|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Czw Lut 21, 2013 22:31 |
[Szczecin]PILNE! Potrzebne DT dla szczurów (i klatki)! |
Autor |
Wiadomość |
PACZEK
|
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 17:58
Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki |
|
|
Noxa napisał/a: | Dziewczyna nie chce oddać na razie matki z małymi, rozmowy trwają... |
hym.. to po co jej te szczuraski?
Jeśli dalej zamierza je rozmnażać to przemyśl czy jest sens .............. . |
|
|
Noxa
|
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 18:10
Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów |
|
|
PACZEK, maluchy mają tydzień, napisała że jeszcze są za małe i wgl. Tyle że ona ich nie socjalizuje skoro szczurów na ręce nie bierze... |
_________________ Moje Tuptaki zapraszają (;
ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip
za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 18:28
|
|
Noxa napisał/a: | PACZEK, maluchy mają tydzień, napisała że jeszcze są za małe i wgl. Tyle że ona ich nie socjalizuje skoro szczurów na ręce nie bierze... |
Rozumiem tyle że nie wiem czy ona chce dalej ogonki rozmnażać?
Może ta osoba się określi jakie (w sensie płeć) i ile ogonków chce sobie zostawić, bez tego "pomoc" traci sens a staje się ułatwieniem do pozbycia się kłopotu z "nadprodukcją". |
|
|
Noxa
|
Wysłany: Pią Gru 21, 2012 18:50
|
|
Z tego co rozumiem, chce oddać wszystkie te półroczne... I te maluszki też... Jak cała reszta wygląda ciężko powiedzieć, nie wiem czy ma jakieś inne, cokolwiek... Ciężko jakiekolwiek informacje wyciągnąć, do czegokolwiek dość w sumie... |
za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 11:52
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Dziewczyna z chomiczego forum, z Wrocławia, jest na święta w Świnoujściu. Samochodem, więc myśle, że jakby sie do niej uśmiechnąć, mogłaby przetransportować jakieś ogony. Komu na dt, komu?
Wraca 27 lub 28 grudnia.
Noxa, jak sytuacja? Dogadałaś sie z nią jakoś? |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 19:49
|
|
Generalnie dzisiaj się dowiedziałam że one są w jakimś zoologu. Dziewczyna mówi że jej szef coś kombinuje, małe chce zostawić, pewnie sprzedać, starsze chce oddwać i takie kręcenie... Ale już nie chce oddać wszystkich bla bla bla. Sprawa coraz bardziej mi śmierdzi... |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2012 19:55
|
|
Noxa napisał/a: | Generalnie dzisiaj się dowiedziałam że one są w jakimś zoologu. Dziewczyna mówi że jej szef coś kombinuje, małe chce zostawić, pewnie sprzedać, starsze chce oddwać i takie kręcenie... Ale już nie chce oddać wszystkich bla bla bla. Sprawa coraz bardziej mi śmierdzi... |
Czyli tradycyjnie Zoolog rozmnaża i ma nadzieję zarobić przed gwiazdką a nadwyżki dorosłej się pozbyć.
Jedyne co można zrobić to ustalić adres i nękać właściciela do skutku. |
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Czw Gru 27, 2012 23:04
|
|
|
Jak się ma sytuacja? |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
monisss
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2012 09:04
Zwierzątka: 3xkot, pies i 5xszczur :) |
|
|
Jeśli lokalizacja na tablicy jest wpisana poprawnie i to faktycznie jest zoolog w turzynie, to warunki w jakich żyją szczury są koszmarne. Kiedyś szukając poidełka weszłam do nich i zaraz szybko wyszłam. W klatce chomiczej siedziało 14-16 miesięcznych klusek. Praktycznie nie miały jak się ruszyć. Na moje pytanie czy mają zamiar je w tej klitce trzymać, blond piękność z 10cm tipsikami odpowiedziała, że owszem, przecież to tylko szczury... Na taki argument zabrakło mi słów. |
_________________ Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą.
— Albert Schweitzer |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 21:29
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Noxa, w takim razie warto przemyśleć to, czy sobie nie odpuścić.
Nękać sklep kontrolami, owszem.
Ale zabieranie, nawet za darmo, szczurów z takich miejsc, gdzie ktoś tak naprawdę swój proceder ma zamiar kontynuować to tak naprawdę wspieranie takich ludzi. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Vaco
phage the Chihuahua
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2013 00:48
|
|
|
Ja tam kiedyś napotkałam koszatniczkę, która miała sparaliżowane tylne łapki. Siedziała sama w malutkim akwarium, w którym nie mogła się nawet odwrócić. Weszłam do sklepu i zapytałam, czy nie chcieliby jej oddać, bo i tak nie zejdzie, a w dodatku widać jaka jest samotna i ma fatalne warunki. W tym momencie platynowa blacha zza lady odpowiedziała mi, że to jest "ich sklepowa" koszatniczka którą mają od lat i jej nie odda, bo ona jest do nich bardzo przywiązana i się tam wspaniale czuje. Więc uważam że dalsza dyskusja nie ma z nimi sęnsu... |
|
|
Noxa
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2013 21:39
|
|
Przeszłam się do tego sklepu o który to podejrzewałam, niestety okazało się że to tam, i jest tak jak myślałam. Czyli mają teraz małe, śliczne i kolorowe szczurki, a te, jako że są duże i "nijakie" to nie chcą im zejść. W obecnej sytuacji uważam że to nie ma sensu. Bo mimo że na tym nie zarobią, to i nie będą ponosili dalszych kosztów, a dodatkowo zwolni im się miejsce na "nowe, malutkie, kolorowe szczurki". |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Śro Lut 13, 2013 13:56
|
|
|
Aktualne? |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Czw Lut 21, 2013 22:31
|
|
|
Brak odzewu, więc rozumiem, że sprawa jest już nieaktualna i zamykam. |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|