|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Wto Kwi 16, 2013 17:02 |
[Szczecin] Oddam 2 szczurki, samiczki! |
Autor |
Wiadomość |
smeg
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 16:26
Zwierzątka: brak |
|
|
Nikusia, proszę o bardziej kulturalne wypowiedzi, jeśli nie chcesz zarobić ostrzeżenia.
Od dzisiaj kichasz? Jeszcze 2 dni temu chciałaś przygarniać kolejne szczury. Wtedy nie miałaś alergii? Nie jesteśmy tu od tego, żeby roztrząsać powody oddania Twoich szczurów, ale sama przyznasz, że osoba, która udziela się w co drugim wątku adopcyjnym, a potem nagle wyskakuje z alergią i oddaniem własnego stada, nie jest zbyt wiarygodna. Oczywiście, że nie musisz się tłumaczyć. W Twoim interesie leży jednak wyjaśnienie tej sprawy, jeśli chcesz jeszcze kiedykolwiek wzbudzić czyjeś zaufanie na forum.
Pozostałych użytkowników proszę o powstrzymanie się od komentarzy do czasu wyjaśnień Nikusi (o ile takie nastąpią). Wątek niech pozostanie ogłoszeniem adopcyjnym. Z moich prywatnych obserwacji wynika, że dziewczynkom przyda się także DT. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 16:28
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Chyba nie ma co psów wieszać, najważniejsze by ogonki znalazły odpowiedzialnego właściciela Jest alergia to się już nie ma więcej zwierząt łysych czy kudłatych.
trzymam kciuki za dobry dom dla panienek i żeby nie musiały mieć więcej przeprowadzek.
Dodam, że sama mam alergię prawdopodobnie na mocz moich panienek, ale jakoś żyjemy i radzimy sobie bardzo dobrze |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 16:41
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
A tak na marginesie, co z trzecim szczurem ?
Bo na orgach się chwalisz 3 ogonami.
EDIT: w sumie i na Allo masz wspomniane 3 szczury. |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Nikusia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 18:58
|
|
|
cornflakegirl napisał/a: | Dodam, że sama mam alergię prawdopodobnie na mocz moich panienek, ale jakoś żyjemy i radzimy sobie bardzo dobrze |
Albo udajesz że masz alergię, albo nie masz aż tak strasznego stanu typu: silnej astmy czy duszności, bo wtedy nie patrzyła byś czy szczurki są fajne czy nie tylko musiała byś je oddać aby ratować swoje życie
P.S a ci, którzy nie znają się na alergii lepiej niech się nie wypowiadają na ten temat i nie piszą bzdur wziętych z sufitu. |
|
|
|
|
Nikusia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 19:05
|
|
|
PACZEK napisał/a: | To może najpierw poszukaj szczepionki"która będzie działać" |
najpierw poczytaj o alergii a potem pisz. |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 19:08
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Nikusia, widzę właśnie jak się znasz na alergiach. Wiesz nie zawsze są to objawy na tle układu oddechowego ja mam alergię skórną
a moja mama jest silną astmatyczką, dlatego nie bierzemy kotów ani łysych ani kudłatych. Tak samo królików. Bo akurat te zwierzaki najbardziej ją uczulają.
Skoro masz alergię to je oddajesz proste i nie bierzesz żadnych nowych zwierząt także proste.
U nas tak jest z kotami u Ciebie ze szczurami i pewnie innymi zwierzętami.
Wtedy pozostaje już miłość tylko z monitora.
Lepiej powiedz czy coś rzeczywiście jest na rzeczy z tym trzecim szczurkiem jak wspomina Cegriiz |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 19:10
Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki |
|
|
Nikusia, Mnie się wydaje że Twoje szczurcie potrzebują jak najszybciej domu i na tym trzeba się skupić. Rozmowy o alergii czy astmie można prowadzić w innym miejscu.
Może ktoś da choć DT dla szczurzych panienek. |
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 19:15
|
|
|
Nikusia, za łamanie regulaminu, branie udziału w kłótniach, ataki na innych użytkowników oraz ignorowanie uwag moderacji otrzymujesz ostrzeżenie o wartości 2, ważne minimum pół roku. Sugeruję większą powściągliwość w wypowiedziach na forum, takie zachowanie jak Twoje nie jest tutaj mile widziane. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 20:52
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Pomijając tą całą dyskusje o alergii wspomnę, że Nikusia owszem pisała do mnie o przetrzymanie szczurów tyle, że było to pytanie o przetrzymanie w czasie wyjazdu. Wiadomości były niezwykle lakoniczne i nie było tak słowa o alergii i problemach z tym żeby szczurki były w domu. A chyba w tym była rzecz... |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
agacia
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 20:55
Zwierzątka: szczurki, psy i smoki;) |
|
|
A co z małą kapturką Inką? Zamierzasz ją sobie zostawić i trzymać samą? |
|
|
|
|
Nikusia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 22:36
|
|
|
3 szczurek był u mnie na DT i już dawno znalazł nowy domek!!! Szkoda na was czasu i nerwów a dla obecnych szczurków znalazłam już nowy domek. Żegnam |
|
|
|
|
agacia
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 22:52
Zwierzątka: szczurki, psy i smoki;) |
|
|
Dobrze, że szczurki maja nowy domek, ale mam ndzieję, że łysych nie będziesz brać. |
|
|
|
|
Nikusia [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2013 22:56
|
|
|
Teraz już wiem, że to mocz uczula jak większość osób pisze, więc nie. Zadowoleni?? Co do domku to osoba ma mi jeszcze potwierdzić jutro czy będzie je brała na 100 % |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Śro Sty 23, 2013 00:09
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Nikusia napisał/a: | Zadowoleni?? |
Z jakiego powodu ?
Że żeby sprawa została wyjaśniona, musisz użytkowników obrażać ?
Mam nadzieję, ze to o nowym domku jest prawdą i szczury będą miały dobrą opiekę. |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Śro Sty 23, 2013 00:52
|
|
|
Nikusia, już Cię wielokrotnie upominano, także ja przez pw, żebyś zastanowiła się nad formą i treścią swoich postów. Jeśli nadal będziesz w tak napastliwy sposób "dyskutować", to dorobisz się kolejnego ostrzeżenia, co wiążę się z częściowym brakiem dostępu do forum. To jest ostatnie ostrzeżenie.
Zamiast prowokować, skup się na swoich zwierzętach, wszyscy tutaj chcemy dla nich jak najlepiej. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|