|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Pon Sty 28, 2013 18:29 |
Oddam szczurki w dobre ręce - Gryfów Śląski/dolnośląskie |
Autor |
Wiadomość |
smeg
|
Wysłany: Śro Sty 16, 2013 14:40
Zwierzątka: brak |
|
|
martys665, u takich maluszków trudno jest ocenić charakter, większość jest żywiołowa, ale widać, że są oswajane od małego Więc nie powinno być z nimi problemów, jeśli Ty także nie zaniedbasz oswajania Nieokrzesane dzikuski zdarzają się raczej w zoologach albo wśród starszych szczurów po przejściach.
Co nie zmienia faktu, że z mało oswojonym szczurem nie wychodzi się na dwór, żeby nie dopuścić do ucieczki. Nawet pozytywnie nastawiony do człowieka szczurek może się wtedy czegoś przestraszyć, spanikować i uciec. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
martys665
|
Wysłany: Śro Sty 16, 2013 14:45
Zwierzątka: Szczurek i piesek |
|
|
Maluszek był właśnie ze sklepu zoologicznego Cóż, zdecydowałam się na ponowne przyjęcie ogonka z domowej hodowli i mam nadzieję, że się dogadamy |
|
|
|
|
buszmen
|
Wysłany: Śro Sty 16, 2013 20:30
Zwierzątka: szczurki, 2 psy i rybki |
|
|
Myślę że ze szczurkami nie będzie problemu, bo od małego staram się brać je na ręce i przebywać z nimi jak najwięcej, w miarę możliwości.
Jeśli chodzi o rezerwacje, to ciężko powiedzieć bo ludzie często obiecują i później się wycofują. Na dzień dzisiejszy to myślę że zarezerwowane na 80% są dwie samiczki - ale to się okaże na dniach. Więc jeśli ktoś jest zdecydowany i mówi że jutro przyjedzie to szczurki na niego czekają.
Oczywiście szczurki tylko w dobre ręce (nie np. dla małych dzieci bo taki mają kaprys), po spełnieniu warunków takich jak klatka itd. |
|
|
|
|
martys665
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 00:38
|
|
To znowu ja W moim domku zawitał ogonek i nie mogę się na niego napatrzeć. Z racji, że to jego pierwszy dzień, dzisiaj tylko go obserwowałam. Misza jest ze sklepu zoologicznego ale wygląda zdrowo i przyjaźnie. Myślę jednak nad towarzyszem dla niego, najlepiej z domowej hodowli. Bardzo mi zależy na tym aby mieć z nim dobry kontakt. Przyjaciel dla niego to będzie dobry wybór Mieszkam w Bolesławcu, tj jakies 40 kim od Gryfowa. Mam znajomego w miejscowości która jest bliżej położona Gryfowa lecz będzie jechał w moje strony dopiero za tydzien-dwa. Czy jest możliwość aby jeden ze szczurków został u was przez ten czas? Bardzo mi zależy. |
|
|
|
|
buszmen
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 15:51
|
|
Hej, nie mogę obiecać bo na dzisiaj jestem umówiony już po odbiór 2 samczyków - ale zobaczymy jak wyjdzie i wtedy dam znać. |
|
|
|
|
martys665
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 16:54
|
|
Okej ewentualnie dzisiaj dowiedziałam się, że znajomy jechałby w sobotę ale nei jest to na 100% pewne. Czekam na info |
|
|
|
|
buszmen
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2013 21:39
|
|
Ok, podsumowując zostały dwie samiczki (reszta poszła mam nadzieję w dobre ręce), wstępnie są zarezerwowane na jutro lub pojutrze - o czym poinformuję jak to wyszło. |
|
|
|
|
buszmen
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 17:29
|
|
Witam, wszystkie szczurki znalazły już nowy domek, dzięki za pomoc na forum. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|