Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Czw Sie 30, 2012 10:17
[W-wa] Trzy śliczne dziewczynki szukają DS
Autor Wiadomość
ssylvusia 

Wysłany: Pią Lip 20, 2012 11:45   [W-wa] Trzy śliczne dziewczynki szukają DS

Witajcie,

13 lipca trafiły do mnie na DT trzy ślicznie dziewczynki, które poszukują dość pilnie DS.

Przepraszam za jakość zdjęć, ale panienki przemieszczają się z prędkością światła...

1. Ilość szczurów do oddania: 3

2. Płeć szczurów: samice

3. Wiek szczurów:
Chmurka - ok. 1 miesiąca
Lucky - ok. 6 miesiące
Frania - ok. 12 miesięcy

4. Miasto: Warszawa

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast:
W promieniu 100-150 km od Warszawy dowiozę do nowego domku, jeśli ktoś zdecyduje się wziąć całą trójkę. Przy dalszych odległościach istnieje możliwość dowozu po zwrocie kosztów paliwa, lub transport poprzez użytkowników forum.

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:
Chmurka i Frania - w pełni zdrowe
Lucky - Ma infekcję górnych dróg oddechowych leczoną jeszcze u poprzedniej właścicielki. Podobno podawanie antybiotyków pomogło tylko na chwilę, potem leczona tylko betaglukanem. U mnie, ze względu na brak możliwości ustalenia, jakie to były antybiotyki próbujemy leczyć Keflexem, lek podawać będziemy wstępnie przez 3-4 tygodnie. Za 7 dni kontrola i podejmiemy dalsze decyzje. Płuca czyste, porfiryny brak, tylko chrumka dość mocno. Poza tym brak innych dolegliwości. Podawanie leków przebiega bez zakłóceń :)

7. Charakter, usposobienie szczurów:
Chmurka - (albinos) bardzo żywiołowa, bardziej niż siedzenie przy człowieku ceni sobie swobodę i zwiedzanie wielkiego świata. Ze względu na słaby wzrok (albinoska) w pierwszym odruchu potrafi pomylić rękę z jedzeniem i dziabnąć (ale do krwi się jeszcze nie zdarzyło).

Lucky - (husky) chętnie pcha się na ręce i siedzi na ramieniu. W pierwszym kontakcie z nową osobą wycofana i bojaźliwa, ale po kilku dniach pierwsza wybiega z klatki i gramoli się na ramię. Poprzednia właścicielka twierdzi, że potrafiła ugryźć, ale u mnie się to jeszcze nie zdarzyło wobec żadnego z domowników. Wg moich obserwacji dziewczynka spokojna i przyjazna, ale jak na samiczkę przystało na wybiegu uwielbia zwiedzać wszystkie kąty i zakamarki.

Frania - (czarno-biały kaptur) laleczka przeszła już swoje, miała w przeszłości młode. Matkuje wszystkim dziewczynkom, ale z Lucky potrafią mieć czasem ostrzejszą wymianę poglądów. Na wybiegach najbliżej człowieka, przy każdej okazji ładuje się na ręce. Bardzo przyjazna, nie przejawia żadnych oznak agresji.

8. Stosunek szczurów do człowieka: przyjazne, nie przejawiają żadnych oznak agresji

9. Stosunek do innych szczurów: przyjazne, nie dochodzi do większych konfliktów, jak to w stadzie

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:
Poprzednia właścicielka musiała oddać ze względu na poważną chorobę jednego z członków rodziny.

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:
Wyprawka w postaci jedzenia i nowych polarkowych mebelków

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone:
Chmurka i Lucky razem, Frania może być sama, jednak wolałabym, aby domek znalazły wspólny, bo są bardzo zaprzyjaźnione.

15. Wymagania co do przyszłego właściciela:
Przede wszystkim zależy mi na utrzymywaniu regularnych kontaktów z osobą, która weźmie ode mnie dziewczyny.

16. Zdjęcia szczurów:

17. Kontakt:
e-mail: ssylvusia@wp.eu
GG: 1989601
telefon: podam osobom zainteresowanym na PW

Przed wyrażeniem zgody na adopcję, będę chciała zadać osobom zainteresowanym kilka pytań. Bardzo proszę wszystkich chętnych o kontakt.

Dziewczyny muszą dość pilnie znaleźć nowy domek, gdyż mam w domu chłopaków i nie mogę im zapewnić takiej swobody, jakiej potrzebują samiczki.

Bezsenna 

Wysłany: Wto Lip 24, 2012 13:34   
   Zwierzątka: Szczurasy: Stefan; Psiak Ori

Witam,

Jeśli sprawa jest aktualna, chciałabym zaadoptować Franię.
Mail już poszedł więc czekam na info :)

-----------------------------------------------

...jeszcze chce mi się wędrować, lecz już czasem bolą nogi...

Karena 
SITH HAPPENS

Wysłany: Śro Sie 22, 2012 07:57   
   Zwierzątka: szczurze damy

ssylvusia, Aktualne?

🐭 -Hamaki na forum-
▶ -Facebook : Hamaki od 'Wilki Szpilki"-

Kluska 
Hell yeah!

Wysłany: Czw Sie 30, 2012 10:17   

Brak odzewu. Zamykam.

Ze mną: Buzz, Rex