Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Wto Paź 02, 2012 12:39
[Sosnowiec] 7 kinder niespodzianek szuka domu
Autor Wiadomość
lillyin 
Mamiszczur

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 09:03   [Sosnowiec] 7 kinder niespodzianek szuka domu

Szablon ogłoszenia:
1. Ilość szczurów do oddania: 7
2. Płeć szczurów: 3 samiczki, 4 samców
3. Wiek szczurów: Urodzone 4 lipca 2012
4. Miasto: Sonowiec
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: w obrębie 50km
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Brak, wszystkie są zdrowe, mama też.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Wszystkie mają podobne usposobienie, są energiczne i ciekawskie.
8. Stosunek szczurów do człowieka: Oswojone, lubią się bawić, dobrze reagują na ludzi.
9. Stosunek do innych szczurów: Z rodzeństwem żyją w pełnej zgodzie, nie próbowałam kontaktu z obcymi szczurkami.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: Trafiła do mnie samica w ciąży.
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: Dzisiaj mają 21 dni, za kilka dni zostaną rozdzielone.
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: Brak.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Preferowana adopcja rodzeństwa lub adopcja parami, ewentualnie pojedynczo jako towarzystwo dla innych szczurów.
15. Wymagania co do przyszłego właściciela: Pełnoletniość lub kontakt z rodzicami małoletniego, odpowiedź na zestaw pytań przesyłanych w mailu.
16. Zdjęcia szczurów: Poniżej.
17. Kontakt: PW na forum.
18. - Nieobowiązkowe, ale mile widziane - Kilka słów o szczurze lub szczurach:

Witam wszystkich.
Niedawno dostałam w prezencie jako kompankę dla mojej dwuszczurowej gromadki kolejną samicę, która jak to często bywa ze szczurami zakupionymi w sklepie zoologicznym była w ciąży, o czym ofiarodawca nie wiedział. 4 lipca urodziło się 8 kinder niespodzianek, uroczych kluseczek - 4 chłopców i 4 dziewczynki. Dzisiaj mają 21 dni, są już niemal samodzielne, same jedzą miękkie pokarmy, zaczynają skubać ziarenka. Czasem są jeszcze karmione przez mamę, jednak coraz rzadziej. Za kilka dni zostaną rozdzielone pod względem płci.

Wszystkie szczuraski są czarne, mają ciemne ogony z jasnymi końcówkami, ciemne łapki z jasnymi skarpetkami, ciemne uszka i białe łatki na brzuszku - każdy inną :) Oswajam je od 7 dnia życia, więc bardzo chętnie wchodzą na rękę. Są niesamowicie żywe, ciągle się bawią i baraszkują w swoim tymczasowym domku.

Kochane urwisy poszukują dobrych domków. To nie jest tak, że nie mam co z nimi zrobić, ponieważ sklep zoologiczny, z którego pochodzi ich mama zgodził się je przyjąć, kiedy podrosną, jednak nie jestem pewna czy właśnie taki los chcę im zapewnić. Do wydania jest 7 łobuziaków, ponieważ jedna samiczka zostaje z nami.

Załączam zdjęcia szczurasków. Ich jakość pozostawia nieco do życzenia, jednak każdy kto próbował robić zdjęcia 8 rozbawionym urwisom chyba zrozumie dlaczego :)

Szczurki szukają też domków w innych miejscach w sieci. Jestem z województwa śląskiego, preferuję odbiór osobisty, mogę też ewentualnie dowieźć szczuraski do nowego domku na terenie śląska. Nie wysyłam ich przesyłkami konduktorskimi lub innymi formami wysyłek. Jestem też w stanie przygarnąć je na czas zorganizowania transportu w przypadku chęci adopcji z innych województw.

Wszystkich forumowiczów pozdrawiam ja i moja 11 szczurowa gromadka :)

Zmieniłam załączniki na miniaturki. Kluska
Ostatnio zmieniony przez smeg Pon Sie 20, 2012 08:12, w całości zmieniany 2 razy  

babyduck 
Duckling

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 10:44   

Ależ piękne kreciki :serducho:

Kasik 
Firestarter

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 14:51   

Są po prostu przecudowne! :) :serducho: zawsze fajnie czytać, że ktoś nie chce się w prosty sposób pozbyć problemu oddając szczury do sklepu :) powodzenia w szukaniu dobrych domków ;)

lillyin 
Mamiszczur

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 21:49   

No jakoś tak sumienie i miłość do moich cudownych rozbójników nie pozwala mi na oddanie ich do sklepu i olanie ich losu. Liczę na to, że wszystkie maluchy znajdą dobre domy. Cóż, będziemy szukać do skutku :)

