|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Nie Paź 14, 2012 18:39 |
[WROCŁAW/OPOLE]Dwóch malutkich chłopców bez ogonków |
Autor |
Wiadomość |
Ninek
|
Wysłany: Śro Wrz 26, 2012 12:32 [WROCŁAW/OPOLE]Dwóch malutkich chłopców bez ogonków
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
1. Ilość szczurów do oddania: Dwa
2. Płeć szczurów: Samczyki
3. Wiek szczurów: 3-4 tygodnie
4. Miasto: Maluszki są na dt w Brzegu.
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Moge dowieźć do Wrocławia lub Opola. Dalszy transport wyłącznie pod opieką odpowiedzialnej osoby - konduktorka nie wchodzi w gre.
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Maluszki mają odgryzione (!) ogonki. Kapturek dostaje enrobioflox, bo obumarły kawałek ogonka jest jeszcze troszke bolesny.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Są bardzo wesołe i energiczne. Nic więcej na razie nie potrafie powiedzieć.
8. Stosunek szczurów do człowieka: Na pewno miały kontakt z człowiekiem od małego. Garną sie do człowieka, liżą i skubią po rękach, nie boją sie.
9. Stosunek do innych szczurów: To maleństwa, więc jak najbardziej pozytywny.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: -----
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: ------
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: -------
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: -----
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Preferuje domek, który weźmie obu chłopców, ale rozważe rozdzielenie (pod warunkiem, że w stadzie, do którego trafą, będą młode szczury do zabaw)
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Ankieta z paroma pytaniami będzie w najbliższym czasie.
16. Zdjęcia szczurów: Poniżej
17. Kontakt: Najlepiej na pw.
18. Kilka słów o szczurze: Weszłam dzisiaj do zoologa po piasek dla chomików. W terrarium ze szczurami zastał mnie koszmarny widok. 7 szczurów, dwie nieco starsze samiczki i 5 maleństw. Trzy z maluszków z pogryzionymi ogonkami, ale nieznacznie. Dwa samczyki z ogonkami odgryzionymi. Maluchy dziś rano zostały podrzucone do sklepu - powieszono je w pudełku na klamce... Ekspedientka zgodziła się oddać mi dwa malce w najgorszym stanie (bo i tak nikt ich nie kupi...)
Pilnie szukamy dobrego domku dla sierotek! Będą do adopcji jak tylko ogonek kapturka 'dojdzie do siebie', tzn obumarła resztka odpadnie... |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
najeli
Czerwony Kapturek
|
Wysłany: Śro Wrz 26, 2012 12:48
|
|
|
prześliczne biedactwa!
ale nad takimi słodkimi pokraczkami na pewno ktoś się szybko zlituje i znajdą dobry dom! |
_________________ Ze mną: Ethlin Zirrael Rattery, Iskra Zirrael Rattery
Za TM: Furia, Brawurka, Eklerka, Umbra i Ultramaryna of Anahata, Bójka, Chewbacca WWW, Gafa SunRat's
Nasz temat!
|
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Śro Wrz 26, 2012 14:13
Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów |
|
|
Jejku jakie śliczne małe biedactwa! Zygzaczek u kapturka i słodziutka mordka blutka
Kurcze, szkoda że z transportem z Wrocka do Szczecina jest taki problem, bo bym rozważyła obu panów... |
_________________ Moje Tuptaki zapraszają (;
ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip
za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Śro Wrz 26, 2012 14:54
|
|
Noxa, wolałabym domek bliżej, ale zawsze można poszukać transportu
EDIT
Na razie niech no tylko chłopaki sie wygoją ładnie (te ogonki to takie dość świeże, u niebieskiego też nie jest całkiem wygojony, ale jest ładny strupek i go nie boli, kapturek piszczy przy dotykaniu). Prawdopodobnie dostaną Ivermektyne 'na wszelki wypadek', ale to za jakiś czas, jak je odkarmie, bo chude są niemożliwie (zdziwiłam sie, jak ich dotknęłam, bo przez futerko tego nie widać). Convalescence dzisiaj dostały, ładnie zjadły. Zaraz dostaną Beta Glukan a wieczorem mama przyniesie nutridrinka. Niech rosną duże |
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
Noxa
|
Wysłany: Śro Wrz 26, 2012 15:59
Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów |
|
|
Niech jedzą i rosną maleństwa śliczne I niech się grzecznie goją ogonki
Jeśli będzie dobry domek bliżej to nawet nie ma co się zastanawiać, i bardzo dobrze to rozumiem (;
Szczególnie że bezpośrednio do Szczecina jest coś "raz na ruski rok", do tego stopnia że ostatnio jak brałam malucha z Wrocławskich walentynkowych dzieciaczków, to sama po niego jechałam, zabierając jednocześnie 3 inne szczury które trochę się naczekały... Aczkolwiek jeśli coś by się udało załatwić... |
_________________ Moje Tuptaki zapraszają (;
ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip
za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2012 08:50
|
|
Chłopcy przez noc pożarli porcje jedzenia, jaką moje dwie dorosłe baby by zjadły w dobe Zastała mnie niemal pusta miseczka, tylko z LaboFeed'em, bo jeszcze nie zakumali, że to sie je.
Całą noc spali na kawałku polarku na dnie klatki, nie potrafią używać hamaka ani norki.
Do rąk sie pchają strasznie! Wczoraj ich za bardzo nie męczyłam, przespali calusieńki dzień. Chyba odwodnieni byli, bo dopiero dzisiaj widać zarys jajeczek, wczoraj miałam nie lada problem ze stwierdzeniem, czy to chłopaki czy baby.
Ogonek kapturka mniej zaczerwieniony!
EDIT
Wyszukiwarka mi nie działa Pewnie wina starego grata, z jakiego pisze (nic tu nie ma, jedyny 'program' to notatnik a net ledwie działa). Jest na forum jakiś temat poświęcony brakowi ogonka? W spisie w chorobach znalazłam tylko urazy. |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 11:00
|
|
Chłopcy są przeuroczy. Naprawdę fajne, garnące sie do ludzi maluszki. Widać, że ktoś spędzał z nimi czas. Dzisiaj już nie pochłonęły takiej ilości jedzenia, więc widocznie wcześniej po prostu były wygłodzone.
Ogonki coraz lepiej
Filmik sprzed chwili:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be |
|
|
|
|
szczurowata
ciurza mama
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2012 17:34
Zwierzątka: Pies i świnka morska. |
|
|
Ojej, biedne maluchy Szybko znajdą domek, kciukam |
_________________ Za TM - Keyko, Bambi, Ariska, Pchełka, Wenus i Sawa.
aktualny brak ogonów |
|
|
|
|
Myslicielka
Odmieniec
Dołączyła: 04 Sie 2012 Posty: 147 Skąd: Częstochowa / Blachownia
|
Wysłany: Sob Wrz 29, 2012 18:12
Zwierzątka: 3 szczury, kot.. plus: 2 króle, 2 chomiki, kotka (?) |
|
|
Urocze.. pójdą jak świeże bułeczki |
_________________ Do we, do we know, when we fly..?
|
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 15:11
|
|
Gdyby ktoś chciał wesprzeć kapturka: http://forum.szczury.biz/...p=793764#793764
Ogonek nie chce sie goić Boli go, piszczy przy najmniejszym dotyku. Czeka nas wizyta we Wrocławiu...
Kapturek:
Niebieściak:
|
|
|
|
|
Zizollo
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 14:51
Zwierzątka: kot |
|
|
jakie cudeńka ciekawe w jaki sposób straciły ogonki bo mam straszne wyobrażenia biedactwa proszę wymiziać mocno za zdrowie kapturka |
_________________ tu nas zobaczycie http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13006
na zawsze w sercu : Balu ?.10.12- 27.10.13,Bonzo 01.03.12-13.01.14,Bolo 01.03.12-14.08.14, Dragon ?-02.09.2014 ,Kiran 02.09.13-27.01.16, Karmel 02.09.13-31.05.2016[*] |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 20:01
|
|
Widać ślady gryzienia i niestety, obawiam sie, że to szczurze zęby Moja teoria jest taka, że ktoś ma parke i po prostu samiec sie wkurzył, tak bywa... |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2012 06:11
|
|
|
biedulinki
Miały farta, że tam byłaś |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 11:14
|
|
[/quote]
Rosną jak na drożdżach! |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2012 11:43
|
|
Nie miałam dostępu do internetu, więc dopiero dzisiaj:
Kikutek odpadł w sobote
Szukamy transportu dla chłopaków. Wrocław/Opole Wawa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|