|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Sty 02, 2014 22:32 |
Oferta chęci posiadania/kupna szczurka |
Autor |
Wiadomość |
bardek1
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 21:09 Oferta chęci posiadania/kupna szczurka
Zwierzątka: szczurki |
|
|
Bardzo chciałabym kupić rasowego szczurka,wiem że takie są zazwyczaj wolne od tych wszytskich chorób na które można trafić u szczurków nierasowych kupowanych z zoologicznego.... Bardzo kochaliśmy nasze szczurki i nie chcemy popełnić tego błędu i już nie chce żadnego szczuraska z zoologicznego.
Bardzo proszę o wytłumaczenie mi sposobu dostarczenia takiego szczurka jeśli w mojej okolicy nie ma takich hodowli.Wogóle będę wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące nabycia z hodowli szczurka.
Dziękuje,pozdrawiam. |
_________________ Bardek |
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 21:16
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Są u nas działy, gdzie zarejestrowani hodowcy planują swoje mioty. Tutaj http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=95 . Powodzenia w kupnie |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
bardek1
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 21:19 Moja szansa na szczurka
|
|
wiem ze są takie działy,z tego co czytałam to trzeba podpisać umowę |
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 21:30
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
Tak, trzeba. A to jakiś problem? |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 21:33
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
bardek1, szczury rodowodowe mają większą szansę być zdrowsze, ale nie dostaniesz na to gwarancji. Poza tym skoro piszesz w temacie odejścia swoich szczurów, że wet nie umie operować szczurków, to czy dobrym pomysłem jest branie kolejnych? |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
bardek1
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 22:14 W sprawie szczurków
|
|
Może i masz trochę racji,trzeba znaleźć weterynarza zanim kupię szczurka,żeby w razie czego można było zrobić coś więcej niż tylko leczyć lekami.Dopóki mnie to osobiście nie dopadło nie wiedziałam ze tak często szczurki mogą mieć guzy/raka. A rasowego szczurka chce kupić właśnie dlatego aby ograniczyć to ryzyko. Wiem że nie da się tego obiecać,że tak się nie powtórzy ale zrobie wszystko aby temu zapobiec. Nie chce powtarzać tego co przeszliśmy. Nie jestem wszystko wiedzącym wieloletnim doświadczonym właścicielem/hodowcą i chyba mnie to nie dyskwalifikuje z posiadania szczurka.
Proszę o sprawdzanie pisowni przed wysłaniem posta. W większości przeglądarek jest taka opcja. Layla |
Ostatnio zmieniony przez Layla Pią Gru 27, 2013 22:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Pią Gru 27, 2013 22:55
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
bardek1 napisał/a: | zanim kupię szczurka | poczytaj najpierw o szczurach, o hodowlach, weterynarzach itd. Szczury są stadne. Nie możesz kupić/adoptować jednego |
|
|
|
|
bardek1
|
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 22:06
|
|
ogłoszenie nieaktualne już posiadam dwa śliczne samczyki |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|