|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pon Mar 04, 2013 15:03 |
Kupię szczurka! |
Autor |
Wiadomość |
Monmon
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 16:27 Kupię szczurka!
Zwierzątka: Pam i (nienazwana jeszcze) |
|
|
Witam.
Kupię szczurka - samiczkę!
Koniecznie dumbo, niebieski lub beżowy, najlepiej dość młody
Szczurek jest mi potrzebny do towarzystwa dla Pam i jej córeczki Kupiłam bardzo dużą klatkę, przecież miejsce nie może się zmarnować |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 16:37
Zwierzątka: brak |
|
|
Monmon, http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=95 - tutaj masz dział z planowanymi miotami w rodowodowych hodowlach. Tylko z takich popieramy kupowanie ogonków Wypełnij ankietę, wyślij do hodowcy i zapisz się na wybrany miot.
Czasem szczurki dumbo trafiają się także w adopcji, ostatnio coraz częściej, ale są dość szybko rozchwytywane, więc najlepiej samemu na bieżąco śledzić dział "Oddam" |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Monmon
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 16:55
|
|
Tyle, że ja nic z tego nie rozumiem.
Ja kocham szczury, ale nie jestem hodowcą ani znawcą.
Gdy widzę opis:
Prawdopodobne odmiany:
"uszy: standard
sierść: standard, teddy rex, double teddy rex, możliwe pojawienie się sierści rex, velveteen, double rex, double velveteen
kolory: 75% black, 25% mink
znaczenia: self, berkshire, varieberk, variegated, jeśli mama byłaby jednak american berkshire będą hooded zamiast varieberk i variegated. "
to po prostu nie potrafię się połapać, wolę zapytać tutaj, w końcu od tego jest ten dział |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 17:02
Zwierzątka: brak |
|
|
Tak, od tego jest ten dział, ale na przepiękne dumbo maluszki (skoro koniecznie takiego chcesz) jest tylu chętnych, że hodowca nie musi szukać chętnych do ich kupna, bo są rozchwytywane Po prostu przyjęło się, że to przyszły właściciel "musi się pofatygować"
Szukaj takich miotów w których spodziewane są maluszki o uszach dumbo (nie standard). Kolory i znaczenia możesz sobie wygooglować, ale domyślam się, że będą Cię interesowały kolory american blue, russian blue i inne "blue" albo beige. Self to szczurek cały w jednym kolorze, berkshire lub irish mają łatkę na brzuszku. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Monmon
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2013 17:06
|
|
Dziękuje bardzo Dzięki tym wskazówkom odszyfruje te skrypty
Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez smeg Sob Sty 05, 2013 09:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 15:32
|
|
|
Aktualne? |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
Monmon
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2013 19:46
|
|
Tak. |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 09:07
|
|
|
Aktualne? |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
Monmon
|
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 15:02
|
|
Nie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|