Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: smeg
Pią Lip 19, 2013 11:04
[ŁÓDŹ] młode szczurzyce
Autor Wiadomość
Dori 
Eksploracja ludzkości

Wysłany: Czw Lip 04, 2013 23:08   
   Zwierzątka: 4 mysiepysie

nimka, komunikacją miejską ;) Mam stosunkowo blisko do lecznicy, tzn. dość dobry dojazd.
Boję się tych upałów, wszystkie szczury leżą plackiem, niemal nic nie jedzą, oszczędzają się, bo mam duszno w chałupie. A skoro zdrowe osobniki są wymęczone upałem, to przykro się robi, jak pomyślę, jak może się czuć szczurcia w kołnierzu ze szwem na brzuszku.
A powiedz jeszcze orientacyjnie, ile życzą sobie za kastrację razem z lekami? Bo chyba jest jakaś lipcowa akcja kastracja, ale to się raczej samców tyczy, prawda? ;)

nimka 

Wysłany: Czw Lip 04, 2013 23:29   
   Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies

poszło pw ;)

edit: dla jasności (bo może ktoś przypadkiem doczyta).

Akcja kastracji "lipcowa" w PulsVecie dotyczy obu płci szczurów, królików, fretek, świnek morskich (tak pisali na fb) i tego co jeszcze się kastruje. O ceny najlepiej pytać dzwoniąc do lecznicy lub pisząc do nich maila.
Ostatnio zmieniony przez nimka Sob Lip 06, 2013 10:01, w całości zmieniany 1 raz  

Edyta820917 
zakosiana w ściurach :)

Wysłany: Pią Lip 05, 2013 19:14   
   Zwierzątka: 7 bab różnych ;)

Ja zostałam poinformowana przez trzynastkę że samiczki mają wszoły (chciałam jednego czarnego dumbo rexa i miałam go zarezerwowanego).

Trzynastka 

Wysłany: Pią Lip 05, 2013 19:59   

Edyta820917 napisał/a:
Ja zostałam poinformowana przez trzynastkę że samiczki mają wszoły (chciałam jednego czarnego dumbo rexa i miałam go zarezerwowanego).

No tak, bo Twojej samiczki ciąża nie dotyczy w 100%, ponieważ mała mieszkała u mnie w Sopocie a nie Łodzi.

nimka 

Wysłany: Sob Lip 06, 2013 10:02   
   Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies

Trzynastka napisał/a:
Edyta820917 napisał/a:

No tak, bo Twojej samiczki ciąża nie dotyczy w 100%, ponieważ mała mieszkała u mnie w Sopocie a nie Łodzi.

a które jeszcze mogą być w ciąży? czy tylko te dwie, z których jedna urodziła, a druga jest u Dori?

tak dla jasności...

i tak lekko zasugeruję, że może jeśli dasz radę (nie wiem jak z finansami u Ciebie), dołożysz się trochę do kastracji samiczki u Dori? No chyba, że uważasz, że ciąża jest nie z Twojej winy, tylko kogoś obcego, to ok.

Trzynastka 

Wysłany: Sob Lip 06, 2013 16:16   

nimka napisał/a:
Trzynastka napisał/a:
Edyta820917 napisał/a:

a które jeszcze mogą być w ciąży? czy tylko te dwie, z których jedna urodziła, a druga jest u Dori?

tak dla jasności...

i tak lekko zasugeruję, że może jeśli dasz radę (nie wiem jak z finansami u Ciebie), dołożysz się trochę do kastracji samiczki u Dori? No chyba, że uważasz, że ciąża jest nie z Twojej winy, tylko kogoś obcego, to ok.

Tylko te dwie. Finansowo to ja nie pomogę, mam 17 lat, jedynie chłopa mogę zaciągnąć przed komputer i niech kombinuje. Jeśli Dori potrzebuje pomocy to niech sama odezwie się na priv, zobaczymy co da się zrobić.

Trzynastka 

Wysłany: Pią Lip 19, 2013 10:57   

Nieaktualne, do zamknięcia :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi