Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: smeg
Pon Wrz 03, 2012 12:05
Przyjmę ogonki!
Autor Wiadomość
Natkins 

Wysłany: Nie Lip 29, 2012 20:45   Przyjmę ogonki!

W połowie września będę chętna na jakieś ogonki, najlepiej młode, okolice Krakowa lub woj podkarpackie, jakby ktoś miał do oddania to pisać:)

jancia 
czakramy zablokowane :)

Wysłany: Nie Lip 29, 2012 20:57   
   Zwierzątka: Wszystkie za TM

https://www.facebook.com/...174400809278586 Tu często są szczurki do adopcji- tak samo jak na tym forum...możesz uratować malca z hodowli karmowej itp...
za TM: Harry 26.12.2008-12.01.2011, Franek 04.01.2011-21.02.2012, Edzio 04.01.2011 -31.05.2013, Kevin 15.02.2012 - 05.01.2014, Elvis 15.02.2012-27.03.2014, Freddie 25.10.2011 - 14.05.2014, Reksio 05.07.2013 - 06.09.2015, Jasper 5.07.2013 - 14.12.2015.

Natkins 

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 18:06   

Miałam już podejścia do adopcji, to albo nie dostałam wiadomości zwrotnej (mimo, że uważam, że jestem dobrym opiekunem, więc uważam to za zwykłą ignorancję i niechlujstwo), a drugi raz chciałam zaadoptować szczurzynkę z interwencji, to znowu nikt nie zatrzyma mi ogonka do września. Raczej skłaniam się więc do przygarnięcia malucha z domowej 'niespodzianki', chyba, że natrafię na odpowiedzialną osobę zajmującą się adopcjami.

unicorn 

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 18:54   

Natkins, domowe niespodzianki też są na forum do adopcji. :wink:

Natkins 

Wysłany: Pon Lip 30, 2012 20:12   

Wiem, ale dopiero w połowie września przeprowadzam się do Krakowa i bym mogła brać.
A, no i widzę, że sami chłopcy zostali, a jestem zainteresowana tylko i wyłącznie samiczkami, jak zwykle się spóźniłam.

metiss 

Wysłany: Czw Sie 02, 2012 19:16   

Natkins napisał/a:
Miałam już podejścia do adopcji, to albo nie dostałam wiadomości zwrotnej (mimo, że uważam, że jestem dobrym opiekunem, więc uważam to za zwykłą ignorancję i niechlujstwo), a drugi raz chciałam zaadoptować szczurzynkę z interwencji, to znowu nikt nie zatrzyma mi ogonka do września. Raczej skłaniam się więc do przygarnięcia malucha z domowej 'niespodzianki', chyba, że natrafię na odpowiedzialną osobę zajmującą się adopcjami.

To bardzo niemiłe, co piszesz. Dostajemy dużo wiadomości, staramy się odpisywać na wszystkie. Niestety zdarza nam się, że coś umyka, jesteśmy tylko ludźmi, zazwyczaj wystarczy wtedy przypomnieć o sobie. Na pewno nikogo nie ignorujemy i nie jesteśmy niechlujne. W tej chwili tylko dwie z nas mają stały dostęp do Internetu. Wszystkie nasze domy tymczasowe wyrabiają 300% normy, organizujemy inne domy tymczasowe, transporty, odbieramy zwierzęta, leczymy, przerzucamy je na inne transporty, wysyłamy umowy, czytamy ankiety, zbieramy fundusze, organizujemy bazarki, w między czasie odpowiadamy na wiadomości. Jest nam ciężko. I nie wydaje mi się, żebyśmy zasługiwały jeszcze na takie słowa. W przypadku kiedy piszesz do nas w lipcu, że mamy przetrzymać malutkie szczury do września, nie widzę w tym sensu. Maluchy stosunkowo szybko znajdują dom, bo są właśnie słodkimi maluchami. Nasze domy tymczasowe funkcjonują po to, żeby jak najwięcej zwierząt otrzymało szansę na życie, przecież te wszystkie zwierzęta pochodzą z interwencji. Te dwa maluszki, które znajdą dom, odblokowują miejsce w dt dla następnych, gdybyśmy je zaklepały na tak długo, nie wiem, czy znalazłybyśmy kolejną klatkę i kolejne miejsce dla innych, potrzebujących. Poza tym bardzo często zdarza się, że do adopcji jednak nie dochodzi. Wyobrażasz sobie sytuację, że przechowujemy te kilka miesięcy szczurki, malusie, one rosną, zaczynają być coraz mniej adopcyjne i nagle Ty się wycofujesz, bo np. znalazłaś jakieś bliżej? Tak się zdarza, a my po prostu nie możemy sobie na to pozwolić. Dodatkowo - nie widzę żadnej ankiety adopcyjnej z Krakowa, czy przesłałaś ją nam? To podstawa procedury, bez niej niczego nie załatwimy.

Pozdrawiam.

Martini 

Wysłany: Czw Sie 02, 2012 19:59   
   Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami...

Natkins, ja wyadoptowałam już mnóstwo szczurów, ale nie bardzo sobie wyobrażam trzymanie zarezerwowanego zwierzęcia przez półtora miesiąca, chyba że komuś, kogo już znam, albo chyba że są problemy z transportem, to oczywiste. Tymczas to tymczas i zwierzak powinien spędzić w domu tymczasowym jak najmniej czasu. Poza tym, nigdy nie masz pewności, zaklepując sobie szczurka na początku sierpnia, czy za kilka tygodni faktycznie będziesz w stanie go przyjąć, z bardzo wielu powodów.

