|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Wto Paź 16, 2012 15:39 |
[Gdańsk i cała Polska] Dziewczynka dumbo teddy(?) rex |
Autor |
Wiadomość |
smeg
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 20:11 [Gdańsk i cała Polska] Dziewczynka dumbo teddy(?) rex
Zwierzątka: brak |
|
|
Jestem spokojniutką i uroczą szczurką, choć jeszcze trochę się boję nowego miejsca. Grzecznie siedzę na rękach, nie uciekam. Mam futerko mięciutkie jak wata, czyżbym była teddy rexem? Urodziłam mnóstwo dzieci, a kiedy stałam się niepotrzebna, miałam zginąć w paszczy węża. Na szczęście jestem uratowana:) Kto mnie pokocha?
Dziewczynka pochodzi ze sklepu zoologicznego w CH Manhattan w Gdańsku. Według informacji pań tam pracujących ma ok. 1,5 roku, ale moim zdaniem jest sporo młodsza, nie dałabym jej roku. Była rozmnażana, a jej dzieci sprzedawane w sklepie. Podobno miała trzy mioty, a między nimi co najmniej miesiąc odstępu, panie mówiły, że nie eksploatują zbytnio samic, ale nie wiem, czy to prawda.
Na razie dość głośno grucha (ale nie cały czas), ma na karku świerzbopodobne strupki i wydaje mi się, że może być w kolejnej ciąży. W rzeczywistości brzuch nie jest aż tak wydatny, jak na zdjęciach, ale dość widoczny, a sutki odstające. Ponoć tydzień temu skończyła karmić ostatni miot. Waży 350 g.
Do oddania będzie oczywiście po wyleczeniu i ewentualnej sterylce/odchowaniu/uśpieniu miotu (jeszcze nie podjęłam decyzji). Zasługuje na najlepszy domek, tylko takie będą brane pod uwagę
1. Ilość szczurów do oddania: 1
2. Płeć szczurów: samica
3. Wiek szczurów: nieznany, na oko jakieś 10 miesięcy
4. Miasto: Gdańsk
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: po uzgodnieniu - cała Polska
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:
7. Charakter, usposobienie szczurów: spokojna, oswojona dziewczynka
8. Stosunek szczurów do człowieka: przyjazny, daje się brać na ręce, lekko protestuje przy podnoszeniu, ale być może to objaw ciąży
9. Stosunek do innych szczurów: nie był jeszcze sprawdzany
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: wyciągnięta ze sklepu zoologicznego
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: odpowiedź na standardowe pytania adopcyjne, odpowiednia klatka, karma, opieka weterynaryjna i towarzystwo co najmniej jednej samiczki/kastrata, podpisanie umowy adopcyjnej, dla nowych osób wizyta przedadopcyjna, w przypadku osób niepełnoletnich wymagana zgoda rodziców.
16. Zdjęcia szczurów: są wyżej
17. Kontakt: PW na forum |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Lux
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 20:17
Zwierzątka: stado szczurów :> |
|
|
Jejku, jaka urokliwa
smeg, gdybyś potrzebowała jakiejś pomocy po ewentualnej decyzji o odchowaniu miotu, to się odzywaj |
|
|
|
|
madziastan
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 20:23
|
|
|
Piękna! Kciukam za najlepszy domek!
Ech czemu tak daleko... |
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 20:33
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
Przepiękna <3
Fajnie, że przyczyniłam się do jej uratowania Na moją cześć powinna się nazywać Ciasia Hahahah, nie no dżołki. Oby nie miała młodych, a ten brzuch jest tylko pozostałością po ciążach. [czy to w ogóle u szczurków możliwe by im taki brzusio został po którejś z kolei ciąży? Tak mnie to jakoś ciekawi...] |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 20:44
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
smeg, ona jest cudowna
Zaraz mi się GMR włączy... |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 21:26
|
|
|
Przecież to Pela 2 , z wygląd bardzo podobna, z charakteru identyczna, tylko historia inna. Prawie się popłakałam... Pela też wyglądała na mniej niż mi powiedziano (miała mieć 1.5 roku), niedawno ją uśpiliśmy i zdaniem wetki mogła mieć nawet 3 lata (wniosek po zwapnieniach i ogólnym stanie narządów wewnętrznych). Mój TŻ stwierdził, że po przeczytaniu takiego opisu już ją pokochał . |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 21:33
|
|
|
Jejku jaka przecudna! Brałabym ją od razu, gdyby była samcem... |
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 21:38
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
Kasik napisał/a: | gdyby była samcem... |
Ja też, biedna niestety urodziła się samicą |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
Lux
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 21:39
|
|
Kasik, wiesz, jest opcja sterylki... |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 21:48
|
|
|
Lux szatanie Dobrze, że nie mam na to w tej chwili pieniędzy |
|
|
|
|
Lux
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 22:04
|
|
Kto wie, może smeg zdecyduje się na sterylkę aborcyjną, gdyby była w ciaży
(czego oczywiście nie życzę, to tylko tak, żeby trochę ponakręcać Kasik )
I ja? Szatanem? Gdzieżby to Ona mnie po prostu złapała za serce, a do Ciebie mam blisko |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 22:07
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Ma coś niesamowicie przyciągającego w pyszczku |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 22:14
|
|
|
Muszę zacząć ignorować ten temat, bo nie myślę racjonalnie .
I ten Pelowy pyszczek , nie mogę tu zaglądać. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Lavi
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 22:21
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Chyba nikt nie myśli racjonalnie, jak wchodzi w ten temat. Na szczęście mój Tż powiedział stanowcze nie na mój głupi pomysł. Oby znalazła kochający domek |
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Śro Paź 10, 2012 22:25
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
jest przecudna a ja nie mogę jej przygarnąć ...ale na pewno znajdzie dobry domek |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|