Przesunięty przez: Karena Sob Maj 25, 2013 13:23 |
Przyjmę lub kupię szczurkę Elbląg |
Autor |
Wiadomość |
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 14:44 Przyjmę lub kupię szczurkę Elbląg
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Chciałabym żeby ogonek była młoda, bym mogła ją wychować po swojemu. Zależy mi najbardziej na uszkach dumbo. Reszta mniej istotna, ale ideał to dumbo satin american blue blazed. Pokocham tak czy siak |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 14:47
|
|
|
czlowiekkoldra, rozejrzyj się w dziale oddam oraz w planowanych miotach z hodowli
Szczury są wybitnie stadnymi zwierzętami, dlatego należy mieć co najmniej dwa tej samej płci. Łatwiej się je chowa i oswaja. |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 16:29
|
|
Wiem, że są stadne, prawdopodobnie będe mieć dwa. Po prostu mam możliwość przygarnięcia jednej samiczki, bo mam osobę, która kupiła sobie i... ma uczulenie i brzydko mówiąc się ''pozbywa" |
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 16:31
|
|
I przeglądałam już "oddam", za bardzo nie znalazłam to też wkroczyłam tutaj |
|
|
|
|
nimka
|
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 12:24
|
|
Skorzystałam z tej opcji i gdy tylko wrócę z wyjazdu, który będzie trwać cały przyszły tydzień przyjmuję dwóch panów (jednak nie samiczki). Jeden maluch z tych wpadek, a drugi niebieski dumbo od laski, która prowadzi swoją hodowlę równolegle do zapewniania DT tym biednym masom ogonków ( ma 30 maluchów + dorosłe!!! ). Tak czy siak przeszczęśliwa jestem ) |
|
|
|
|
Martini
|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 12:26
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
czlowiekkoldra, Twoja decyzja, ale naprawdę musisz wspierać pseudohodowlę...? |
_________________ think big, start small |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 12:31
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
czlowiekkoldra, i to jedną z gorszych, jeśli poczyta się o niej na drugim forum. Ceny wysokie, pierwsze wrażenie dobre, tylko potem smutek i żal do siebie. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 12:50
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
czlowiekkoldra, jeśli mogę poradzić, to adoptuj drugiego szczurka, który potrzebuje domu na "już", a później zapisz się do którejś z polecanych na forum hodowli na miot.
Dostaniesz za uczciwą cenę szczura, który będzie zsocjalizowany i przyjazny do ludzi.
Pani, która chce przyjąć szczury na DT ma pseudohodowlę, gdzie niestety wszystko idzie na zarobek i ilość zwierząt. Trzymane bez miłości.
W wątkach an drugim forum, nie mają dobrej opinii o tej Pani i jej pseudohodowli. |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Śro Kwi 17, 2013 10:40
|
|
Generalnie psychologiem nie jestem ale nie wydala się namawiac mnie do zakupu od siebie. Pogadałam z nią o tych, które są do adopcji, zapytałam, czy są tam jakieś dumbo bo takich poszukuje a ona ze ma w swojej hodowli ale to bedzie kosztowac troche.. sie przeraziłam trochę, myślę ile może szczur kosztować? Powiedziała że 60 zł.. nie wydała mi sie to cena kosmiczna, co jej powiedziałam.. A ona zaproponowała, że sprzeda mi swojego samczyka 5-miesięcznego, który wg niej bedzie się dobrze oswajac i malucha z wpadek tylko kolor mam wybrać, wtedy je połaczy by się juz znaly, a z tego swojego upusci do 30zl, zalatwi transport, jedzenie na ktorym je trzymala, ewentualnie mala klatke w przystepnej cene prowizorycznie... Ale wezme to co mowicie pod uwage i jeszcz e z nia pogadam, poprosze o foty itd. Przepraszam za pisownie ale z telefonu i sie poddalam z polskimi znakami. |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Śro Kwi 17, 2013 10:45
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
czlowiekkoldra, to i tak Twoja decyzja, nie nasza.
Jeśli Ty się będziesz czuć z nią dobrze, to ludziom z zewnątrz nic do tego. Chwali się, że w ogóle myślisz o adopcji. Tym niemniej warto wczytać się w regulamin forum, na przyszłość. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
czlowiekkoldra
|
Wysłany: Śro Kwi 17, 2013 11:15
|
|
Jeszcze w sumie prośba jedna. Dajcie link do tematu o tej pseudohodowli i jej nieprofesjonaliźmie, bo w tym liku gdzie jest numer do kobiety z DT nie ma żadnych więcej informacji o niej samej. Jeśli dobrze zrozumiałam to tylko przekazana wiesc od jednej z użytkowniczek nie mającej żadnego związku z pesudohodowcą o którym mówicie oprócz spotkania w celu obejrzenia tych tabunów z przejętej hodowli... |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Śro Kwi 17, 2013 12:26
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
czlowiekkoldra, przede wszystkim zastanów się, czy chcesz wspierać rozmnażanie zwierząt dla zysku, a nie zdrowia. Na miejsce tego samca pojawią się następne maluchy, tak działa pseudohodowla.
Jeśli zależy Ci na dumbo poczekaj i adoptuj, gdy się taki znajdzie lub kup w hodowli zarejestrowanej w SHSR, a teraz weź tylko maluszka z wpadki.
Wybór należy do Ciebie, przemyśl to dobrze |
|
|
|
|