
_________________ Rodent Club PL |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 12:12
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
makskor, jesteś od czerwca zeszłego roku i nadal nie wiesz, ze nie popieramy kupna w sklepach zoologicznych ?
Warto też zaglądać w sprawach adopcji na grupy szczurze na FB lub na drugie szczurze forum. |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 17:17
Zwierzątka: brak |
|
|
makskor, dodatkowo warto napisać coś więcej o sobie i warunkach dla szczurków - jaką masz klatkę, czy masz już jakieś szczury, czym je karmisz itp. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
makskor
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 18:35
|
|
|
Wiem że nie popiera się kupowania szczurków z zoologa dlatego napisałem "ewentualnie". To że szczur jest sprzedawany dla mnie nie przekreśla jego szansy na dom. Co do warunków to mam klatkę 100x50x80 w której mieszkają dwie urocze panny. Ostatnio zauważyłem, że moje dziewczyny strasznie się biją ( w nocy nie idzie spać) i boje się że w końcu coś sobie zrobią. Czytałem że towarzystwo kastrata zmienia zachowanie dwóch samiczek i stają się spokojniejsze dlatego chciałem im dobrać jakiegoś samca. Bardzo podobają mi się łysolki dlatego miałem nadzieję że znajdę jakieś namiary. Moje szczurki karmię mieszanką ziaren i zbóż. Do tego codziennie wieczorem dostają porcję warzyw |
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 18:49
Zwierzątka: .... |
|
|
makskor napisał/a: | Wiem że nie popiera się kupowania szczurków z zoologa dlatego napisałem "ewentualnie". To że szczur jest sprzedawany dla mnie nie przekreśla jego szansy na dom.9 |
Ale przekreśla szansę innych szczurów które trafią na miejsce kupionego przez ciebie szczura.
A dwa w zoologu możesz dostać chorego szczura na którego możesz wydać sporo na leczenie.
I w ogóle po co nakręcać biznes pseudohodowcom skoro można zapłacić hodowcy co ma hodowlę zarejestrowaną np. w zhsrp ? Z tego co wiem to teraz u henioka jest szansa na fuzzy |
_________________ ... |
|
|
|
|
makskor
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 18:58
|
|
|
Pieniądze nie grają roli jeśli chodzi o zwierzę. Wiem że jest mnóstwo szczurków do adopcji więc nie przekreślam niczego. |
|
|
FaerielDeVille
RCPL
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 19:08
Zwierzątka: soon the adventure will begin... again |
|
|
makskor napisał/a: | Wiem że jest mnóstwo szczurków do adopcji więc nie przekreślam niczego. |
Dlatego nie ma co nawet patrzeć na zoologa. Tu nie ma żadnego "ewentualnie", bo tutaj po prostu zoologa nie traktuje się jako jakiejkolwiek opcji.
No i trzeba obserwować ogłoszenia, rzadko się trafia że ktoś ci podrzuci w twoim temacie akurat upragnionego przez większość szczurolubów fuzza. |
_________________ Rodent Club PL |
|
|
|
|
makskor
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 19:12
|
|
|
Wiem dlatego miałem nadzieję że gdy komuś rzuci się w oczy to mi da znać |
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 20:09
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
makskor napisał/a: | Czytałem że towarzystwo kastrata zmienia zachowanie dwóch samiczek i stają się spokojniejsze | to mit, miałam kastrata z samicami i spokojne nie były. Niemniej jednak towarzystwo dla szczurów zawsze spoko |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2014 20:34
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
U mnie mimo samca w stadzie, zachowanie samic się nie zmieniło. |