P.S. Czy na tym forum można dodać filmik przesłany na serwis zewnętrzny?

mmarcioszka 

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 21:53   
   Zwierzątka: królinka i szczury

lillyin, śliczne są te maluchy. Możesz oczywiście dodać link do filmiku ;)

Aeny 

Wysłany: Śro Lip 25, 2012 07:39   

Ehh... Szkoda, niestety juz nie mieszkam w Sosnowcu tylko pod Warszawą i w najblizszym czasie niestety nie zagoszcze w Sosnowcu :(
A akurat szukam mlodych szczurków do adopcji.

lillyin 
Mamiszczur

Wysłany: Śro Lip 25, 2012 10:35   

Myślę, że z pomocą forumowiczów dałoby się zorganizować transport nawet z Sosnowca do Warszawy.

Moje małe kreciki poprosiły mnie na ucho, żebym postarała się je jeszcze lepiej zaprezentować. Pomyślałam więc, że umożliwię Wam obejrzenie czasu kiedy dorastały i przekonanie się na własne oczy, jak bardzo rozpiera je energia. Maluchy mają nadzieję, że ich inicjatywa zachęci kogoś do pokochania ich i zapewnienia im domków.

Warto obejrzeć do końca :)

http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

Pozdrowienia od całego stadka :)

Przeszczepek 

Wysłany: Śro Lip 25, 2012 10:45   
   Zwierzątka: Szczurek Poł-Roczny

jest możliwa wysyłka do woj. mazowieckiego ?>
chetnie przygarnę ;D

Ever 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Śro Lip 25, 2012 11:12   

Jak się rozłażą na tym filmiku :serducho: Nijak ogarnąć takie pchełki. :lol:

jancia 
czakramy zablokowane :)

Wysłany: Śro Lip 25, 2012 12:55   
   Zwierzątka: Wszystkie za TM

Jakie "Edkowe" :) Na pewno znajdą dobre domki
za TM: Harry 26.12.2008-12.01.2011, Franek 04.01.2011-21.02.2012, Edzio 04.01.2011 -31.05.2013, Kevin 15.02.2012 - 05.01.2014, Elvis 15.02.2012-27.03.2014, Freddie 25.10.2011 - 14.05.2014, Reksio 05.07.2013 - 06.09.2015, Jasper 5.07.2013 - 14.12.2015.

lillyin 
Mamiszczur

Wysłany: Śro Lip 25, 2012 13:04   

Przeszczepek napisał/a:
jest możliwa wysyłka do woj. mazowieckiego ?>
chetnie przygarnę ;D

Jeśli na forum znajdzie się osoba, która zaoferowałaby transport w tamte rejony, to nie ma problemu. Mogę popytać też na innym forum.

Jeśli na serio jesteś zainteresowana/ny proszę o kontakt boni19@o2.pl

lillyin 
Mamiszczur

Wysłany: Śro Lip 25, 2012 13:04   

Ever napisał/a:
Jak się rozłażą na tym filmiku :serducho: Nijak ogarnąć takie pchełki. :lol:

Ano nijak :D Już za dwoma szorowałam na kolanach po pokoju :D

Jest postęp! Jeden Pan zarezerwowany. Kto dalej chętny? Czeka jeszcze 6 cudeniek :)

Olinek 

Wysłany: Czw Lip 26, 2012 10:23   
   Zwierzątka: dwa Szczurasy

Cudne szkraby :serducho: A najbardziej rozczula ten maluszek, co nie chce zejść z palca na filmie :D Kuszą, oj kuszą :)

lillyin 
Mamiszczur

Wysłany: Czw Lip 26, 2012 13:39   

Ciągle mają nadzieję, że skuszą :)

Porcyjka świeżych fotek dla spragnionych :)

P.S. To cudeńko z serduszkiem na brzuszku to Zara, szczęściara, która zostaje ze mną :)

Kolejny sukces! Rezerwacja dla dwóch panienek. Została jeszcze jedna Pani i 3 facetów. Ktoś reflektuje? :)

Jaga 

Wysłany: Pią Lip 27, 2012 22:48   
   Zwierzątka: Szynszyla i szczurzyca

Hej,

Jestem z Rybnika, szukam szczurki do towarzyszenia Zosi, naszej szczurzycy. Czy jeszcze jakaś kruszynka jest możliwa do zaadoptowania? Zosia ma około 2 m-ce i chcemy [z moim chłopakiem chcemy - on Zosię dostał] jak najszybciej znaleźć jej koleżankę.

Możemy po szczurkę przyjechać do Sosnowca, nie mieszkamy aż tak daleko :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi