|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Pon Gru 31, 2012 09:40 |
Kraków - 12 szczurków + mama |
Autor |
Wiadomość |
Pimpkowo512
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2012 00:34 Kraków - 12 szczurków + mama
|
|
|
1. Ilość szczurów do oddania: 13
2. Płeć szczurów: Mama Smerfetka (wiadomo), 6 dziewczynek, 6 chłopców
3. Wiek szczurów: Mama - od 3 do 5 mcy, małe urodzone 31.10
4. Miasto: Kraków
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: to zależy
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: mama miała zapalenie płuc, jest już zdrowa
7. Charakter, usposobienie szczurów: mama - niezwykle energiczna i ciekawska, ciągnie do człowieka, zrobiła olbrzymi postęp od czasu wyciągnięcia z zoologicznego
8. Stosunek szczurów do człowieka: małe - wiadomo:), mama jw, na początku muszę przyznać kilka razy mi się oberwało, teraz jest zupełnie ok, mogę nawet spokojnie włożyć rękę do klatki. Mało tego - za każdym razem jak tylko jest okazja - wspina się po moich spodniach, chodzi po kolanach, ramionach, siedzi za mną na fotelu (o ile można powiedzieć, że to energiczne stworzonko "siedzi" - raczej biega w małym obrębie fotela).
9. Stosunek do innych szczurów: trudno powiedzieć. Mama jest w klatce z dzieciakami, moje dorosłe samce podczas jej wybiegu są zamknięte w swojej klatce, chyba niespecjalnie się lubią, pewnie wkurza je to że nie dość, że nowy szczur chodzi po ich terenie to na dodatek ona biega po pokoju a one (teraz) nie.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: W sklepie zoologicznym. Tradycyjnie - sprzedawcy zapewniali, że mała nie jest w ciąży, ale co z tego, że zapewniali skoro i tak była. Małą wyciągnęłam żeby znaleźć jej dom, nie kupiłam jej.
Oczywiście pamiętam, żeby oddzielić małe w 32 dniu.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: mogą być oddzielone, choć miło byłoby oddawać je parami.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: duża wygodna klatka, dobra opieka, optymalny wybieg i dużo miłości
16. Zdjęcia szczurów: zdjęcia wrzucę jutro. Pozdrawiam! |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Sob Lis 24, 2012 00:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Pimpkowo512
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2012 01:25 Kraków - 12 szczurków + mama
|
|
|
Kilka zdjęć jest tutaj, ale bez podziału na poszczególne szczurki (będą jutro).
http://smerfikowo.blog.pl/ |
|
|
|
|
Judka
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2012 21:07
|
|
|
czekam na zdjęcia dziewczynek jeśli w którejsć się zakocham a znalazłby sie transport |
_________________ Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś... |
|
|
|
|
Pimpkowo512
|
|
|
|
|
ziew
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2012 20:45
Zwierzątka: 4 szczurze panienki |
|
|
Pimpkowo512, nasze stadko ostatnio się skurczyło, więc chętnie przygarniemy dwie dziewczynki i mamę też.
Jak mają się nasze szczurasy - zobacz tutaj: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=12519
Jesteśmy też z Krakowa i to trochę jak jakieś przeznaczenie, że właśnie teraz te maluchy wyskoczyły. Nie chcemy, żeby Stefan został sam, a Wkrętka też już nie jest młódką... Tyle tylko, że możemy je wziąć "na dniach", albo w ogóle, bo w styczniu na tydzień wyjeżdżamy (szczurasy będą miały opiekę), ale te 1,5 miesiąca to jest minimalny czas, żeby się oswoiły z nowym miejscem i "nowymi" szczurami pod naszym okiem. Wysyłam nr telefonu na priva. |
_________________ Zielony, a pod spodem: Pluszaki i Zamszaki.
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=12519
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2012 22:35
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Pimpkowo512 napisał/a: | moje dorosłe samce podczas jej wybiegu są zamknięte w swojej klatce, chyba niespecjalnie się lubią, pewnie wkurza je to że nie dość, że nowy szczur chodzi po ich terenie to na dodatek ona biega po pokoju a one (teraz) nie. |
Chciałam tylko zasugerować, że to może być po prostu reakcja na samice - panowie szczurowie przy nich świrują
A poza tym życzę szybkiego znalezienia dobrych domków dla tej wspaniałej gromadki |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Pimpkowo512
|
Wysłany: Czw Lis 29, 2012 20:46 Kraków - 12 szczurków + mama
|
|
|
Samiczki nadal szukają dom(k)ów. |
|
|
|
|
ziew
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2012 15:37
|
|
Pimpkowo512, trzymam kciuki za maluchy i ich nowe domy . Tylko pamiętaj o nas przy rozdawaniu . Stefan i Wkrętka nawet się nie spodziewają, jaki im szykujemy prezent na Mikołaja |
|
|
|
|
|
Pimpkowo512
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2012 21:10 szczurki
|
|
|
Ziew, oczywiście że pamiętam:) |
|
|
|
|
Klaudiaaa.
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2012 22:39
Zwierzątka: Jest nas 11 ! |
|
|
Ale piękność ta dwójeczka kurczę szkoda ,że wszyscy chłopaki jeszcze nie wykastrowani . |
_________________ Ze mną : Majka Sisi Nuna Gaja Misia Crazy.
Kosmita ,Ufo ,Śnieżek ,Mamba ,Alex.
Za Tm: Nana(*) Bera(*) Siwa(*) Całusek(*) Milek (*) |
|
|
|
|
Pimpkowo512
|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 20:49 Kraków - 12 szczurków + mama
|
|
|
Dwójka chłopców (1 i 5) już w nowym domu. |
|
|
|
|
bronxck
|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 21:00
|
|
|
Nie odpisałaś mi na PW ani na maila. Są jakieś samiczki wolne jeszcze? |
|
|
|
|
asia6677
|
|
|
|
|
Pimpkowo512
|
Wysłany: Wto Gru 04, 2012 22:55 Kraków - 12 szczurków + mama
|
|
|
Samiczki są już zarezerwowane |
|
|
|
|
ziew
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2012 08:50
|
|
Potwierdzam szczęśliwe dojechanie do nowego domu dwóch dziewczynek i mamy
Wszystkie, a zwłaszcza Mama, zachowują się tak, jakby były karmione Red Bullem
W ciągu kilkunastu minut nauczyła się otwierać klatkę.
Trzymam kciuki za resztę |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|