|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Nie Sie 26, 2012 11:01 |
[WROCŁAW] Piękne pulpeciki :) |
Autor |
Wiadomość |
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Wto Lip 10, 2012 19:47
|
|
|
Nikt nie pokocha naszego małego Franklina ??
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 20:49
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
HOPS! |
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Nie Lip 15, 2012 11:05
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
Różowo
Odwiedziny cioci agaci
Kochamy babcię
Dziś może popracujemy nad indywidualnymi
Dziewuszka F1 wciąż szuka domku!! :)
|
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Nie Lip 15, 2012 11:34
Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki |
|
|
Zaglądam cały czas
Dzięki że fotkami oczy można nacieszyć
Ogoniasta, cały czas kciukamy za najlepsze z możliwych domków. |
|
|
agacia
|
Wysłany: Nie Lip 15, 2012 19:18
Zwierzątka: szczurki, psy i smoki;) |
|
|
Brac maluszki brać, są absolutnie cudowne. Ciocia agacia trochę straszy sobą na zdjęciach, ale nie jest dodawana w gratisie do maluszków, więc bez obaw Małe owieczki pokręcone |
|
|
|
|
nimmue
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 17:56
|
|
|
Cześć Chciałabym zaadoptować szczurka i mam trochę pytań.
Czy można "posiadać" jednego, jeśli jest się w stanie codziennie poświęcać mu uwagę, czy koniecznie minimum 2?
Obecnie mam dużą klatkę po chomiku (wymiary ok 70x55x45), czy wystarczy? Jeśli nie, to czy byłaby chociaż odpowiednia dopóki szczurek/szczurki nie podrosną? (muszę uzbierać na większą i tu kolejne pytanie, gdzie mogę dostać odpowiednią klatkę i za ile? szukałam po stronach internetowych i takie klatki, które wg mnie są ok kosztują od 500zł, musiałabym odkładać na nią kilka miesięcy...) |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 18:20
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
nimmue napisał/a: | Cześć Chciałabym zaadoptować szczurka i mam trochę pytań.
Czy można "posiadać" jednego, jeśli jest się w stanie codziennie poświęcać mu uwagę, czy koniecznie minimum 2? |
Absolutnie nie może być jeden. Klatek jest pełno na allegro, poszukaj na forum w dziale o klatkach, jakie są polecane - jest tego mnóstwo, wiele za 100-200zł. |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 18:47
|
|
nimmue, witaj klatka na początek na dwa szczurki wystarczy
A samotność dla szczurka jest nieszczęściem. Zresztą poczytaj odpowiednie tematy |
|
|
nimmue
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 19:11
|
|
|
Wolałam spytać na tym forum, uzyskać info od fachowców, ponieważ spotkałam się z kilkoma opiniami "posiadaczy szczurków", że bez problemu można mieć jednego szczurka, a to sprzeczna informacja z tym co czytałam w internecie.
Czy posiadana przeze mnie klatka wystarczy dla 2 szczurków na ok 2-3miesiące, czy szybciej musiałabym zakupić nową? Nie wiem jak szybko rosną. I lepiej dwie samiczki czy samczyki? Czytałam, że samczyki znaczą teren, z czasem należy je wykastrować, tak jak w przypadku kotów, to prawda?
Chciałabym zaadoptować od sierpnia/września dwa zwierzaczki we Wrocławiu i tak szukam po Internecie, aż w końcu trafiłam tutaj Zależy mi na zakupie maleństw od "zaangażowanej" osoby, która interesuje się do kogo trafią - sama stwierdzi, czy jestem w stanie zapewnić szczurkom odpowiednie warunki, jeśli okaże się, że nie, to po prostu zrezygnuję z tego pomysłu/planu. |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Wto Lip 17, 2012 19:35
|
|
|
nimmue, zadawaj pytania w odpowiednich tematach. To jest temat adopcyjny. A odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania są na forum. |
|
|
|
|
zimoszka
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 14:03
|
|
|
Czy Pani nr 1 nadal wolna? Jestem z Wrocławia i byłoby to idealne rozwiazanie. Jeśli tak, proszę o rezerwacje A ja wyślę PM z reszta informacji |
|
|
|
|
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 14:36
|
|
|
zimoszka napisał/a: | Czy Pani nr 1 nadal wolna? Jestem z Wrocławia i byłoby to idealne rozwiazanie. Jeśli tak, proszę o rezerwacje A ja wyślę PM z reszta informacji |
łap pw |
|
|
Frugo
Szczurofanka
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 16:59
Zwierzątka: Tina - Pies <3 , i 2 ogony . |
|
|
Facet jeszcze wolny ? |
_________________ Ze mną:Dudek i Irysek.
http://forum.szczury.biz/...p=744572#744572 - Moje małe kudłacze.
27.07 do 30.07 lub do 5.08 - nie ma! |
|
|
|
|
Biała
wieczny student vet
|
Wysłany: Nie Lip 22, 2012 17:01
|
|
|
Frugo, dziś pojechał do nowego domku |
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 21:46
|
|
Czy kciuki jeszcze trzeba trzymać? Czy całe towarzystwo już "u siebie"? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|