Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: smeg
Nie Paź 07, 2012 10:52
[Gdańsk] Maleńki uroczy samczyk wyrzucony na ulicę!
Autor Wiadomość
smeg 

Wysłany: Nie Wrz 16, 2012 20:49   [Gdańsk] Maleńki uroczy samczyk wyrzucony na ulicę!
   Zwierzątka: brak

1. Ilość szczurów do oddania: 1

2. Płeć szczurów: samiec

3. Wiek szczurów: na oko ok. 5-6 tygodni 2-3 miesiące

4. Miasto: Gdańsk

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: po dogadaniu możliwość zorganizowania transportu na terenie całej Polski

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: szczurek w trakcie leczenia, będzie do oddania po całkowitym wyzdrowieniu

7. Charakter, usposobienie szczurów: bardzo spokojny

8. Stosunek szczurów do człowieka: daje ze sobą robić wszystko, nie wyrywa się, nie ucieka, ale jest nieufny, nie bierze jedzenia z ręki - pracuję nad nim :)

9. Stosunek do innych szczurów: na razie jest na kwarantannie, ale taki maluszek nie powinien sprawiać problemów przy łączeniu

10. Powód oddania: Szczurek został znaleziony przed domem we Wrzeszczu, prawdopodobnie został przez kogoś "wypuszczony na wolność".

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: odpowiedzi na kilka podstawowych pytań dotyczących oferowanych warunków, wymagana pełnoletność lub zgoda rodziców, podpisanie umowy adopcyjnej, w przypadku osób nowych na forum - rozmowa na żywo (ze mną lub poproszoną przeze mnie osobę w miejscu zamieszkania adoptującego), pokazanie klatki i posiadanych szczurków :)

16. Zdjęcia szczurów: postaram się dodać jak najszybciej

17. Kontakt: przez Prywatną Wiadomość na forum

18. Kilka słów o szczurze: szczurek trafił do mnie z ogłoszenia na trojmiasto.pl, został znaleziony przed domem, prawdopodobnie ktoś go wyrzucił. Jest młodziutkim samczykiem, standardowousznym, całym czarnym, z cienką białą kreseczką na brzuchu :) Jest naprawdę uroczy i spokojniutki, pewnie po oswojeniu się z nową sytuacją trochę się ożywi ;) Wygląda na przeziębionego, nie wiadomo jak długo był na dworze. Jutro pojadę z nim do weta, będzie do oddania po ewentualnym wyleczeniu.
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~
Ostatnio zmieniony przez smeg Pią Wrz 21, 2012 08:01, w całości zmieniany 1 raz  

smeg 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 09:13   

Szczurek jednak nie wygląda za dobrze, wydaje mi się, że to coś więcej niż przeziębienie, bo jest osowiały, ma ciągle przymrużone oczka i ciągle śpi. Nie słychać, żeby jakoś mocno chrumczał, czasem pokichuje dość "mokro", mam nadzieję, że to nie zapalenie płuc... Mam wrażenie, że przez noc mu się pogorszyło, wczoraj jeszcze miał oczka otwarte, spróbuję go bardziej dogrzewać i bez antybiotyku na pewno się nie obejdzie.

Zdjęcia z ogłoszenia, tuż po znalezieniu szczurka (od razu zobaczyłam, że nie jest zdrowy):

A tutaj już u mnie:
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Layla 
zawieszona

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 09:17   
   Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta

Boże jakie biedactwo :( Trzymam kciuki za zdrówko.

Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban...

Ninek 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 09:49   
   Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies

Jak tak można? :( Jak śmieć na ulice...

Trzymam kciuki! :kciuki:
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL

Lowenstein 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 09:57   

Odchuchaj go, cieplutki termoforem daj. Trzeba mu dr Ani i trochę miziania, mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje.

BZOWA HORDA - Kal-El, Mohinder, M. Guerin, Severus, Sirius ,

Kasik 
Firestarter

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 10:03   

Jejku jejku... Biedactwo... Śliczny jest :serducho: Przecież teraz noce są takie zimne... Ludzie nie mają wyobraźni... Niech szybko zdrowieje :kciuki:

taivas 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 10:22   
   Zwierzątka: Obecnie brak :(

Ale kochane stworzonko... Nie umiem sobie wyobrazić jak można takiego malucha na ulice... ;( Kciuki za zdrówko i za domek, oby się ktoś znalazł... :kciuki:

Helcia 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 10:37   
   Zwierzątka: pięciu śmierdzieli, pies, chomik

Śliczny maluszek :serducho: , oby wyzdrowiał :kciuki:

bardzo kusi

rudziak 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 11:38   

Śliczny jest :serducho:
Mały biedak, aż serce pęka :(
Oby szybko wyzdrowiał :kciuki:

Cola 
dumny student wet :D

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 11:50   
   Zwierzątka: kot

może komuś zwiał?
wiem że to nie ma nic do rzeczy ale wszyscy tu zaraz będziecie rozsyłać listy gończe za byłym właścicielem...
dobrze że ktoś go znalazł i trzymam kciuki za zdrowie i domek :kciuki:

Lusia 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 15:03   
   Zwierzątka: szczurki królika i kotke

Niech czarnuszek wraca do zdrowia :kciuki:

Asica21 
Lekko zaczarowana ;P

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 17:32   
   Zwierzątka: Szczurki

W głowie się nie mieści i wszystko jedno czy go ktoś "zgubił" przez przypadek czy celeowo :evil: .

:kciuki: :kciuki: :kciuki: za zdrówko i nowy domek.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].

Lux 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 19:05   
   Zwierzątka: stado szczurów :>

smeg, z TŻem moim się minęłaś w drzwiach. Słyszałam, że z małym nieciekawie - powiesz coś więcej?

Żeby się wykaraskał! :kciuki: :kciuki:

Layla 
zawieszona

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 19:10   
   Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta

Czekamy na wieści :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban...

smeg 

Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 19:14   

Lux, o, a skąd wiedział, że to ja? :)

Byłam właśnie w AlterVecie, z maluszkiem rzeczywiście nieciekawie. Co prawda w płucach nic nie było słychać, było trochę szmerów w oskrzelach. Maluch jest odwodniony i nie ma zbytnio apetytu. Ale największa masakra - w oczkach pod powiekami zalęgły mu się larwy much! :shock: Wetka wygrzebywała mu dosłownie robaki spod powiek, chyba ze 4 z jednego oka i 1 z drugiego. Nic dziwnego, że mrużył oczka i miał je jakby opuchnięte. Biedaczek, nieźle się nacierpiał przy tym wyciąganiu, udziabał panią wet do krwi. Nic więcej nie widziałyśmy, mam nadzieję, że wszystkie wylazły i nic się więcej nie wykluje... :|
Poza tym maluch dostał antybiotyk (Betamox) i witaminy w zastrzyku, chyba połączone z czymś nawadniającym. Oczka zakrapiam mu solą fizjologiczną, ale wszelkie zabiegi przy nim nie są łatwe, bo nieźle się zraził do dotyku i teraz próbuje dziabać. Potrzeba dużo kciuków za poprawę, mam nadzieję, że zacznie jeść i pić porządnie :kciuki: Na razie nawet Sinlac szału nie robi.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi