|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Sob Gru 15, 2012 15:37 |
[Gdańsk] Dwóch przyszłych kastratów husky :) |
Autor |
Wiadomość |
smeg
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 18:46 [Gdańsk] Dwóch przyszłych kastratów husky :)
Zwierzątka: brak |
|
|
1. Ilość szczurów do oddania: 2
2. Płeć szczurów: męska (niedługo będą wykastrowani)
3. Wiek szczurów: ponad rok, urodziły się we wrześniu 2011
4. Miasto: Gdańsk/Gdynia
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: po uzgodnieniu możliwy transport na terenie całej Polski
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: są zdrowe, mają tylko wszoły, w trakcie leczenia
7. Charakter, usposobienie szczurów: nie były niestety w dzieciństwie ani później dobrze socjalizowane, więc nie wiedzą, że dotykanie jest fajne. Piszczą przy podnoszeniu, ale nie są agresywne, dają się głaskać.
8. Stosunek szczurów do człowieka: trochę płochliwe, ale łagodne
9. Stosunek do innych szczurów: jeden z huskych jest dominujący, tłuką się między sobą, ale po kastracji na pewno oba będą spokojne
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Szczury pochodzą z mojej zeszłorocznej interwencji z Kościerzyny - odebrałam wtedy 18 szczurów od nieodpowiedzialnych ludzi, którzy trzymali samice z samcami i pozwalali im się do woli rozmnażać. Ich matką jest Choya (niestety od niedawna już nie żyje), którą adoptowała manianera. Dzieciaki rozdzieliłam do kilku DT i wszystkie znalazły domy stałe. Te dwa i ich trzeci brat (prawdopodobnie też będzie do adopcji) były na DT u Aleks1 z Alloszczura, niestety nie udało się jej do tej pory znaleźć im domów stałych, bo nie miała aparatu i nie umieszczała żadnych ogłoszeń na forach. Wzięłam je więc z powrotem do siebie. Teraz są na DT u mojej koleżanki - Flaumel ze szczury.org.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Mogą być rozdzielone.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: odpowiednia karma, klatka, szczurze towarzystwo, umowa adopcyjna i wizyta przedadopcyjna.
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt: na PW do mnie lub Flaumel
18. Kilka słów o szczurze:
Flaumel napisał/a: | Wczoraj wieczorem trafiły do mnie dwa DTciaki: u nas nazwane Arnold i Klaudiusz Chłopaki są płochliwi, ale miziać się dają, palec z jogurtem usiłowali pożreć Po 1m listopada najprawdopodobniej będą szli do kastracji. 3go listopada druga dawka antywszołowa.
Nie stroszą się na mnie, nie puszą, dają się dotykać. Przy podnoszeniu piszczą. Psa z ciekawością obwąchali. Hamak znają i lubią Chwilowo nic więcej nie mogę o nich powiedzieć. |
|
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Helcia
|
|
|
|
|
Kinia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 21:15
|
|
|
Ależ piękne!
Dlaczego w moich okolicach nie ma takich uroczych szczurków do adopcji? |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 21:50
|
|
Kinia, możesz adoptować te, transport to nie problem |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Kinia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 21:54
|
|
|
Nie problem??
Ja na południu one na północy Pl |
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 22:04
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Kinia, transport nie stanowi problemu:) A chłopaki są wspaniali, troszkę wystraszeni, ale bardzo ciekawscy. Miałam okazję widzieć i delikatnie smyrać po główce:D |
|
|
Kinia [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 22:06
|
|
|
Jesli uda się znaleźć transport to chętnie wezmę chłopców |
|
|
|
|
Mraach
|
Wysłany: Nie Paź 28, 2012 11:54
|
|
|
Ja również mogłabym wziąć - jednego lub dwóch
Mam w klatce jeszcze miejsce na dwa szczurzaki |
_________________ Grzech jest bez znaczenia. I nie przez grzech osiąga się zło.
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 08:17
|
|
Chłopaki dziś o 13 będą kastrowani, prosimy o kciuki |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 08:21
Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki |
|
|
Dla chłopców za bezpieczny zabieg! |
|
|
Klaudiaaa.
|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 08:42
Zwierzątka: Jest nas 11 ! |
|
|
Trzymam kciuki . |
_________________ Ze mną : Majka Sisi Nuna Gaja Misia Crazy.
Kosmita ,Ufo ,Śnieżek ,Mamba ,Alex.
Za Tm: Nana(*) Bera(*) Siwa(*) Całusek(*) Milek (*) |
|
|
|
|
Helcia
|
|
|
|
|
Myslicielka
Odmieniec
Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 147 Skąd: Częstochowa / Blachownia
|
Wysłany: Śro Paź 31, 2012 19:11
Zwierzątka: 3 szczury, kot.. plus: 2 króle, 2 chomiki, kotka (?) |
|
|
|
_________________ Do we, do we know, when we fly..?
|
|
|
|
|
Mraach
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2012 12:34
|
|
|
i jak? |
_________________ Grzech jest bez znaczenia. I nie przez grzech osiąga się zło.
|
|
|
|
|
Lowenstein
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|