Husky i ich wybarwianie się |
Autor |
Wiadomość |
franka
szczuromaniaczka

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:08 Zmiany
Zwierzątka: szczury |
|
|
Od kilku tyg mam malutkie szczury husky. Czy to normalne iż jedna zaczyna jaśnieć ( czarne przechodzi w szare ) a druga nie ma jeszcze tych oznak? Są siostrami. |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:11
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
franka, bardzo normalne
Każda jaśnieje w swoim tempie |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
franka
szczuromaniaczka

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:16
|
|
okk, trochę się martwie, bo ta która jaśnieje przerosła tą niejaśniejącą już 2 razy xd |
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:18
|
|
franka, kwestia genetyczna. Na wypadek możesz sprawdzić, czy ta mniejsza odpowiednio dojada i czy nie ma przerośniętych zębów. |
 |
|
|
|
 |
Karena
SITH HAPPENS

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:27
Zwierzątka: szczurze damy |
|
|
franka, Scaliłam założony przez Ciebie temat z już istniejącym.
Polecam używanie opcji: SZUKAJ
W temacie : Szczury - ich odmiany i kolory również natrafiłabyś na odpowiedź. |
|
|
|
 |
franka
szczuromaniaczka

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:31
|
|
Cegriiz, dzięki, pewnie to ta kwestia genetyczna, sprawdziłam wystraszona zęby Zosi i Tosi, każda ma je okk, więc może Tosia jest malutkim niejadkiem : D |
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:46
|
|
Off-Topic: | franka, jest mozliwe
sama miałam przez jakiś czas dwie husky co w różnym tempie siwiały i jedna była tłusta, a druga chuda. A rodzone siostry |
|
 |
|
|
|
 |
L.
wtulony kropek.

Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 22:57
|
|
|
franka, każdy husky jaśnieje inaczej. są takie, które mają rok i mocno szare włosy tworzą jeszcze wyraźne znaczenie, a są takie które mają kilka miesięcy a nie wiele im brakuje to zupełnego wybielenia
nie ma to żadnego związku ze wzrostem, zdrowiem itd - to po prostu cecha indywidualna. |
|
 |
Irsa

|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 20:01
Zwierzątka: 9 szczurzych panien |
|
|
Pochwalę się moimi dziewczynkami husky. Pafinka ma 4 miesiące i pięknie się wybarwiła,a Perełka jeszcze nie. Ma 3 miesiące,za to jest już duża. Zaczyna być większa od Pafinki. Nie są siostrami.
Na zdjęciu na półeczce Perełka jest po lewej,to ta ciemniejsza. Wydaje miu się,że ona mało haszczeje.
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
_________________ Miranda |
|
|
|
 |
szczurnięta

|
Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 08:11
Zwierzątka: szczuraski |
|
|
Mam 2 dziewczynki husky jedna ma teraz 2 a druga 3 miesiące obie bardzo powoli siwieją, ale chciałam zapytać czy ma to jakieś znaczenie że jedna od początku była biało czarna a druga miała biały brzuszek grafitowe boczki i czarny grzbiet, to może mieć wpływ na ich końcowe wybarwienie? |
_________________ Moje miśki:
Nela, Baby, Figa i Kaylee
 |
|
|
|
 |
mmarcioszka

|
Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 11:14
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
szczurnięta, husky jaśnieją różnie, każdy w swoim tempie. Jeśli jednak jak maluch szczur był jasny(np.american blue albo miał więcej białego koloru), to jest duża szansa, że będzie praktycznie biały. Husky siwieją przez całe życie, więc ciężko mówić o "końcowym wybarwieniu" |
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 11:18
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
szczurnięta, w Twoim przypadku wygląda na to, że obie to czarne husky, tylko jedną dostałaś zanim jeszcze zaczęła się wybarwiać, a druga już była w trakcie i stąd te jaśniejsze boczki. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
szczurnięta

|
Wysłany: Czw Kwi 11, 2013 13:32
|
|
Ale tamta cala czarna inaczej siwieje,u niej czarny siwieje a u drugiej siwe boczki jasnieja I plecki na samej gorze |
 |
|
|
|
 |
blanny

|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 04:10
Zwierzątka: szczurki |
|
|
Każdy szczur jest wyjątkowy i nie ma nic dziwnego w tym, że inaczej jaśnieją. Husky husky'emu nierówny, już na starcie są inaczej ubarwione przecież. Jeden ma trochę bardziej zakryte boczki, drugi nie. To i inaczej jaśnieją.
Czy to ma dla Ciebie znaczenie, jeśli jedna szczurzynka wyjaśnieje mniej niż inna?
Mój Nero nigdy do końca nie wyjaśniał.
Tak wyglądał w dniu, kiedy do mnie przyjechał:
A tu po kolei jak się wybarwiał:
A to zdjęcie zrobiłam kilka dni przed jego odejściem:
 |
_________________ <3 Paulie <3 Jimini <3 Neroś <3 Danteś <3 Fabiś <3 Nessiak <3 Zeroś <3
/blanny z innego forum. |
|
|
|
 |
szczurnięta

|
Wysłany: Nie Kwi 14, 2013 19:49
|
|
Nie chodzi o to że ma dla mnie znaczenie, że jedna bd inna niż druga, tylko o to, że byłam ciekawa jakie mogą być gdy się już wybarwią... |
 |
|
|
|
 |
|