Jeśli planujesz adopcję we wrześniu, to najrozsądniejszym wyjściem jest szukanie ofert we wrześniu - zapewniam Cię, że szczurów nie zabraknie:)

Natkins 

Wysłany: Pią Sie 03, 2012 14:39   

metiss napisał/a:
Natkins napisał/a:

To bardzo niemiłe, co piszesz. Dostajemy dużo wiadomości, staramy się odpisywać na wszystkie. Niestety zdarza nam się, że coś umyka, jesteśmy tylko ludźmi, zazwyczaj wystarczy wtedy przypomnieć o sobie. Na pewno nikogo nie ignorujemy i nie jesteśmy niechlujne. W tej chwili tylko dwie z nas mają stały dostęp do Internetu. Wszystkie nasze domy tymczasowe wyrabiają 300% normy, organizujemy inne domy tymczasowe, transporty, odbieramy zwierzęta, leczymy, przerzucamy je na inne transporty, wysyłamy umowy, czytamy ankiety, zbieramy fundusze, organizujemy bazarki, w między czasie odpowiadamy na wiadomości. Jest nam ciężko. I nie wydaje mi się, żebyśmy zasługiwały jeszcze na takie słowa. W przypadku kiedy piszesz do nas w lipcu, że mamy przetrzymać malutkie szczury do września, nie widzę w tym sensu. Maluchy stosunkowo szybko znajdują dom, bo są właśnie słodkimi maluchami. Nasze domy tymczasowe funkcjonują po to, żeby jak najwięcej zwierząt otrzymało szansę na życie, przecież te wszystkie zwierzęta pochodzą z interwencji. Te dwa maluszki, które znajdą dom, odblokowują miejsce w dt dla następnych, gdybyśmy je zaklepały na tak długo, nie wiem, czy znalazłybyśmy kolejną klatkę i kolejne miejsce dla innych, potrzebujących. Poza tym bardzo często zdarza się, że do adopcji jednak nie dochodzi. Wyobrażasz sobie sytuację, że przechowujemy te kilka miesięcy szczurki, malusie, one rosną, zaczynają być coraz mniej adopcyjne i nagle Ty się wycofujesz, bo np. znalazłaś jakieś bliżej? Tak się zdarza, a my po prostu nie możemy sobie na to pozwolić. Dodatkowo - nie widzę żadnej ankiety adopcyjnej z Krakowa, czy przesłałaś ją nam? To podstawa procedury, bez niej niczego nie załatwimy.

Pozdrawiam.

Akurat nie pisałam o adopcjach szczurków w pierwszym przypadku, a zainteresowanie jednym ogonkiem wykazałam na forum, jednak dostałam odpowiedź, że raczej na mnie nie poczeka - dlatego szukam na nowo maleństwa, tak bym mogła je odebrać we wrześniu. Więc nie napisałam nic niemiłego skierowanego do osób zajmujących się adopcjami szczurków.

Natkins 

Wysłany: Pią Sie 03, 2012 14:41   

Martini napisał/a:
Natkins, ja wyadoptowałam już mnóstwo szczurów, ale nie bardzo sobie wyobrażam trzymanie zarezerwowanego zwierzęcia przez półtora miesiąca, chyba że komuś, kogo już znam, albo chyba że są problemy z transportem, to oczywiste. Tymczas to tymczas i zwierzak powinien spędzić w domu tymczasowym jak najmniej czasu. Poza tym, nigdy nie masz pewności, zaklepując sobie szczurka na początku sierpnia, czy za kilka tygodni faktycznie będziesz w stanie go przyjąć, z bardzo wielu powodów.

Jeśli planujesz adopcję we wrześniu, to najrozsądniejszym wyjściem jest szukanie ofert we wrześniu - zapewniam Cię, że szczurów nie zabraknie:)

Szukam już teraz 'rezerwacji' na maluchy:) Jestem w stu procentach pewna, że będę mogła go przyjąć, ale nie chcę się sprzeczać.

metiss 

Wysłany: Pią Sie 03, 2012 15:33   

Zarzuciłaś nam, jako organizacji, ignorancję i niechlujstwo, chyba jednak może być nam przykro. Niedługo pojawią się u nas kolejne zwierzęta, mimo wszystko zapraszam do zaglądania na nasz profil i śledzenia ogłoszeń.

Natkins 

Wysłany: Pią Sie 03, 2012 15:56   

Ale przecież tłumaczę, że nie mówiłam o Was. Nie ma wyraźnie powiedziane o kim mowa, o jakiej organizacji, a ja nigdy wcześniej nie starałam się o adopcję szczura, oprócz pytania na forum, więc nie sądzę, by jest powód by miało być Wam przykro, moja wypowiedź została bardzo źle zrozumiana.
Zdecydowanie będę zaglądać i czekać na jakieś maluchy, które bardzo chętnie przyjmę! :)

Kluska 
Hell yeah!

Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 17:21   

Aktualne?

Ze mną: Buzz, Rex

Natkins 

Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 11:54   

Nie, nie aktualne :) Można zamknąć.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi