|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Wto Cze 25, 2013 09:10 |
Jasna Panna Dumbo szuka domu (Oleśnica, Wrocław) |
Autor |
Wiadomość |
Lizz
Oszołom
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 19:07
Zwierzątka: 9 szczurzych panienek |
|
|
Drugie tyle mam ze strony. Bardzo mi pomogła Mai-ah biorąc jeden miot na odchowanie. Dziękuję jej bardzo:):):) Zastanawiam się czy tej strony nie zostawić. Myślicie, że można by ją prowadzić z innymi adopcjami? Ma trochę większy zasięg niż forum i można walić tyle zdjęć ile dusza zapragnie:)
Urodziły się idealnie... Gdyby się urodziły później to miałabym wyrzuty sumienia, że zaciążyły u mnie, chociaż od razu oddzieliłam samca... A tak to wynika, że ciężarne już je przyniosłam... No ale najważniejsze, że wszystko rośnie, że wszystko zdrowe:) Maluchy w ogóle nie boją się ludzkiej ręki, tylko czasem uciekną przed jakimś nieznanym dźwiękiem:)
Zauważyłam, że nie wszystkie "jasne" mają czerwone oczka, niektóre mają ciemniejsze. Na prawdę bogaty w różnorodność miot wbrew pozorom;) |
_________________ W domciu: Dziurka, Dziupla, Lucynka, Wonglisia, Pchełka, Dolly, Marlenka i Dolores
Za TM: Śnieżka[*]Munia[*]Damboszka[*]Arnold[*]Rocky[*]Go-Lonka[*] |
Ostatnio zmieniony przez Lizz Czw Maj 16, 2013 01:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 20:35
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Lizz napisał/a: | czlowiekkoldra napisał/a: | Kiedy można maluszka zgarnąć?? Byłabym w siódmym niebie jak by beżowy dumbo samczyk się znalazł, a najlepiej dwa dumbo, nie koniecznie oba beżowe
Piękne są <3 |
Policz sobie:P Maluchy urodziły się 9 kwietnia 2013 roku około godziny 11:P Samce powinny być z mamusią około 4,5 tygodnia a samiczki mogą dłużej. Liczymy!:) |
Nie wiedziałam ile maluchy muszą być z mamą. Dzięki za info, zawsze kolejna wiedza w temacie |
|
|
|
|
Lizz
Oszołom
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 20:46
|
|
Też nie wiedziałam, dopóki się nie okazało, że przywitamy je na tym świecie. Ogółem warto poczytać takie ciekawostki, żeby potem nie pytać, albo nie dać sobie wciskać kitu, że 3 tygodniowy osesek jest samodzielny;) |
_________________ W domciu: Dziurka, Dziupla, Lucynka, Wonglisia, Pchełka, Dolly, Marlenka i Dolores
|
|
|
|
_ogonek_
Ada :-)
|
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 21:26
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
A powiedz jak by było z transportem, gdyby walnął mnie ten zaszczyt adopcji maluchów od Ciebie (ozrowaśmariołaskiśpełna...), dopuszczasz opcje Kurierem, czy PKP?
