|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Pon Kwi 22, 2013 22:37 |
wykastrować czy oddać do adopcji? |
Autor |
Wiadomość |
mmarcioszka
|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 17:33
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
To, że kopulowały nie musi oznaczać, że miała rujkę. A jeśli nawet, to byłą pewnie jej pierwsza ruja i nie zaskoczyła. Ciesz się |
|
|
|
mirussieek
|
Wysłany: Czw Kwi 18, 2013 18:07
|
|
|
Oj ciesze sie ciesze |
|
|
|
|
mirussieek
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 16:42
|
|
|
witam:) szczuras dopiero w czwartek pójdzie do weta bo dzisiaj maja pane za dużo zabiegów:( ale za to mam inna wiadomość . Stadko powiększyło mi się o jednego maluszka którego udało mi się dzisiaj uratować od zjedzenia przez węża nawet nie wiedziałem że mój kolega ma węża i chciał nakarmić go malutką szczurcią na moje oko 4tyg maksymalnie mała jest brązowo-biała i mieści się w zamkniętej dłoni. Waży 30g zaraz dodam jej foteczki:) a jest taka cudowna że nie mogłem pozwolić jej zjeść tym bardziej że jak włożyłem do niej rękę to już siedziała u mnie na dłoniach i tak lizała że czegoś takiego jeszcze nie widziałem:D |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 16:44
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
mirussieek, ona jest bardzo malutka.
Dokarmiaj ją, proszę, czymś odżywczym dla szczeniąt lub kociąt, może sinlaciem?
W każdym razie pięciotygodniowy, wcale nie jakiś olbrzymi samczyk z hodowli waży 90 gramów. To ogromna różnica, sam przyznasz. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 16:50
|
|
|
mirussieek, o matko. coś tyle ważą 2 tygodniowe wypierdki
musisz koniecznie ją dokarmić.
idź kup jakąś kaszkę owocową, morelową z Bobovity czy Nestlea (6-8 zł paczka) + Nestlea Sinlac (ok 21 zł) w Stokrotce, Tesco, Realu.
możesz to dawać obu samiczką, tylko zadbaj aby jadły też suche. takie opakowanie spokojnie przy dwóch szczurach starczy Ci na przynajmniej 2 miesiące. |
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 16:53
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Proponuję do kaszki dodawać jakie krople multiwitaminowe, np. Vibomil - 10-12zł. Taka żółta paćka dobrze odkarmia zagłodzone maluchy i uzupełnia witaminy. |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
mirussieek
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 16:55
|
|
|
Fotki brzdyla:)
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
|
|
|
|
mirussieek
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:03
|
|
|
no jest strasznie malutka:) właśnie chrupie cornflejksa:) lecę szybko do sklepu zaopatrzyć się w odpowiednie jedzonko:) powiedzcie mi jeszcze co może oznaczać to że mnie tak mocno liże? brakuje jej czegoś czy głodna może jest? o i dodam że moja Ciapka bez problemu ją zaakceptowała a ta mała lata za nią i tylko cyca szuka |
|
|
|
|
mirussieek
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:05
|
|
|
jaka ta klucha jest niesamowicie przyjazna:) jak tylko otwieram jej klatkę to leci do mnie z prędkością światła moje dwa pozostałe szczurki zanim mi same na rekę weszły to może ze dwa tyg mineły |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:08
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
mirussieek napisał/a: | ta mała lata za nią i tylko cyca szuka |
Może właśnie dlatego liże? Niech mnie ktoś oświeci czy można znaleźć mamkę dla szczurzego oseska? Może tędy droga, mirussieek? |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:08
|
|
Ona na cyca już jest raczej za duża. Myślę że odkarmianie kaszką w tej chwili może tylko wchodzić w grę. |
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:10
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Ok - L. zasugerowała, że ma wagę dwutygodniowego malucha, stąd moje pytanie. W takim razie życzę powodzenia w odkarmianiu ślicznotki |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:14
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
limomanka, wagę tak, ale wyglądu już nie.
A lizać dłoń może właśnie dlatego, żeby uzupełnić braki minerałów. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
mirussieek
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:45
|
|
|
ok juz jestem:) mam sinlac i krople witaminowe:) jedna kropelka wystarczy do tego sinlaca czy jak?:) |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 17:50
|
|
mirussieek, 1-2 krople
I w lodówce opakowanie kropli trzymaj. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|