Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Sob Cze 22, 2013 21:08
[Górny Śląsk] półroczny Harnaś - prawie albinos
Autor Wiadomość
limomanka 

Wysłany: Czw Cze 13, 2013 23:56   [Górny Śląsk] półroczny Harnaś - prawie albinos
   Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza

1. Liczba szczurów do oddania: 1

2. Płeć szczurów: samiec

3. Wiek szczurów: ok. 5-6 miesięcy

4. Miasto: Tarnowskie Góry

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: mogę dowieźć na całym Śląsku, dalej można szukać transportu grzecznościowego

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: z tego, co wiem był do tej pory zdrowy (jest świeżo po przeglądzie, ale przed adopcją jeszcze na pewno raz z nim będę u weterynarza), aktualnie goi mu się dziab na udzie

7. Charakter, usposobienie szczurów: spokojny, przytulaśny, wesoły oraz bardzo towarzyski

8. Stosunek szczurów do człowieka: spokojnie daje się brać na ręce, jest typem miziaka, nie potrzebuje dużo czasu w nowym miejscu

9. Stosunek do innych szczurów: jest bardzo towarzyski a także niezwykle cierpliwy wobec innych szczurów, spokojny i łagodzący spory

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: szczur przebywa u mnie na DT. Kilka tygodni temu stracił towarzysza, szukam mu drugiego ogona lub (jeszcze chętniej) stada.

11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: nie dotyczy

12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: nie dotyczy

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: mogę oddać starą klatkę o wymiarach 70x40x80cm (klatka była wykorzystywana dla wielu tymczasów z interwencji, jest dość zużyta i ma naprawianą kuwetę, ale działa.). Dodam też wyprawkę (karma+kolby).

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: nie dotyczy

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: wypełnienie ankiety przedadopcyjnej, wizyta przedadopcyjna, podpisanie umowy. Posiadanie szczurzego towarzystwa dla Harnasia lub adoptowanie mu równolegle kolegi - dość już się nasiedział sam. Zapewnienie doświadczonej opieki weterynaryjnej. Informacja o dalszych losach szczurka.

16. Zdjęcia szczurów:

17. Kontakt: w tym wątku oraz przez priv

18. Kilka słów o szczurze: Harnaś jest u mnie od tygodnia. Otrzymałam go od pani, która nie może już sobie pozwolić na towarzysza dla szczurka (starszy kolega Harnasia odleciał za TM). Przez kilka dni był osowiały i wycofany, widać było, że cierpi z powodu straty i przeżywa przeprowadzkę. Łączenie z drugim moim tymczasem nie powiodło się: Harnaś liże rany, a jego niedoszły kolega kwalifikuje się do kastracji. Ale z tego, co widziałam Harnaś jest szczurem bardzo towarzyskim i niezwykle cierpliwym. Zaczepiany hamował zapędy do bijatyk, spokojnie odsuwał agresora, nigdy sam nie wywołał bójki. Harnaś naprawdę potrzebuje szczurzego towarzystwa na już. Jest również bardzo otwarty na kontakt z człowiekiem, widać, że jest oswojony, nie gryzie. Wizualnie też niczego sobie - wygląda jak albinos, ale ma jakiś wyblakły beżyk na grzbiecie :wink: Szczur do kochania od zaraz.

Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran

_ogonek_ 
Ada :-)

Wysłany: Sob Cze 15, 2013 07:10   

https://www.facebook.com/...&type=3&theater
Harnaś się lansuje :)

Stowarzyszenie Przyjaciół Szczurów

Szczurze Adopcje - ogoniasta stronka na FB

tel. 790 241 451

Vaco 
phage the Chihuahua

Wysłany: Sob Cze 15, 2013 11:34   

Ojejku mój Harnaś był prawie identyczny, tylko o wiele starszy gdy do mnie trafił... Kciukam żeby i ten Harnaś znalazł swój kochający domek :kciuki:

Aghaa 

Wysłany: Sob Cze 15, 2013 22:15   
   Zwierzątka: owczarek niemiecki i 3 ogony

Jestem juz zdesperowana poszukiwaniami towarzyszy dla mojego Cyca, który stracił brata:( miały byc ostatecznie 2 młodziaki) ale sytuacja jest nieco napięta, Cycus z hasającego wszędzie i zawsze wariata stał sie osowiały i smutny..na mioty z hodowli nie chce czekac, nie mam na to realnie czasu, nie chce też brac z zoologa..jest jakikolwiek cień szansy na transport Harnasia do K-wa????Postaram sie pokryć koszty podróży

Umowy adopcyjne/wizyty nam nie straszne :wink:

limomanka 

Wysłany: Nie Cze 16, 2013 10:28   

AdaK, dzięki :*
Aghaa, jasne, że jest - wysyłam pw :)

Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran

Aghaa 

Wysłany: Nie Cze 16, 2013 13:53   
   Zwierzątka: owczarek niemiecki i 3 ogony

limomanka wysłałam wiadomość, mam nadzieje ze doszła :)

limomanka 

Wysłany: Nie Cze 16, 2013 15:48   

Harnaś ma szansę na dobry domek. Proszę, żeby nie zamykać ogłoszenia jeszcze przez tydzień - do czasu wizyty przedadopcyjnej i przekazania szczurcia :)

_ogonek_ 
Ada :-)

Wysłany: Pon Cze 17, 2013 18:24   

limomanka, nie ma za co ;) Trzymam kciuki za DS Harnasia :) Jest śliczny :kciuki:

Stowarzyszenie Przyjaciół Szczurów

Szczurze Adopcje - ogoniasta stronka na FB

tel. 790 241 451

szaszthi 

Wysłany: Śro Cze 19, 2013 21:27   
   Zwierzątka: kotek, króliczek, dwa szczurki

witam, Harnaś jest moim, no był moim szczurkiem. oddałam go bo nie mogę sobie w tej chwili pozwolić na inne szczurki, a jego kolega umarł.... Harnaś bardzo to przeżywał, mimo mojej próby zastąpienia mu kolegi smutniał w oczach. stad ta trudna decyzja....myślę ze podjełam dobrą decyzję. mam nadzieję ze trafi dobrze....

limomanko dziekuję Ci bardzo!!!

limomanka 

Wysłany: Czw Cze 20, 2013 22:25   

szaszthi, nie ma za co :oops: A Twoją decyzję rozumiem :)
Harnaś jest cudownym szczurem i na pewno uszczęśliwi dom, w którym się znajdzie :tak:

limomanka 

Wysłany: Sob Cze 22, 2013 20:42   

Harnaś znalazł świetny domek - temat do zamknięcia :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi