|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Transport szczurów przez PKS/Polski Bus/PKP/portale |
Autor |
Wiadomość |
smeg

|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 23:12
Zwierzątka: brak |
|
|
Zimą bardziej bym się bała przegrzania szczurów, bo w pociągach często jest koszmarnie gorąco. Boję się, że mi się szczury przegrzeją nawet kiedy jadę z nimi i się nimi opiekuję po drodze, a co dopiero wysyłając je same konduktorką, gdzie paczka może zostać rzucona gdzieś przy grzejniku. Ostatnio było kilka sytuacji, gdzie szczury umarły z przegrzania podczas transportu. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
trixy

|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 23:22
|
|
|
dobra, dzieki za odpowiedz
w takim raze rezygnuje z tego pomyslu |
|
|
|
 |
Karena
SITH HAPPENS

|
|
|
|
 |
anyk1

|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 18:23
Zwierzątka: Witolina i panna Kredka |
|
|
Witam
Postanowiłam poruszyć temat konduktorek. Moja znajoma wczoraj zdecydowała się na konduktorkę prosiłam tłumaczyłam, że to nie jest dobre rozwiązanie aby w ten sposób wysyłać szczury tym bardziej, że nie powiedziała, że to zwierzęta . No i stała się tragedia szczurki dojechały ugotowane, martwe ... Uważam, że powinien zostać wprowadzony zakaz wysyłania konduktorkami bo według mnie nic dobrego z tego nie wychodzi. |
_________________ bezszczurowo do odwołania z nami Witolina i Kredka
 |
|
|
|
 |
Martini

|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 18:42
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
anyk1, przecież jest zakaz - w regulaminie przesyłek stoi jak byk, ze żywych zwierząt nie wolno. Jak większość zakazów, nie został wprowadzony bez powodu. |
_________________ think big, start small |
|
|
|
 |
anyk1

|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 18:43
Zwierzątka: Witolina i panna Kredka |
|
|
Martini nie chodzi mi o zakaz pkp tylko o to aby np shsrp allo fundacja viva i np w adopcjach wprowadzono taki zakaz bezpośrednio u nas bo wiele osób się na to mimo wszystko decyduje |
_________________ bezszczurowo do odwołania z nami Witolina i Kredka
 |
|
|
|
 |
Martini

|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 18:51
|
|
Wprost? Jesli te osoby są bezmyślne, to sie decydują - problem organizacji, kogo przyjmuje w swoje szeregi. Gdybym była w jakikolwiek sposób odpowiedzialna za rekrutację wolontariuszy, to osoby bezmyślne odstrzelilabym z miejsca. Zakaz pewnie cos da, ale jak ktoś będzie chciał, to i tak go złamie, dopóki nie zrozumie, PO CO ten zakaz jest.
Jak by nie było, przykro, ze do ludzi proste rzeczy nie docierają. |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 18:54
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Przez długi, naprawdę długi czas nic się nie działo. Przynajmniej dwa szczury przyjechały do mnie kilka lat temu konduktorką i czuły się świetnie. Zakaz nic nie da, lepiej moim zdaniem wprost pisać o ryzyku, czemu konduktorka zwłaszcza w zimie nie jest dobrym rozwiązaniem. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
Martini

|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 19:18
|
|
AngelsDream, no i tak to jest: Twoje szczury dojechaly jako przesyłka konduktorska, dwa lata temu czyis szczurek przegrzal sie w pociagu podróżując zupełnie legalnie. Nie przewidzisz. |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Mar 17, 2013 19:27
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Martini, dlatego trzeba pisać otwarcie o ryzyku, tłumacząc, że są inne, lepsze opcje. Sam zakaz nic nie da, bo ktoś może zdecydować się na konduktorkę, po prostu nikogo o niej nie informując, oprócz odbiorcy oczywiście.
Nie jestem zwolenniczką konduktorki, ale to nie w zakaz bym uderzała, tylko w edukowanie. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
Nikky

|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 21:10 Przewóz szczurów w PKS-ie
Zwierzątka: 5 szczurów, pies, 4 koszatniczki, 2 papugi |
|
|
Doczytałam się w regulaminie Polskiego Busu, że nie wolno przewozić zwierząt. Jakie Wy macie metody na to, żeby je schować? |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 21:15
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Nikky, nie można - Polski Bus tego pilnuje i nie wysiądziesz - w pociągach można bez problemu. |
|
|
 |
Martini

|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 21:19
|
|
Hm... No to chyba kiepsko pilnuje, skoro niedawno znane mi pięć szczurów pojechało PB. Ale łącznie ważyły tyle, co jeden duży i były zakamuflowane... |
|
|
|
 |
Karena
SITH HAPPENS

|
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
Wysłany: Wto Lis 26, 2013 21:42
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Martini, ja z kolei kilka razy już widziałam, jak ludzie z nawet małymi transporterami nie zostali wpuszczeni do autobusu. Jedną panią poproszono o otworzenie torebki, bo ktoś podejrzewał, że przemyca zwierzę i faktycznie - miała ten najmniejszy transporter z chomikiem i nie wsiadła. |
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|