A tak jeszcze btw to nie tak bez sensu pytać od kiedy do odbioru, bo wiesz, może sie zdarzyć hodowaca który powie że maluchy będzie z mamą trzymał 6 nie wiem 7 tygodni, a bo tak o. Uważa, że tak dla nich lepiej. Jak by rozumiesz, pytanie indywidualne |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 23:12
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
czlowiekkoldra, transportu najlepiej szukać na forach zwierzęcych (tutaj też, w wątku transportowym), wtedy maluchy jadą z człowiekiem i odbierasz je we wcześniej umówionym miejscu
Maluchy zawsze są z matką 4-5 tygodni, w zależności od płci, dłużej jeśli są chore, słabe, czy wyjątkowo małe |
|
|
|
Lizz
Oszołom
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 23:19
|
|
czlowiekkoldra odpadają różnego rodzaju przesyłki. Wolałabym zdecydowanie transport z jakimś homo sapiens sapiens, który będzie wiedział, że transportuje zwierzęta. Zamierzam trzymać maluchy z matką tyle ile trzeba. Rosną szybko i zdrowo, więc myślę, że nie będę musiała ich trzymać za długo:) 10 maja najszybszy termin. |
|
|
|
|
Majszczur
kolekcjonerka bubli
|
Wysłany: Śro Maj 01, 2013 11:00
Zwierzątka: BPP... 2 kociaste... 7 ciur...wodnych zatrzęsienie... |
|
|
Lizz napisał/a: | Zastanawiam się czy tej strony nie zostawić. Myślicie, że można by ją prowadzić z innymi adopcjami? Ma trochę większy zasięg niż forum i można walić tyle zdjęć ile dusza zapragnie:) | Ja bym tą stronkę zostawiła. Jest estetyczna i bardzo przejrzysta. Pomysł z ankietą wysyłaną bazpośrednio ze stronki też super. Bardzo wygodna sprawa i dla adoptujących i dla wyadoptywujących.
Lizz ... dziękuję
edit: literówka |
Ostatnio zmieniony przez Majszczur Śro Maj 01, 2013 22:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dori
Eksploracja ludzkości
|
Wysłany: Śro Maj 01, 2013 11:09
Zwierzątka: 4 mysiepysie |
|
|
Lizz napisał/a: | transport z jakimś homo sapiens |
Będę jeździć na Podróżniku, ale dopiero 18-19 maja. |
|
|
|
|
Lizz
Oszołom
|
Wysłany: Śro Maj 01, 2013 21:25
|
|
Majszczur napisał/a: | Lizz napisał/a: | Zastanawiam się czy tej strony nie zostawić. Myślicie, że można by ją prowadzić z innymi adopcjami? Ma trochę większy zasięg niż forum i można walić tyle zdjęć ile dusza zapragnie:) | Ja bym tą stronkę zostawiła. Jest estetyczna i bardzo przejszysta. Pomysł z ankietą wysyłaną bazpośrednio ze stronki też super. Bardzo wygodna sprawa i dla adoptujących i dla wyadoptywujących.
Lizz ... dziękuję |
Przestaniesz dziękować jak będziesz mieć kontrole co tydzień Oczywiście żart;)
Nie dziękuj mi tylko małej, że taka słodka jest i że zgodziła się do Ciebie jechać, bo już odbyłam z nią wstępną rozmowę, pokazałam jej zdjęcia Twoich szczurków itd;) |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Lizz
Oszołom
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 11:37
|
|
Oby stado było też cierpliwe. Mała juz dwa razy uciekła w nocy z klatki. Nawet nie wiem dokładnie jak i zabezpieczyłam wszystko, co było podejrzane. Szykuje się ładna podróżniczka:) |
|
|
|
|
Majszczur
kolekcjonerka bubli
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 17:04
Zwierzątka: BPP... 2 kociaste... 7 ciur...wodnych zatrzęsienie... |
|
|
Hahaha no to nie pozostaje mi nic innnego jak na wszelkij słuczaj zawczasu zabezpieczyć wybiegowy pokój jeszcze bardziej niż jest zabezpieczony |
|
|
|
Lizz
Oszołom
|
Wysłany: Pią Maj 03, 2013 21:34
|
|
Majszczur mam dla Ciebie filmik z małą modelką. Gdzie pokazać?:D |
|
|
|
|
Lizz
Oszołom
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 13:46
|
|
A więc tak:
W miocie liczącym 10 młodych, przywitało nas 6 jajek, czyli
-3 samczyki (1 standard, 2 dumbo) Jeden dumbo pojechał dziś do domku, tak więc WOLNE są 1 standard i 1 dumbo
Mamy 7 samiczek.
-czarna dumboszka zarezerwowana dla Majszczur
-czarna standard, jasna standard, jasna dumbo zarezerwowana dla Sayu
-jasna dumbo zarezerwowana
WOLNE są dwie jasne dumbo
Mam nadzieję, że zrozumiałe xD |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|